Thursday, July 19, 2012

~menjadi suri rumah....~

dah seminggu lebih menjadi 'suri rumah' sepenuh masa...
apa yg aku boleh cakap ialah PENAT...
super duper penat...
lg penat dr kerja kat ofis...
mcm2 kerja nak kena buat...
tp puas hati bila tgk anak2 depan mata 24 jam sehari..

ajmal, since aku ada, hari2 request nak bw bekal g school...
so, pagi2 mmg kena sediakan bekal la utk dia...
tp dia xde la request melampau2...setakar nugget, sosej, gitu je la...
pastu pandai plak dia, teringin je nak mkn apa2, terus request kat mama....
mama pun buat je la ikut permintaan anak2...
mmg seminggu ni br sekali je kot mkn kat luar..
tu pun sbb hr tu keluar, so mr azam kata, mkn je la kat luar terus...
ye la..dah duk kat umah ni, masak je la kan...
xpe2 fikir positif, air tangan kita tu penting kan...
even masak nya telur separuh masak je pun..hahahah...

aqil plak, mmg totally diaper less dah skrg ni...
dia dah pandai cakap bila nak kencing or buang air besar...
kalau selama ni, tgh duk mana2 je dia dah kencing br dia cakap,
ni, dah pandai la cakap la bila nak kencing br g toilet then br kencing...
good job dear...:)
malam2 pun kdg2 dia xnak pakai pampers dah sbb dia kata, dia dah besar, x payah pakai pampers..
tp x la kan...nnti kencing atas tilam, satu hal plak....

dan aku plak berharap la jadi kurus sikit nnti....
ye  la..penat kan jadi suri rumah ni, harap2 berat turun la sikit....
dah mcm belonn dah badan aku ni.....hahahaha...

duk rumah skrg ni, nak tgk tv pun x sempat..
minggu ni, mmg langsung x tgk cite dejavu di kinabalu...
mmg dah xtau apa cite dah...
nak tgk kat tonton pun x sempat dah...
ye la, online pun kejap2 je pastu online thru hp je...
xde feel la nak tgk cite online apatah lagi nak menulis blog kan...
kalau bukak laptop pun, nnti ada la yg dtg kat tepi2 ni request nak tgk upin ipin la, spiderman la....
ni hari ni ada masa sikit sbb aku buat2 lupa kejap keje2 tgh menanti tu...
tgh menulis ni, ada iklan kat tepi2 ni request nak tgk upin ipin nih....
hahahahah....

okla, jumpa lagi la di lain masa,
selamat berpuasa kepada semua reader2 blog ni,
maafkan aku kalau selama ni ada buat salah silap...
moga ramadhan kali ini, kita sama2 dpt meningkat kan amal ibadat kita...

salam ramadhan utk semua.....

9 comments:

watyz said...

wa.. manyak syok ar kawan dok rumah... hehehehe

Afne said...

ana, seriously ddk rmh lg penat buat kerja dr ddk office. sapa yg kata ddk rmh blh goyang kaki kangkang luas2 tgk tv tu mmg dia pemalas la sebenarnya hahahaaa

rajinnya ana msk. tp btl la klu dh ddk rmh tu mmg msk aje lah kejenya. afne hari2 keluar pun takat gi kedai beli sayur ikan atau amik hana blk sekolah.

Kesuma Angsana said...

KA faham....mmg penat kan!

rATu kEBaYA said...

memang betul.. dok rumah lagi penat dari dok opis.. macam2 nampak pehtu nak buat.. kat opis.. walaupun nampak tapi buat2 tak nampak je..

nieda said...

Puas hati jd suri rumah, anak2dpn mata..
Selamat berpuasa ana..moga kita memperoleh barakhah

LELAKI INI said...

baguslah pagi2 bekal makanan kat anak
baru dia rasa air tangan mak dia..

maya amir said...

mmg housewife lagikkk penat kan.. penat kat ofis lain, penat kat umah ni super duper:)
selamat berpuasa ana & family:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

salam ramadhan utk ana .. betul2 .. keje rumh nie smp bila pun x habis ..

mama_umar_maryam said...

slmt berpose ana..
mmg penat jd hwife nih..lg penat dari tulis tesis,kah3..

jmpt join GA aku weh