Wednesday, August 8, 2012

~ana ikan bakar petai-homemade~

tajuk xleh blah....hahahah...
ni kisah hari isnin, awal2 tu rasa mcm nak mkn kari ikan..
tup tup bila tekak rasa x sedap, nak mkn yg masam2 sikit...
so, fikir2 buat tomyam la...buat la tomyam udang.
then beli siakap jugak....

biasa kalau siakap ni, masak sweet sour, 3 rasa...
tp kali ni nak tukar menu sikit la...
nak bakar plak..
kebetulan hari sabtu tu ada beli petai...
tp mana ada org makan petai kat dalam rumah ni melain kan aku kan....
so, alang2 ada petai, terfikir la nak buat ikan bakar petai mcm kat rest ana ikan bakar tu...

siap kan perencah utk bakar ikan tu awal2 lg...
pastu dah nak berbuka baru la bakar ikan tu...
alhamdulillah..mr azam kata sedap...:)
senyum melebar i....:)

lepas ni boleh la buat lagi since dia kata sedap kan...
tp dia x kata la exactly same dgn ana ikan bakar petai tu...
tp bila dah dia kata sedap tu, ok la kan...:)


silap bila letak petai sikit sgt...padahal petai tu ada 2 papan lg..ntah zaman bila aku nak habis kan.....
yg penting perencah tu kena sedap la kan, kalau x, x sedap jugak jadi nya ikan bakar tu...
tu aku main campak merapu je masa buat perencah tu...belasah je janji ada rasa...
alhamdulillah mr azam suka.....

hari ni kesihatan ok sikit la...
ingat nak keluar g post ofis jap, then g beli brg utk masak...
x sure lg nak masak apa ptg ni...
semalam order dominos je sbb dah x larat sgt nak masak kan...
BIL dgn cousin mr azam pun dtg semalam berbuka kat rumah, diaorg pun bw makanan jugak,
jadi la kan...

3 comments:

watyz said...

ana, share la camne nak wat perencah ikan bakar tu. hehehe

watyz said...

eh ana.. wat sambal udang petai lak ar... :)

Huda said...

sedapnye rupa ikan bakar ana tu :)