Monday, September 10, 2012

~basikal raya~

kisah minggu lepas..actually dah lama diaorg request nak basikal...
sincu duduk apartment lagi...
tp masa duk apartment, mmg xde la beria2 nak belikan sbb laluan depan rumah tu sempit sangat..
lagipun kalau diaorg main depan rumah, takut la bising dan mengganggu jiran2 kan..

ni since dah pindah landed house, diaorg makin kerap mintak basikal..
and masa puasa baru ni, ajmal dah cakap,

'nanti kalau dapat duit raya, boleh x nak beli basikal dgn duit raya'...

mama dgn papa ok aje...
janji nak beli lepas habis raya, lepas kira semua duit raya...
tapi kesian tgk diaorg mmg x nyempat2...
so, bawa je la diaorg g kedai basikal..
aku ajak mr azam cari kat chow kit..
but now aku tgk, since duduk cheras ni, kalau ajak kuar ke kl, bukan main liat lagi..
jauh kata nya...erm..tu x duk nilai lagi tuuu....

ambik ajmal dari school, terus g kedai basikal...

test dulu yg ni...

aqil nak yg ni tp mama pujuk suruh ambik yg jenis tayar bertiub..tahan lama sikit...

ingat nak suruh ajmal ambik yg ben 10 ni..dia xmo...ajaib rasa nya...hahaha..

dia nak yg ni, so test dulu....

ni mmg dah confirm nak yg ni......

request nak bell, org kedai pasang kan..pujuk2 dapat free sajo....:)

last2 berjaya pujuk aqil ambik yg ni...ok sikit kan...

balik rumah terus request nak main basikal...

kami yg sangat happy...terima kasih mama dan papa..we love u...:)

skrg ni, bangun tido(kalau hari cuti), terus request nak main basikal....main la sampai penat...
petang pun sama...asyik la mama dgn papa kena letak kereta kat luar, sbb diaorg nak main basikal...
siap main kena bayar tol la, bawa toys naik basikal sekali la....mcm2 la ...
rumah sebelah plak tgh renovate, habuk penuh kat porch tu....dah start batuk2 balik  dah diaorg...huhuhu...

11 comments:

Kesuma Angsana said...

amboi seronoklah anak2 ye!

watyz said...

wa.. seronoknye main basikal baru... :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhh ada beskal ben10 .. aku beli hr tu utk adam jer .. aidil x minat buat dek jer ;-)

Huda said...

bestnye mereka dpt basikal :) suka kan tgk anak2 happy..huda ada gak plan nak belikan husna basikal baru, tp tgk keadaan dulu :)

Afne said...

basikal biru tu sebiji hana punya cuma takde kotak kt blkg. afne pn terfikir nk belikan haziq basikal dok gaduh dgn kakak je. aritu tgk kedai kt bkt pasir pattern mcm tu dlm rm80-90 blh tawar lg.

~ As ~ said...

Ajmal ni muka main lain kan makin membesar..

Ermayum said...

haaaa tak la duk ngadap i pad ja lagi kan - bagus tu main basikal peluh heheheh

suhailina abu bakar said...

best2..nk gk..

Dkna Abza said...

seronoknya dapat beskal :)

AdanyaKauUntukku said...

waaaaaaa sakan ye main basikal

** pssttt....ye kakak tudung purple tu duk sana..awat?? kenai yek **

~ana~ said...

KA- seronok sgt la kak diaorg tuh..:)

watyz-ye la..dpt mainan baru...sapa x suka kan..:)

kak d-ni dua2 yg excited..bgn tido cari basikal...

huda-tu la kan. suka tgk anak2 happy...

afne-waaa..murah nya..x smpai seratus...huhuhu...

as-mcm muka abg mie aku kan..biasa org mesti tnya, anak dia ke?hahahah

kak eda-hahaha..ipad terpinggir jap..

ina-x mampu nak belikan utk ko..:)

dkna abza-budak..biasa la kan..:)

kak ila-siap angkut basikal bw masuk keta, g cycle kat taman lg..sakan diaorg...:)...p/s; dulu saya pun duk desa petaling. but now umah tu dah sewa kan.masa duk sana la kenal dia..pagi2 kenkdg terserempak kat car park..