Friday, April 27, 2012

~jubah~

yesterday, went to carrefour to stock up brg2 dapur. xde la beli brg beriya2 just beli yg betul2 nak guna je since dah jarang masak skrg ni kan. sbb nak cepat, pergi alone without kids or mr azam...

and of course la bila dah alone ni, sempat la nak cuci mata bagai kan..padahal dah janji nak pergi sekejap je..tp sempattt jugak mencuci mata...tetiba lau kat booth2 jual pakaian tu, terpandang la jubah...lawa sangat..(bagi aku laaaa...)

jubah tu lebih kurang dgn jubah kat bawah ni. tp yg tu bg lawa la...gmbr bawah ni dr google images....


terfikir nak pakai jubah utk raya nnti...tp....

aku punya pendapat, kalau pakai jubah, attitude kena la sopan2, menampakkan ciri2 muslimah sikit sbb bagi aku jubah tu nampak sgt2 la muslimah...tp aku rs dgn attitude aku ni, rs mcm x layak lg nak pakai jubah even hati meronta2 nak pakai...(terfikir jugak, adakah tuhan bg hint kat aku suruh berubah bila hati meronta2 nak pakai jubah ni??)

balik tu bgtau mr azam...dia of course la suka kalau aku pakai jubah ni. lgpun pada pendapat dia, jubah tu satu fesyen...abg xnak belikan utk i ke jubah tu?????

aku tgk ramai gak kawan2 aku jadi kan jubah ni as fesyen...mmg x di nafikan jubah ni lawa kan..nak nak zaman skrg ni bila tgk jubah siap dgn sulam yg lawa2, manik yg bling bling...

ish..terliur la...:)

3 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku kena tgk gak ..kebanyakan jubah labuh ..kalau nak beli kena tgks esuai tak dgn diri yg rendah nieh ;-)

mama_umar_maryam said...

ana,pakai je jubah tu..it's a good sign hati kite dah terdetik kan ;)

Nurull 101 said...

ana.. husband huda pernah tanya... "awak bila nak pakai jubah".. errkk.. tersenyap sekejap.. huhu.. die ckp.. cam lawa je org pakai jubah skrg... mgkn lebih feminin kot