Wednesday, September 12, 2012

~jom...polkadot.....~

apa yg polkadot nya?
hahahah..apam la..apa lg kan...apam polkadot....
alkisah nya hari jumaat baru ni, school ajmal buat majlis jamuan hari raya...
tanya cikgu, nak kena bw apa...
cikgu kata x wajib bawa, tp kalau nak bawa ok je...

dah skrg ni mmg xde buat apa2, tgh x sibuk ni, boleh la..
fikir2, buat apam polkadot je la...
senang kan...

buat jumaat pagi..gigih bangun awal pagi nak buat...
awal2 tu ingat nak buat dlm bekas cupcake saiz s tu..
tp nnti ntah brp ketul je yg dpt kan...

last2 buat dlm muffin cup la...muffin cup saiz s ko...
jenuh aku nak kukus sbb kena letak dlm bekas lompang kan..
dah la bekas lompang tu ada 10 je tu pun ihsan mak mertua


buat 2 color je..satu tu original color, satu tu color pink....


hasil nya...xde la lawo sgt, tp boleh la..bnyak gak yg dapat..ye la sbb buat dlm bekas kecik kan...mmg xleh lawan la dgn tokei apam polkadot ni....hehehe...


p/s; kak shida, ingat x color ni kak shida guna utk 1st time buat apam polkadot ni...ovalette tu dah habis ke belum?hahahah....

8 comments:

nur said...

bial tengok rasa nak cuba.. tapi x pernah tercuba..

AdanyaKauUntukku said...

wahh menjadi..syabasssssss

Kesuma Angsana said...

comeynyer apam tu!

maya amir said...

pandai ana dot dot kan... bukan susah ke, tak merebak ke kaler die tu.heheh..dah boleh buat jual dah tu ana..heheh

AzuraFazil DIN said...

cute jgk tuuuu

watyz said...

sabo je la aku. klik2 g umah sendiri.. xde la tokei sangat bebs.. hehhehe.. time kasih yer... :)

~ana~ said...

nur- try la buat, senang je..:)

kak ila-thanks...:)

KA-mmg comel..mcm tuan dia..hahaha..

maya-kalau ana buat comot2 gitu, confirm maya boleh buat lg lawo dr ana..try la buat..senang je...

zura-mcm tuan dia..:)

watyz-haahahaha...moga terus berjaya yea..

maya amir said...

ana...umah kite tadek peyuk kukus.. tak dapek nak buat apam polka dot ni..ahahhaha...*terus korek tabung nak beli peyuk kukus*..kekek

p/s : smlm terlupe nak jemput ana jadik follower kat blog http://e-mayaonlineshop.blogspot.com (baru letak follower box tu heheh)..sudi2kan follow update terbaru..tq beb:)