Tuesday, October 30, 2012

~happy birthday to me & aqil raziq bin noor azam hanif~

today is 30th october 2012.

we are sharing this special date to celebrate our birthday...

happy birthday to me
&
happy birthday to my beloved son, aqil raziq bin noor azam hanif...
doa mama dan papa, moga aqil raziq menjadi seorang anak yang soleh, berjaya di dunia dan akhirat..moga aqil raziq menjadi kebanggaan mama, papa, dan abang ajmal...
mama,papa dan abang ajmal sayang aqil sangat2 tau....

ni je gmbr latest dgn anak2....gmbr dgn aqil sorang mmg xde...

aqil skrg ni sgt2 la talk active..
smpai masa balik kg baru ni, semua orang dok pening tgk mulut dia x henti2..
asyik bercakap je...hahaha...
tok ngah kata, "hah tu la..dulu mama kamu ni dok bising2 kat tok ngah kenapa aqil lambat cakap, tgk2 skrg cakap x henti2"

hahaha.....

aqil skrg ni mmg cakap non stop...
kita cakap A dia akan sambung dr B-Z...huhuhu
xpela aqil, mama x kisah pun...cakap la nak cakap apa pun....
aqil sangat kuat makan skrg ni...
lepas hisap susu sebotol(7oz) dia boleh mintak nasi lagi...
portion nasi dia makan sama banyak dgn mama makan..
huhuhu...semangat nak masak hari2 kalau mcm ni....

skrg ni dah pandai berzikir, kira 1-10, baca ABC, doa makan, alif ba ta...
since dia duduk dgn tok dia skrg ni, dah banyak benda dia belajar...
tok dia rajin ajar dia macam2,
alhamdulillah.....
kalau suruh belajar, cepat2 dia g ambik buku nak suruh tok dia ajar...
moga berkekalan la macam ni ye nak.....



















skrg ni dia panggil ajmal dengan panggilan Abang Ajmal...kadang2 je panggil Mal....
suka sangat dgn baby..
baru2 ni balik kg, asyik la dok suruh mama pegang baby pok mie...
kejap2 nak cium la..nak pegang la...
time tok ma nak basuh berak baby, dia dgn ajmal la orang yg dok sibuk sama dok menempel kat tepi...
siap nak bw baby pok mie balik kl...
hahaha......

dia cakap, dalam perut dia ada baby umur 4 & 5 tahun...
banyak la awak aqil...umur pun baru 3 thn dah ada baby besar dr awak plak....
bila tnya, kenapa dlm perut dia ada baby?
dia akan jawab.."sbb mama xnak ada baby dalam perut mama, aqil letak la dalam perut aqil"
hahaha.....

ada hari tu sekali, kitaorg ber empat tgh baring2...
tetiba perut dia berbunyi....
kitaorg semua gelak kat dia...
sekali dia cakap, " jom makan..baby aqil dalam perut dah lapar"
aduhai la anak......
nak baby yea...
sabar ye nak...insyaallah ada la rezeki tu nanti.....amin.....

masih dan masih lagi bf mama....
tp x kerap la...
kadang2 dtg angin dia, dia nak..bg je la
tp biasa nya dia akan mintak time dia nak tido....
dia kata ada susu tp x cukup untuk dia...
hahaha....

aqil raziq, penglipur lara mama, papa dan abg ajmal...
we lovessssss u....

5 comments:

Afne said...

happy birthday utk ana & aqil. bestkan klu dpt share birthday :)

watyz said...

Happy birthday ana n aqil..
semoga korang dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki.. amin... :)
kompem ke nak dtg melaka ni???

Kesuma Angsana said...

epy birthday utk semuanyer ye!

nieda said...

Happy birthday

mama_umar_maryam said...

Allah selamatkan kamu semua..may all of u be showered with His blessings :)