Friday, May 25, 2012

~............................~

hidup kita ni mesti x lari dari ujian kan...
ujian daripada allah swt untuk melihat sama ada kuat atau tidak umat nya ini utk mengharungi segala ujian itu...

kadang2 kita menyesali dgn apa yg berlaku,
pas tu mula la keluar perkataan...KALAU LAH....KALAU LAH...KALAU LAH.....
mmg la kan, kalau boleh semua nak kalau lah...
kadang2 terfikir kan kita, yang kita tidak kuat untuk menerima apa yang berlaku ni...

mmg la rasa sedih sgt bila diperlakukan begini....
tp apa2pun, hidup kena sentiasa positif...
perjuangan masih panjang....
masih banyak lagi perkara yang perlu difikirkan
anggap je la semua itu sebagai satu dugaan kecil...
tiada sapa tahu, apa lagi dugaan2 yang bakal mendatang...
mungkin ada hikmah di sebalik semua ini..

ceria kan hati..
muhasabah diri...
sentiasa ingat pada allah swt...
kerana allah swt sentiasa ada bersama kita...

selamat berhujung minggu ya..:)

6 comments:

fazilzura said...

kene bnykkan saba ..

happy wekend

Afne said...

afne skrg ni cuba belajar lbh bersabar. umur pn dh tua.. tak guna bising2. nnti kita jd sama mcm org yg bisingkan kita.

nk blk kg.. yeayyy!!!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dugaann dtg utk menguji hambanya ..

Syida said...

Kalau nak cite pasal 'kalau' memang dah berjuta 'kalau' dah disebut.....terima seadanya.alhamdulillah.

zard said...

Tak elok berandai-andai ni, as if kita tak redho dgn apa yang telah berlaku.. You are right in saying kena banyak sabar and tabah.. Hv a beautiful Sunday with your love ones.

Love,

K.Z

mama_umar_maryam said...

sabar ana..zt ni tah bape ratus kali agaknye rase yg -ve..tu yg hasil pon -ve..sbb jd mcm doa plak kan..xelok..so,bykkan sabar dan campur dgn kwn2 positif =)