Tuesday, August 14, 2012

~persiapan raya~

hi korang..sana sini dok baca blog kengkawan yg tgh sibuk buat persiapan raya...
aku jugak la yg masih termanggu2..
heheheh....

btw, persiapan raya korang mesti gempak2 kan...
sana sini aku dgr, org dapat bonus...
tp apa2 pun alhamdulillah la kan..tu semua rezeki...

persiapan raya kitaorg se family tahun ni ala kadar sahaja...
ye la..tahun ni aku dah x kerja,
semua mengharap kan dari mr azam seorang sahaja...
mmg semput sikit la...
tp apa2 pun bersyukur lah dgn apa yg ada...

baju2 untuk anak2 semua dah settle...
ingat nak cari seluar kat aqil raziq lagi sehelai.
kalau sempat, sempat la kot..klau x, xpela..mmg dah beli pun seluar untuk dia tp ni sekadar nak tambah je la lagi sehelai...
kasut raya diaorg dah beli dah..ok la kan..
mr azam plak, dah settle jugak cuma seluar je dia xde lg...
dia kata xmo seluar tahun ni...
tgk la...nnti paksa jugak la dia g beli sehelai..
xkan xde seluar baru langsung kot....
aku plak, baju kurung ada la sepasang dua...
cadang nya nak jahit manik tp x g beli2 pun lagi manik nya...
mungkin esok or lusa kot....
tahun ni raya kat penang, patut nya baju kurung kena lebih sikit sbb bnyk tmpt nak g beraya...
tp sbb thn ni tema ala kadar, maka, ber ala kadar la kita yea...
tudung pun x beli lagi ni...tgk la, nnti hari jumaat kot keluar g beli...
baju kasual pun xde..huhuhu...
kalau sempat cari, ada la..klau x sempat, x kisah pun...

mmg xde feel nak raya sgt rasa tahun ni...
ntah la..mungkin sbb ada satu perkara ni kot..
klau nak kata sbb thn ni beraya kat penang, x jugak kot...
masuk thn ke 3 kawin. aku jenis dah x kisah dah beraya kat mana2...
sama ada penang or trg...
turn balik penang, buat la style beraya kat penang kan..xyah nak sama kan time beraya kat trg,
klaau ikut hati tu yg jadi sedih la apa la...
hari raya ni hari untuk kita bergembira bukan berduka..kan..kan...

eh eh..membebel plak..
td nak cite persiapan raya....
okla..tu je la...
nak sambung g buat biskut raya...
tempahan yg org order ada 8 balang x siap lg ni....


6 comments:

Huda said...

hehehe..huda pun simple je..biasa2 je..

Lelaki Ini said...

bestnya kalau dapat bonus raya!

AzuraFazil DIN said...

persiapan weols biasa2 je..
rs nye lg xcited tuk lepas raya psl nak dpt org baru .. nerbes ni

maya amir said...

ana.. kite dari dulu baju yang kite kesah ialah baju kurung & melayu sedondon jek..baju casual mmg tadek.. anak2 pun beli selai dua jek..tahun ni recycle baju raya 3 tahun lps.. lagik cool.. cuma utk airell jek kene beli, puas keliling cari warna yg hampir sama.. & kite punye kebetulan beli jubah, tak sama kaler tapi matchingkan dgn tudung.. hah! senang kan? hahaha.. lantoklah, asal kaler sama di raya pertama... anyway, kite nak wish slmt hari raya & maaf zahir batin.. hati2 di jalan raya ok?:)take care dear...

watyz said...

ok la tu. ade gak persiapan dr xde langsung kan... :)

mama_umar_maryam said...

eh,awat nk sedey2 ni ana...huhu..aku pon kan..actually, family kecik aku ni xde lah sedey2kan..alhamdulillah..tapi bende yg jadik pd org sekeliling kami ni yg buat mood raye pon agak kureng jugak..senyum jelah..doa byk2 :)