Friday, October 19, 2012

~roti canai sedap di kuala lumpur~

kalau org tanya aku, kat mana roti canai sedap kat kl ni,
mesti aku jawab kat depan UniKL...
betul2 opposite dgn UniKL tu...
ni kira nya belah2 kg baru la....xjauh pun dr ofis nuffnang...
kalau korang keluar dr ofis nuffnang tu,
traffic light kat jalan sultan ismail tu, dia kena pergi terus or ke kiri je kan..
xleh ke kanan..
so, kira nya traffic light tu, korang terus je la..kira nya menghala ke kg baru...
sebelah kanan tu ada gerai makcik ni....

parking mmg hazab...
dulu masa kerja, aku parking je tepi2 jalan, atas basement,
sbb susah parking kan...
kalau pergi tghri dlm kul 9 lebih2 tu payah sikit la kan..
sbb masa tu penguatkuasa dbkl pun dah start kerja...
dah la sebelah UniKL tu menara dbkl.
mmg kena hati2 la g sini...
hahahah..punya la susah...padahal nak g mkn roti canai je pun..:)

gerai dia 'cokia' je...
tp roti canai dia sedap bagi aku...
kuah dia la yg lain sikit...
ada kaki ayam, tulang2 ayam, leher ayam ..isi ayam ada la tp x banyak...

tp ni tekak aku la suka...
dulu ms keje kat ijn, selalu gak dtg beli...
then pernah buat acara breakfast kat dept. mkn roti canai ni..
tp kwn aku kata, roti dia keras sikit kalau nak banding dgn roti canai yg biasa diaorg makan kat medan raja muda abd aziz tu....
mr azam plak kata, biasa2 je...
argh..x kisah la apa org lain cakap, janji tekak aku cakap sedap....
hahaha....

ni la gerai dia...hari isnin tutup yea...


ini la kuah nya....makan kaki ayam awet muda kan....kan.........eh kaki ayam ke bontot ayam yg awet muda?
hahahah....

pada aku, mungkin ada lagi tmpt2 lain yg ada roti canai sedap...
tp setakat ni yg aku mkn, ni la yg paling sedap.....

ok korang,
selamat berhujung minggu...
babai...:)

5 comments:

Afne said...

gulai kaki ayam ehh ana? hari ni afne msk sup kaki ayam :)

Nana said...

menarik ni bole try nnt

mama_umar_maryam said...

pehh kaki ayam! best2!

mizzura said...

wow....dekat kl boleh cuba ni...skang ni tengah dok rajin usha lunch mana best area kl...

AdanyaKauUntukku said...

ila pun gemor makan roti canai kat kg baru dulu...sama dengan lontong sotong dia...

tapi kat tapak yang terbakar tu....

ni lain kotttt