Tuesday, June 5, 2012

~bersukan~

dah lama x pegang raket tennis..berhabuk2 dah raket tuh.. kesian plak aku tgk, hahahah... so, moh la kita..bagi raket tenis menjalan kan tugas nya..
nmpak x ibu jari kaki yg comel tu...gara2 x pakai stokin, melecet terus....sakit nya....tp lepas letak minyak gamat, terus ok....

xde la pandai sgt main pun...takat baling ke dinding pastu kejar bola pastu baling bola pastu kejar bola.... mmg la penat kan..berlari ke sana sini..sebab nya..kejar bola la..hahahah...
org main konsisten je baling tp aku ke mana2 ntah... hahahah....

ada sorang kwn aku nih, bila dgr aku cakap aku nak main tenis,
"eh..dah kawin pun ko masih nak terkinja2 melompat sana sini"...
erm..ntah la..kalau layan org yg minda tertutup ni mcm ni la kan...
ada ke statement yg kata org kawin dah xleh nak ber riadah bagai?
aku cakap la, kenapa plak, aku dah biasa ber riadah dgn husband and anak2 aku..
g jogging, g park...
hoh..pastu br la dia kata, "owh..dah biasa ke..kalau dah biasa ok la"..
tp masalah nya kalau x biasa pun, x boleh ke?
salah ke kita nak merapatkan hubungan kekeluargaan dgn aktiviti ber riadah?
masing2 ada cara masing2 utk buat aktiviti keluarga...terpulang la kan...
dah bnyk kali dah aku kena dgn dia ni... sering sgt pandang rendah kat aku...

eh..dah..dah...td kata nak cite pasal main tenis kan...
aku rs best plak, bila ntah ada masa lg nak main tenis lg...
satu ketenangan rasa bila ko pukul bola tu kuat2...
hilang segala stresss...:)

4 comments:

Afne said...

nk bersukan pn dipertikaikan. mcm2...

Huda said...

huda x penah main betul2..masa duk paka dulu, hubby selalu main, huda tengok je..ade gak try2 pukul ball ke dinding tp asyik miss je :)

insyaAllah nnti huda try aktif balik blog ye :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

terapi stress bila bersukan ana ;-)

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Assalamualaikum....

Ala keciannya dia....sukan untuk negara katanya kan sampai melecek kulit ibu jari kaki tu... :-)

BTW, kami singgah baca & follow blog sini...jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni tau... :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com