Tuesday, September 11, 2012

~sabtu dan ahad~

sabtu baru2 ni ada tetamu nak dtg beraya kat rumah
cuak mak...xtau nak masak apa...
last2 decide nak masak nasi himpit, kuah kacang, rendang daging, dan spagheti je...

ada banyak batch yg nak dtg sbb semua kawan berbeza,
kawan ofis(ex ofis), kawan blog...

ni main dishes..kuah kacang tu 1st time buat..resepi google je..tp x sedap sgt pada tekak aku...

one of tetamu request nak mkn pavlova..gigih la buat pavlova..suruh dia beli kan buah sbb x sempat nak keluar...dia beli kiwi dgn mulberi...eh mulberi erk nama buah tu..ntah la..tp xde rasa..kalu rasa masam2 sikit, lg sedap...makan2 sambil borak2 sampai x sedar dah habis sebiji pavlova...hahaha...x sangka ajmal dgn aqil pun suka...lepas ni boleh la buat lg makan dgn diaorg....


ada jugak buat carrot cake..tp cake dia x brp menjadi...xpela..janji aqil makan banyak cake tu sampai habis...

one of tetamu ialah zura..ajmal excited sungguh jumpa akil(anak zura)..
x sangka zura sangat ramah tamah..seronok bersembang...:)

ahad plak, ada open house...satu je..
kat taman melawati...
rumah bff...
meriah sungguh, ada kambing panggang, satay and mcm2 lagi la...
banyak variety makanan smpai sendat perut makan....
aqil mkn bnyk sungguh...x sempat smpai rumah terpaksa singgah stesen minyak utk membuang separuh drpd isi makanan....hahahah...
balik rumah, semua kepenatan..tido la jawab nya....
tu je la kisah hari sabtu dan ahad yg lepas..

seronok sebenar nya bila org dtg rumah ni...
kita masak2, makan2, borak2...
so, sapa2 nak dtg rumah saya, di jemput la...
call dulu sebelum dtg,
nnti x pasal2 korang minum air teh o cicah biskut jacobs je kan...hahaha....

6 comments:

mama_umar_maryam said...

kemain debor buat pavlova trus,hebat btol,hahaha,aku debor2 buat goreng2 je,hahah

dela said...

menarik!

~ana~ said...

zety-xde makna nya..senang je buat pavlova tu..ntah2 ko pejam mata pun boleh buat..hahaha...

dela-thanks...:)

Ermayum said...

nak kiwiiiiiiiiii - pav lova nya x nak hehehe

nampak sodap kuah kacang
tuhari akak ada buat gak kuah kacang but kacang tu da tengek bila makan tak sedap so akak buang tak serve huhu

AzuraFazil DIN said...

tq ye cz sudi jmput weols dtg mai ..

bkn kite je rancak borak .. anak2 pun sama .. dh wat cm tadika dh umah Ana tu

suhailina abu bakar said...

xajak pon :(