Thursday, June 28, 2012

~dejavu di kinabalu~

hai semua....:)...sambil tangan melambai2 ala2 miss world naik stage...

aku pasti korang pun tgk cite ni kan...
aku ni dah lama x follow drama2 kat tv ni...
since start study hr tu la...
eh2 bukan2..rs nya sebulan 2 sebelum further study tu pun dah kurang kan follow cite2 melayu kat tv tu kot..
bkn apa, bila start nak tgk, mesti asyik terkejar2 buat satu2 perkara..

cth, kalu cite kat tv3 pukul 7 malam isnin-khamis tu,
time keje dulu, pukul 7 tu adalah waktu terkejar2 memasak utk dinner..
so, mmg xleh nak concentrate langsung nak masak sbb asyik duk teringat apa la yg akan jadi nnti...
kalau duk depan tv lak, mesti duk teringat, apa la yg akan jadi kat masakan aku kat dapur tu.
xkan pukul 8 br nak start masak kan? pukul brp nya nak makan?
mknan x sempat digest, mata dah ngantuk...huh..not good ok...
kalau yg pukul 1030malam tu, mmg aku dah mimpi ke mana2 dah tu...
jarang sgt la boleh stay smpai kul 1030 tu..tu dulu la..time keje..

eh panjang plak mukadimah nya....

maka oleh itu, aku mengurangkan la aktiviti menonton drama bersiri ni.
yg jumaat malam kul 9 tu kadang2 aku follow gak la...
ada la terlepas 1-2 episode...

mr azam kata, follow je la, kalau terlepas, tgk kat tonton @ malaymoviefull tu...
tp kenkdg malas tu dtg, ketinggalan la...tup2 bila ada kesempatan nak tgk next next episode nya terus rs ketinggalan...

eh..mukadimah lagi....
ok ok...masuk bab cite sbnar..:)

last week kan study week, so, ada satu hari tu, kebetulan abis masak awal..
so, tgk la cite DEJAVU DI KINABALU...
huhuhu..masa tu episode ke 3 ke 4 ntah..
tgk mcm best...
so, apa lagi...terus la aku khatam kan cite tu dr episode awal..
so, tiap2 hari la dok follow skrg ni...
waaaaaa.....

gmbr dr google..terima kasih en google...

tp xpela...sbb best kan..release tension jugak kan....
kak ermayum kata, ni mcm ada drama korea...tp aku xtau la sbb aku mmg x pernah follow cite korea melainkan winter sonata pastu ada la 1-2 cite yg dulu dok tayang kat tv3 pukul 7mlm masa 9-10thn lepas...

eh lg satu buat aku nak tgk cite ni, sbb dia berlakon kat ijn..
hehehehhe...boleh gitu....
tgk nama kawan2 keluar kat screen tiap kali abis cite...
wow..glamour u all.....
kak shida, nama mejar pun kuar kan..heheheh....
terubat rindu kat ijn...hahahahha....

korang follow x cite ni?mcm best kan..xmo bc sinopsis la...tgk je la hari2..seprais sikit kan.....kan...




3 comments:

mama_umar_maryam said...

huwaaa..mengingtkn yg aku terlepas episod 2,3 dan seterusnyaaa

SitySha said...

hahahha aku pon layan citer ni.heran kot saiful tgk aku x penah2 kot semangat layan malay series.suka kot tgk aqasha,sweet giler hehhe.aku x layan kat tv,malas tgk byk iklan.malam2 layan kat tonton jek.citer ni ala2 citer summer scent kalo x silap.

RazFiRa said...

x best ah.. too cheesy...