Monday, April 9, 2012

~sakit~

skrg ni musim sakit kan....eh..ke aku je yg perasan....
minggu lepas, ajmal dgn aqil demam...saturday malam tu (lepas celebrate birthday dia),
terus la panas badan nya....
just bagi mkn ubat demam dan lap badan dgn air asam jawa...
mmg berkesan..but on off on off la....
klau tgh mlm, mmg panas sgt2...aqil pun sama...jangkit agak nya...
but alhamdulillah, demam nya 2 hari je..tu pun on off on off...
mungkin faktor cuaca kot..panas sgt skrg ni kan..
ajmal plak kurang minum air masak ni....
kalau aqil ye la..sikit2 mintak air masak. even bangun terjaga tengah malam pun mintak air masak!
then, scoot emulsion pun dah lama x mkn...
mama nya asyik lupa nak beli...
but last week jugak, i managed to buy it.
kena konsisten minum tiap2 pagi.....
rasa nya scoot emulsion ni mmg bagus la...

and me too...
dah brp minggu erk...batuk dgn asthma x hilang2 lg...
pantang salah makan sikit, oily, ais, kekacang etc.
mula la kena asthma....
kadang2 rasa x tahan panas sgt, minum la ais..tp lepas tu faham2 sendiri la...
mmg xleh nak buat apa la...asyik batuk je...nak bernafas pun susah....
penat la jugak rasa nya..tp what to do...
sakit ni kan salah satu ujian dari allah swt....
dan sakit juga penghapusu dosa2 kecil....
maka, bersabar lah!

mr azam pun asyik la duk perit tekak..dah brp minggu dah...
mkn hacks pastu apa ntah lagi gula2 utk sakit tekak tu..
tp masih gak x sembuh....
sabar je la.....

family2 terdekat, lecturer pun ada jugak aku tgk tgk batuk2 ni...
tu sbb aku kata musim...

tp apa2pun bersabar lah...
semua ni dugaan dr allah swt utk umat nya....

5 comments:

fazilzura said...

nw mmg musim sakit... ramai og sakit.. weols ni baru nak ok .. akil je skit2 ado batuk nye

aThidEaN said...

get well soon all of u

mama_umar_maryam said...

cuace x tentu ana..mmglah..sabar yek..scott emulsion tu mmg ade slalu dlm fridge tu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

get well soon semua ..aku hr ni dlm mulut ad aulser plk ..pedih jer mulut ;-(

Lily Jaafar said...

Super Chlorophyll dari Bios Life boleh stop heatiness. jemput jln2 blog lola sis :)