Thursday, July 26, 2012

~caaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkk........:)~

salam ramadhan....
mcm apa je aku ni kan...konon cuti ni nak update blog tiap2 hari..tp ampes..
hangat2 tahi ayam je...hahahah...

actually baru balik dr kg....
rabu last week balik kg, semalam baru balik sini...
lama sungguh balik kali ni...dah mr azam yg plan semua,
aku hanya ikut je...dah kata suri rumah skrg ni kan...
ye la..dulu2 mana ada peluang nak balik2 lama mcm ni sbb annual leave aku brp belas hari je...
pastu nak kena bahagi2 la utk raya, utk hal2 kecemasan, utk balik kg...
mana nak dpt kan cuti seminggu terus...
apa2 pun alhamdulillah...
syukur dpt luang masa dgn family kat kg...
last sekali balik masa bln 2 hr tu sebelum berenti kerja...
ni dah bln 7..dah 5 bln la x balik...

duduk kat kg, line internet mmg slow..slow sgt2...
nak online pun x best...
tu yg senyap je...hari ahad dan isnin tu ada entry sbb ahad tu aku g umah che ngah..
lepak2 umah dia, sambil ajmal dgn aqil layan rabbit, aku update blog...:)

balik kg kali ni best sbb ajmal dgn aqil dan 'besar'
aqil dah boleh cakap mcm2...
mcm2 dia cakap dgn tok ma, tok ki,tok ngah, mok cik, auntie kila, pok bad, mok anis, mok ain, mok alya....
even diaorg pun kenkdg x faham dgn apa yg dia cakap...
tp aku rasa keletah dia tu...huhuhu...

cik, skrg ni dia asyik tgk video dia main buai dgn ajmal tu. pastu dia tnya, kat umah kita ada buai x. bila k.na kata xde, dia ajak balik kg, k.na kata, kg jauh...dia kata, dekat je...boleh jalan kaki...hahahah....

balik hari rabu, so sempat la 3 hari utk mkn makanan yg dah mmg lama x mkn...
hari rabu malam ma dgn ayah buat kenduri kesyukuran dan sembahyang hajat sikit sempena abg mie dpt g umrah...
alhamdulillah, rezeki anak, abg mie di hantar oleh syarikat utk buat umrah kat mekah....best nya dia....
khamis nya tu, g hntr dia g airport...ma sedih sgt aku tgk nak melepaskan anak dia g...
xpela ma, amie g mekah bukan g tmpt x elok pun...
heheheh....

perkara wajib beli selain keropok kalau balik trg-serunding. org pesan dan utk mkn sendiri jugak..sedap..mkn dgn nasi panas...

start puasa hari sabtu tu, masak lauk pauk dan kuih2 yg susah nak dpt kat kl..hahahah..
padahal mcm la xleh buat sendiri kan..tp air tangan ma tu yg penting...
even ma goreng telur ikan je pun tp sedappppp.....

abg, terliur dok?hahahah...

macam2 ada...shoot kat cendol..apa yg aku suka, cendol kat kg besor2 sbb home made kan...guna acuan zaman dulu kala tuh...sedap....:)

ada jugak menjengah ke bazar ramadhan kat kg...tgk org jual ayam dalam tempayan..mr azam beli..not bad la...

so far aku mmg x masak pun lg untuk berbuka...
semalam bertolak dr kg lepas subuh,
sampai2 je, punggah barang, terus ke rumah lama sbb penyewa kata lampu dgn paip rosak...
baiki lampu dekat 3 jam...fuh..penat gilos...dgn puasa nya lg, x cukup tdo nya lg...
end up x settle2 jugak sbb wiring bangunan yg problem...
balik2 tu, terus tdo...

ptg tu, PIL ajak berbuka puasa kat rumah diaorg...
alhamdulillah..rezeki jgn di tolak kan...:)
so, setakat ni x masak apa2 lg la....
ptg ni pun x masak lg sbb berbuka puasa kat luar lg...
tgk blog kawan2 dah mcm2 menu berbuka dan bersahur....
tunggu je la..enjin aku x start lg....

ok la korang, nak melipat baju jap ni..kemas hall dgn dapur tuh...
baju2 pun x unpack lg....penat, malas, semua ada....
eh eh...
tp update blog boleh plak...


7 comments:

Kesuma Angsana said...

wah mmg best ni!

rATu kEBaYA said...

serunding tu menyelerakanlah...

Saleha said...

cak aumm cak

singgah sini.. slam kenal

terliurje tgk asam gupal tu.. kat putrajayani macam takdeje org jual..

mama tisya said...

ayam bakar dlm tempayan...dasat

Afne said...

adehh.. klu afne tau, afne pesan serunding daging byk2 kt ana.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

mai aiiiii sagu tue my feberet ;-)

| SUE | said...

ayam dalam tempayan tu camna ana?