Wednesday, September 5, 2012

~bla...bla...bla....~

semalam petang hujan sangat lebat kan...
masa balik ambik ajmal tu lebat sangat2...
so, bila keluar bukak gate tu, n masuk kereta balik,
tgk2 habis basah lencun seluar baju even pakai payung...
time ni la dok terfikir, kan best kalau guna electric gate..
xyah nak keluar masuk kereta tiap kali nak keluar masuk rumah...

ni la kan...
manusia...aku point pada diri aku sendiri la...
x pernah nak puas dgn apa yg ada...
bersyukur la kan...
bersyukut la ada gate...hahaha...


kalau ikut kehendak, macam2 lagi benda nak tukar @ nak miliki...
tp tu la..antara mampu dan x mampu dan fikir balik,
adakah itu keperluan...

apa2 pun bersyukur la dgn apa yg ada...
terima je la..dah kalau takat tu je yg kita mampu....

nak mini cooper s, nak handbag coach, nak bunglow/corner lot house......
berangan je la dulu....
berangan x salah kan...free je...
:)



5 comments:

AzuraFazil DIN said...

haah .. smlm ujan ...
weols basah kuyup ler jgk .. biasak ler psl naik moto

mama_umar_maryam said...

ana..tahniah sgt2 utk result ko sem lepas!!! alhamdulillah so happy 4 u..sure kencang giler! aku suke berangan tau..kdg2 terapi..xdpt xper ;)

Syida said...

selamat hari raya!
berangan itu free. jom berangan sesame!

~ana~ said...

zura-lebat kan hujan masa tuh..best je tido...

zety-semangat weh nak belajar bila dpt result gitu...x pernah termimpi weh nak dpt result 3.5 above nih...:)

akak gojes-berangan mmg best!

watyz said...

berangan tu kan free x kena byr. selagi ble berangan tu berangan la. mana tau Allah bg rezeki lebih ble tukar angan2 tu jd kenyataan... amin...