Monday, July 23, 2012

~naik boat~

ni masa bila ntah...dah lupa dah...kalu x silap masa gap exam baru ni kot...
mr azam sebelum tu dah bw anak2 g mines sbb nak cr cover ipad,
then dia bw anak2 g jln2 tgk org naik boat tu...
anak2 pun ajak la naik tp mr azam kata tunggu mama ada...

since ms tu xde buat apa2, anak2 pun mintak tunai kan janji...
so, moh la kita ke mines....
tiket agak mahal ko...terkebil2 mata aku tgk harga tiket...
tp mr azam kata sbb dah janji dgn anak2, mmg dah xleh buat apa..
lgpun ms tu dah duk dekat kaunter tiket....
xkan nak bgtau anak2 x boleh naik kan....

kami ambik pakej south lake tour..ada 3 pakej, north lake tour, south lake tour then north & south lake tour.
yg south lake tour ni murah sikit la...utk 2 dewasa 2 kanak-kanak it cost rm78. x ingat plak aku details dia brp utk seorg dewasa. kanak2 umur 2 thn ke bawah free....


muka happy dpt naik boat.....

mama gemuk pun happy jugak...ye..ye...saya sudah gemuk..:)

gemuk SANGAT kan.....:)

hero2 kesayangan saya....

dpt landing2 atas boat since yg naik tu 2 family je....1 lg family arab.....

bg makan ikan...sebelum naik boat tu, ada org arab bagi makanan ikan kat aqil...so, xyah la beli....mknan ikan boleh beli kat kaunter or beli dgn driver boat tu...


suka dpt bg makan ikan.....



ada black swan jugak....

lepas naik boat, request nak mkn auntie anne's plak...apa2 je la janji anak2 happy...


6 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

nie yg kt dlm mines tu yer ana .. mmg tak yah pakai jacket safety yer? .. aku rasa naik masa kecik2 dulu ada la .. he.hee.he. ;-)

watyz said...

wa.. seronok nye dorang tu kan...

nieda said...

agak mahal juga harga, x pernah lagi naik

AzuraFazil DIN said...

kt the mines kan ?
lama x naik psl tiket dh mahei sgt2... akil x penah naik lg ..

maya amir said...

heheh...mahai ye.. (nanti kalau gi kl, awal2 kite pangkah ni kalau tetibe budak2 mintak nak gi..heheheh)

mama_umar_maryam said...

hahahaha..kitorg pon aritu sje je nk kasik bdk2 ni excited naik gak bot nih