Tuesday, April 3, 2012

~majlis sambutan hari jadi ajmal irfan bin noor azam hanif~

alhamdulillah, akhir nya berjaya juga buat majlis sambutan hari jadi untuk anakanda ajmal irfan.

kalau ikutkan, kami xnak buat pun birthday party ni, tp dia asyik la beriya2 nak buat birthday party kat rumah. apa2 je cadangan kitaorg utk tidak buat birthday party ni langsung x di layan.last2 kami menyerah, buat je la simple2 je...maka, guests mmg x ramai la..setakat ahli keluarga, dan kawan2 terdekat birthday boy dan juga parents nya...

dah la mintak buat birthday party kat rumah, pastu mintak kek ultraman(nak patung ultraman di pacak pada kek), pastu, kawan2 dan saudara mara(kids) je boleh dtg, parents x dibenar kan.parents just drop their kids, and parents boleh balik rumah lepas tu.pastu nak menu itu ini.kawan2 dr school dia hanya 2 org sahaja di jemput, cikgu2 not invited...

adoi la..mcm2 permintaan dia...hampir mematah kan semangat kami untuk buat majlis ni. tp xpela..buat je la ikut takat kemampuan kami. maaf ajmal, mama dan papa tidak dapat penuhi semua permintaan kamu.

dengan keadaan skrg ni, sgt sukar utk merancang apabila semua nya tidak berada di depan mata. but alhamdulillah,thanks to mr azam sbb bersusah payah, kemas rumah,mop lantai, cari perhiasan2 semua.

mmg majlis ni simple sangat2 la. baju potong kek pun x sempat beli, guests pun x ramai, dan bila ada guests yg x dpt dtg, lg la x ramai...goodies bag pun xde...ye la...preparations tu aku dan mr azam buat dlm masa seminggu je...so, boleh bayang la mcm mn simple nya majlis kami.....but, alhamdulillah, semua nya berjalan dgn lancar, food pun ngam2 je habis.

thanks to ma yg sanggup dtg dr trg, thanks to akak sbb sudi tlg masak kan spagheti, n thanks to semua tetamu yg sudi hadir kat teratak 'comel' kami.....maaf la kalau terdapat kekurangan di sepanjang majlis kami....

and thanks jugak atas hadiah2 dan cash money utk ajmal. semoga allah murah kan rezeki anda semua....


papa dah keluar kan hadiah utk dia, dan dan tu dia bukak...excited bila bangun tido, tgk rumah dan'berbeza'...



kat luar rumah, kemas2 dan cuci lantai semua biar kids seronok main sambil makan...


menu pun simple2 je la, kek coklat(me),chiffon pandan(tesco), agar2 pandan(MIL), nugget & sosej goreng sendiri,spagheti(akak), bihun singapore(me), tiada dlm gmbr, keropok ma bw dr trg..:)




family members dan tuan rumah..:)


kek. jenuh kami mencari ultraman kecik utk letak kat kek. last minit x jumpa. ishhh..time xnak bersepah2 je..last2 kami jumpa smurfs. beli je la. janji birthday boy suka. alhamdulillah, dia suka. kek-coklat indulgence from SR.


potong kek. serius, masa nyanyi 'allah selamat kan kamu...' rasa mcm nak menitik air mata ni. control je sbb depan org ramai. x sangka dah besar dah anak kami. rs mcm br semalam lahir kan dia.




ni la yg ajmal nak sebenar nya, main2 bersama kawan2....puas hati tgk dia happy sungguh2 hari tu even mama penat sbb aqil buat perangai asyik nak berdukung je since dia x cukup tido.







bila kawan2 dah balik...sorang2 je la....



and thanks to my friends yg sudi dtg, even ada yg sesat, but akhir nya smpai jugak kan...owh..ada yg x sempat nak ambik gmbr..cik puan ct, ko sgt gojes hr tu, tp x sempat nak bergmbr, kak eda pun, cepat sgt nak balik, x sempat bergmbr dan borak2 lagi...


my 'adik comel' ...:)


first time jumpa kawan blogger. adia, sgt2 terharu bila adia sudi dtg ke 'teratak comel' kami even sesat sikit. dah lama teringin nak jumpa adia, tp x pernah berkesempatan. selama ni bertwittttt je dgn dia...alhamdulillah, finally jumpa jugak kami.

maaf pada sapa2 yg x dijemput tu, insyaallah ada rezeki lebih, boleh la buat mkn2 lagi, ajak kawan2 dtg lagi....seronok sbnar nya bila kita buat mkn2, ajak kwn2 dtg, borak2 dgn kawan2....tp tu la..kadang2 kekangan masa tu sedikit terbatas...

9 comments:

fazilzura said...

sama date dgn majlis akil kan ..


happy besday Ajmal .. semoga jd anak yg soleh ..

Nana said...

meriahnye
spageti tu menarik ati tu hehhe
2mgu lg beday mia
xde idea nk wat apa

aThidEaN said...

wah seronoknya ank teruna akak..dh besar dh pndai request eh nk birthday party kt rumah..mujur parents dia sporting..

seronok n puas hati kn bila tgk ank gembira=)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wehu kek SR utk bestd boy .. gigih aku tgk meriah dgn belon2 ;-)

Syida said...

bestnye!kami pun celebrate kat umah je.

mama_umar_maryam said...

alorr..aku lak yg tacing bace request ajmal..kemain bujang tu request,private bday party die nak tu,hahaha..wpon mjlis simple,tp besar maknenye pd anak2 kan..gudjob ana!

Nurull 101 said...

happy besday ajmal..sorry..auntie huda tak dpt dtg..even umah skrg dah dekat...sibuk nak uruskan dania sblm start keje..i'allah...ade masa esk2..sampi jugak kt sane...i'allah huda kt sini lagi dlm 2 tahun ni...

watyz said...

happy belated besday ajmal... :)

Ermayum said...

haaaa akak terlepas ni nasib dapat makan kek hehe