Friday, July 27, 2012

~puasa tahun ini...~

alhamdulillah, puasa tahun ni dpt aku sambut dgn keluarga...
ngam2 cuti semester time puasa..
dpt sediakan juadah berbuka dgn tenang...
xperlu terkocoh2 mcm tahun2 lepas....
bersyukur dgn apa yg di lalui skrg ini....

sekejap je kan, hari ni dah masuk hari ke 7 kita berpuasa...
dah seminggu dah....
rasa mcm cepat sungguh masa berlalu...
apa2 pun alhamdulillah setakat ini di kurniakan kesihatan yg baik utk menjalani ibadah puasa...
semput, hidung berair(sinus) tu biasa la...
awal2 pagi hidung aku mmg sensitif sikit...
pastu kenkdg dgn plak semput...
mmg xleh nak buat apa la....

tahun ni berpuasa, aku rs penat sikit...
ye la..jadi suri rumah mmg dah penat pastu bf kan aqil lg.
even not fully bf dia tp dia mmg banyak mintak utk bf dr minum susu botol...
tp xpela..terima je la..
ntah bila nak stop kan...

project biskut raya x start lg nih...
insyaallah esok la start...
btw, thn ni aku ada ambik tempahan biskut raya...
heheheh...tp x bnyk pun buat...
dlm 3 jenis je...and jual pun kat kawan2 terdekat je...
segan la nak promote lebih2...
yela..kita ni bukan nya expert pun kan...
lepas la kot buat belanja raya..hehehe...

hari ni 1st time akan memasak untuk keluarga sendiri since puasa ni..
insyaallah...
and mr azam pun berbuka kat rumah hari ni....
tgh mikir2 nak masak apa ptg ni..
idea..idea....:)

oklahh....takat ni je la dulu...
nak kejut kan ajmal, mandi kan dia...
hntr dia pergi school....
bye bye...salam jumaat ye...
selamat berhujung minggu.....

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu la ..rasa cpt jer masa jalan .. aku thn nie x buat biskut .. x der helper .. beli jer ;-)

Huda said...

slmt berpuasa ana n family :)

AzuraFazil DIN said...

kite buke pose selalu kt surau .. terus jemaah

nieda said...

Happy weekend ana..seronoknya nk bakibg biskut raya. Nida minat nk baking tp keadaan preggy skrg ni membataskn keadaan.buat skit dh penat...