Friday, September 14, 2012

~red wok, bangi~

baru2 ni mr azam ajak makan kat luar...
dah lama sungguh x makan kat luar..
mmg masak je skrg ni...
biasa kalau dia ajak mkn kat luar, mesti aku berdolak dalih..
bg alasan apa2 utk makan kat umah....
ye la..aku rasa mkn kat kedai tomyam biasa2 pun dah cecah rm30..
tu baru order menu biasa2 je?
kalau menu luar biasa sikit?
sendiri mau ingat...

dgn keadaan aku yg x kerja skrg ni, xde scholarship or study loan lagi ni,
harus la kena berjimat cermat sikit kan...

eh eh..dah melalut...
ok, back to the story...
mr azam ajak mkn kat red wok, bangi...
aku ikut kan je la...

dulu aku pernah tgh blog zety, dia g mkn sini..
pastu aku rs aku pernah nmpak blog akak, dia g mkn sini gak..
tp bila tnya akak dgn abang, rupa2 nya diaorg x pernah dtg pun sini..
hahahah..pandai2 je berimaginasi sendiri....

aku tnya mr azam, mana dia tau tempat ni...
dia google...and owner dia mmg melayu...
ooo..ok la kalu gitu kan...

sampai2 tu dah 7 lebih gitu...dah lepas maghrib dah...
so, x berpeluang nak ambik gmbr kat rest dia..
nice view la aku rasa situ..
lawo...
surau pun di sedia kan...dah la ber air cond, luas plak tu..
cumaa x best, telekung kurang bersih..dah aku plak lupa bw telekung....

rest dia divide pada 2 section..
satu utk steamboat, satu lagi ala carte...
mmg kami ke bahagian ala carte la kan..
mr azam mana makan steamboat bagai kan...

milo suam rm2.40, ais kosong free, manggo jus-rm3.70. manggo jus tu dia letak mcm kordial then letak mangga slice kat dalam tu...

tomyam campur...dia ada 2 kuah, merah dgn putih..kitaorg ambik kuah merah..pedas sikit la kalau nak bg kat anak2...tomyam ni rm10 (small)..sini konsep dia smal, medium, large portion. xde jenis sorang mkn dua org mkn gitu....

butter crispy squid (small)-rm 14.00..yg ni mmg sedap..ajmal dgn aqil mkn banyak sungguh..

marmite chicken (small)-rm13.00. sedap..rangup...

even portion dia small tp kuantiti banyak la..mmg setanding dgn harga la aku rasa...
recommended la utk pergi...
location dia? maaf..aku x ingat..bukan la x ingat tp x reti nak explain...
mr azam bw ikut kajang, lalu kajang 2...
yg aku tahu, lokasi dia kat taman kajang impian...
taip kat gps taman kajang impian, ada la kot kan....

lepas habis makan, baru la mr azam bgtau, yg makan2 ni sempena aku dapat result yg cemerlang dalam exam baru ni dan sempena aku nak masuk sekolah balik..
owh terharu nya aku....love u so muchhhhhh dear..:)
tp kalau u x belanja us makan pun, i love u jugakkkkkk....

ok..selamat berhujung minggu korang...minggu ni cuti 3 hari kan...:)
esok nak pakai baju kurung..ada open houseeee....:)



7 comments:

watyz said...

wa.. tgk gambo makan tgh hari ni kan jd lapo sangat2 la bebs... :)

AzuraFazil DIN said...

wah sodap nye..

zr ni tingin nasi arab , tp sibbaik dpt mkn kt umh kwn huby ...

itangmanih said...

mmg x penah pun mkn situ...org kaya2 je mkn situ...hehe

Kesuma Angsana said...

best ni, boleh cuba2 makan kat sini juga nnti

~ana~ said...

watyz-gi la makan...hahaha

zura-seb baik...kalau x meleleh air liur baby nnti..:)

akak-ni pun zam korek tabung sbb nak mkn sini..huhuhu

KA-sila..sila..

nieda said...

Sedapnya

maya amir said...

aaa... makan luar sempena dpt result bagus tu takpe ana..insya Allah duit boleh dicari:)