Thursday, May 17, 2012

~di kala keadaan stress~

not to say stress la sbb try sedaya upaya utk buat2 mcm biasa...
tp tu la kan, kita ni sebagai hamba Nya kadang2 x boleh nak lari dari dok fikir mcm2...

and aku plak, jenis pemikir. fikir itu fikir ini..plan itu plan ini...
sometimes make me headache bila x dpt buat as we expect..
but ms tu mmg kena istghifar banyak2, ingat allah swt...
sesungguh nya, kita ni hanya lah merancang, tuhan la yang menentu kan segala2 bnya..
siapa la kita ni kan untuk melawan qada' dan qadar...

time2 mcm ni, di kala dok fikir mcm2 ni,
terus la syaitan dtg menggoda....
mula la terfikir, yang negatif2 sahaja....
tp, mmg lepas tu kena beringat balik la..

mcm2 yang tgh berlegar di kepala otak...
mcm2 yang di fikir kan
mcm2 yang nak di rancang kan
baik pasal belajar, anak2, masa depan, life....
ish....

kadang2 terfikir,
kenapa harus aku lalui semua ini...
tp ingat la...tuhan ingin menguji hamba nya yang lemah ni...
dia nak tgk sejauh mana aku yg jenis x sabar ni sabar dalam menghadapi semua ni....

thanks to mr azam kerana menjadi pendengar yang setia...
i love u so much...:)

thanks to kawan2 yang mengambil berat pasal diri ini....

rindu pada sorang kawan...i need ur shoulder...:)

5 comments:

Kesuma Angsana said...

take care n sntiasa doakan yg terbaik for u n family!

Afne said...

ana, sbr k. apa pun yg ana hadapi skrg ni kena extra sabar. afne faham perasaan org yg berjauhan dr org yg tersayang. semua kena buat sendiri. kena berdikari.

maya amir said...

ana.. hang in there dear.. saya tak tau nk ckp camne, tapi mmg kene byk2 sabar.. psl keputusan quit keje & sambung belajar ke ape? (isk..memandai jek aku teka) insya Allah, ana akan lalui sume ni dgn baik.. insya Allah..kene percaya tu..doa byk2 k:) (bagitau kat diri saya sendirik gak ni!)

Cik Ina Do Do Cheng said...

bertabah ye kehidupan tak selalu manis, adakalanya kita kena lalui yang pahit , masam dan masin gak. semoga impian dan cita -cita ana termakbul.

lieynanilaz said...

semoga tabah!!...