Wednesday, May 30, 2012

~merapusssss~

hoh...lupa nak upload gmbr awal2, so, entry tanpa gambar tp penuh dgn kata2 yang banyak merapu...now kat library tgh menyiapkan assingment..7 lagi assingment perlu disiapkan sebelum tibanya final exam. lg 3 minggu, final exam...takut mak nokssss...dah la aku ni lembapsssss sikit bab2 menghafal ni. nasib baik la untuk master ni, ada jugak paper yg x payah ambik final exam..hah..kalau mcm tu aku suka sbb xyah nak menghafal..tp assingment mmg banyak la..xpe..xpe..aku sanggup buat assingment dr menghafal..huhuhu....

aku puasa hari ni...eh..perlu cakap ke..azam nak puasa direct isnin-khamis, tp ada je dugaan...mcm last week jugak, hari rabu,aku x puasa gara2 x tahan tengok teh tarik...alahai...teh tarik je pun...lepas minum teh tarik, mkn lunch sikit pastu berlapar smpai ke malam....rugi..kan bagus kalau puasa...ish...xleh nak kontrol nafsu makan...isnin baru ni sbb kepenatan yang melampau, mr azam x bg aku puasa, maka, sebagai seorang isteri mithali, aku pun menurut perintah...berdosa tau ingkar cakap suami..ahakssssss......hopefully next week boleh la isnin-khamis...hopefully..insyaallah....aku sbnar nya suka jugak kalau puasa ni sbb aku boleh mengawal sedikit perilaku aku. ye la, aku ni bukan nya baik sangat pun dengan mulut yang boleh tahan jugak memaki org kan, so, dgn berpuasa, aku dpt la control sikit yang x elok tu...tp kenkdg lepas buka puasa, back to bad attitude...mcm mn tu?hah3x....

tp tu la..aku fikir, aku ni nak kena berubah...kena banyak muhasabah diri...dah tua dah..insaf2 la ana oi...sbb tu aku rs aku kena kerap berpuasa, bila kerap puasa, so, makin kurang la aku buat benda2 x elok...ye x...apa2 pun, ni semua dtg dari hati. hati pun kena bersih jugak..kalau perangai elok, budi bahasa tinggi  tp hati hitam x guna jugak kan.....eh tp ada ke org mcm tu erk? perangai elok, hati hitam??

owh..merapus melebih2 dah ni, ok la..nak sambung buat assingment...bye bye...:)


No comments: