Wednesday, June 6, 2012

~kekalutan~

semalam..hari yang penuh kekalutan utk kami satu kelas...
patut nya hari ni kena hntr satu assingment...
mengikut perkiraan kami, assingment itu hanya la berbentuk report biasa,
isi kandungan pun dalam 20-30m/s sahaja....
mmg kitaorg x terfikir pun nak buat isi kandungan dalam banyak2 m/s memandang kan tajuk pun sekadar 1 topik modul pembelajaran..

tetiba, tengahari semalam, kitaorg di kejut kan dgn berita;

kena buat 80-100 m/s dan dlm bentuk buku...adoi la...
nak tambah m/s satu hal. masa tu, group aku dlm 30m/s je kot...
start pukul 2, dok edit2, buat cover, mmg mencabar la...
but as usual la kan, dlm dok buat2 tu, gelak ketawa mmg mengiringi la...
x boleh stress2 nnti effect kat hasil kerja kan....:)
lepas buat, terus berkejar ke kedai utk print.
print nak kena print laser jet and nak kena buat cover keras mcm cover buku tu....
kedai tutup pukul 10 malam, berkejar2 la kami...

finally, siap jugak kulit buku ni. sgt mencabar rs bila nak edit, buat-dlm-pdf-kedai-xnak-terima-pdf-format-edit-lagi-print-kali-pertama-salah-kali-kedua-salah-jugak-and-finally-alhamdulillah....abai kan muka aku yg makin tembam tu, pastu berminyak gile sbb dr pukul 2 dok buat kerja kan. pakai tudung tu main belasah je...huhuhu...

dan ini la hasil nya...mcm x percaya bila dah jadi bentuk buku ni..rasa ala2 penulis buku plak..hah3x...

pukul 10 malam br la sempat makan. dah la semalam puasa, berbuka pun minum 1 air kotak share2 je...huhuhu...tp xpe la...mmg pengalaman yg berharga la buat kami semua...nak kata salah kami x jugak, nak kata salah lecturer x jugak, ok senang cite xyah salah kan sapa2....lecturer bagitau A, kami faham B tp rupa2 nya C. yg C ni xleh nak confirm betul2 lg. kena dgr sendiri lecturer bgtau apa nnti..huhuhu....


4 comments:

Kesuma Angsana said...

wah hebat tu!

lieynanilaz said...

dik...masa zaman belajar kat u yg paling berharga..bila kamu dah kerja nanti mesti rindu saat2 macam ni...:)

nieda said...

Zamam belajar mcm tulah ana..pengalaman hidup tu.. Org kata pahit utk dilalui, tp manis utk dikenang kemudian hari..,

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahh berjaya gak submit ..