Wednesday, April 11, 2012

~puaskah - waliband~

dgr lirik lagu ni xde la kaitan dgn diri pun..tp sbb mendayu2 je rs mcm best plak lagu ni. 1st dgr kat blog ina, sambil baca post2 jiwang dia tu, aku rs sayu.....:)
bila tgk lirik sedikit sebanyak buat aku teringat kat ofiss lama. sorg kawan ni, xtau la kenapa, x habis2 sana sini dia buat cerita pasal aku. ntah la...and luckily plak yg mendengar cerita tu mesti datang kat aku balik bgtau si kawan tu cite bla2 buruk pasal aku....serba serbi pasal aku, kisah lama2 aku semua dia ungkit. xtau la apa motif dia buat macam tu...sedangkan kami ni kawan. kawan ok.......fuh...sedih bila ada kawan yg sanggup buat kita mcm ni...tp apa2 pun aku rileks je...xde la nak g serang dia or tnya dia balik kenapa dia buat mcm tu. aku cuma doa agar tuhan buka hati dia bagi jalan untuk berubah...hairan aku bila dia dok sana sini bercerita pasal aku, bila jumpa, muka dia selamba je...mcm xde apa2, x rs bersalah langsung....skrg ni aku harap dia dah berubah la.....






owh...bercerita pasal lagu2 indonesia ni kan..kenapa yea, indonesian boleh keluarkan lagu2 yg sgt berkualiti aku rs...penuh dgn mesej2...even bukan semua pun....tp banyak la aku rasa..bukan la nak bangga kan negara lain kan tp aku rasa tu la hakikat nya...bukan la nak kata malaysia xde keluarkan lagu2 yg x berkualiti...tp aku rasa kurang...x sebanyak indonesia....eh...ke aku je yg perasan....tp pada hakikat nya malaysia mmg keluarkan lagu2 yg berkualiti cumaa aku je yg kurang dgr erk???

happy holiday u all...:)

1 comment:

maya amir said...

ohhh..sebijik yg kite penah kene jugak ana.. takpe, Allah Maha Berkuasa..kite teruskan saja hidup kite mcm biasa..life goes on:)