Monday, August 27, 2012

~warna warni raya 2012~

ni ada la sikit2 gambar raya 2012...
boleh la buat kenangan kan...
gmbr dgn kamera sendiri mmg x banyak pun...
ni mengharap kan kamera cousin mr azam je....

ni raya pertama...pakai baju kurung, pastu pakai kan anak2 baju melayu, ambik gmbr..susah sungguh nak ambik gmbr..aqil asyik la x dok diam...lepas ambik gmbr, terus bukak balik baju, pakai baju biasa, buat kerja rumah mcm biasa...anak2 tetap la pakai baju melayu pastu sibuk ajak g beraya...

malam tu pukul 1am, kami bertolak balik penang...
sampai penang, sambung tido, then dalam pukul 10 start beraya umah uncles and aunties

gmbr satu keluarga mmg x banyak...ni salah satu nya la...masih pakai baju semalam sbb semalam pakai kejap je kan...hahahah

pastu ada la pegi beraya 2-3 rumah lg, then balik berehat sbb petang nnti sambung lagi nak g beraya....

next house..rumah uncle mr azam..dia buat lontong...sedap..kelainan la sikit kan...yelah..kat penang boleh kira brp jari je rumah yg hidang lontong time raya...lontong ni kan org2 belah selatan yg buat biasa nya...

ni satu lagi gmbr satu family...diaorg semua dah tukar baju, aku masih lenjan baju tuh...malas kekdah nya..:)

dgn cousin2 mr azam...

dgn cousin2 n my SIL,

raya ke-3 g beraya ke seberang, so, cover semua rumah uncle2 and auntie2 yg duk seberang...

raya ke-4, SIL, buat makan2 kat rumah sempena aqiqah anak dia...even tempah je makanan, tp penat tu xyah cite la...huhuhu...

raya ke-5, aku g beraya mana ntah..oooo g umah uncle2 yg x pergi lagi...

makan mee kuah...sedappppp...:)

pantang jumpa mainan....

raya ke-6, duk umah je...x g mana2 pun..bosan gile...malam tu je la kuar g mkn jap...
pastu ada satu insiden terjadi....

sudah nya, raya ke-7, x g mana2 pun..padahal dah plan nak g sp, kenduri kawin member..sedih sgt sbb x dpt pergi...nak g mkn nasi kandar kg melayu pun x dpt...

xpela..ada hikmah dgn apa yg terjadi..tu baru tuhan ambik sikit..selama ni kita kadang kala dok lupa kat dia, lalai perintah dia, ni bila 'dia' ambik sikit, kita dah moody x tentu pasal...ada hikmah di atas semua ni...maka, bersyukurlah dgn apa yg kita ada....
raya ke-8, awal2 pagi dah bertolak balik kl sbb xnak hadap jam nnti kan..
dlm kul 9 dah smpai kl, rehat2, ptg tu g bandar utama jap, g settle masalah yg melanda..tp malang nya, x dpt settle jugak lagi nya...

maka, ke ikea la kita. tp kat ikea, ya ampunnnn....ramai nya orang...
bersesak2...

so, gitu la cite raya kami tahun ni,
now turn utk beraya di kl plak...
sapa2 buat open house jgn lupa jemput tau..
nak makan banyak2 ni..:)

ok, happy working uoollllssssss....




6 comments:

suhailina abu bakar said...

da kurus nana..stress studi ke?

mama_umar_maryam said...

sederhana tapi dikelilingi org2 tersyg xpelah ana..aku tangkap part Ikea tu je,hahaha

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

insiden apa jadi raya tue ..

maya amir said...

cousin mr azam chinese ke or chinese look jek?
ana cuti lama? kalau belah penang, derang masak apa pagi raya?

AzuraFazil DIN said...

dlm ramai2 tu ... muke awk paling berseri2 dgn senyuman

Huda said...

comelnye gambar raya ana n family :) huda lom ada mood nak taip entry pas raya ni :)