Wednesday, November 7, 2012

~blackmores vs catalyst~

aku sebenar nya nak buat entry pasal 'masuk hutan' baru2 ni...
tp terbantut plak sbb gmbr x banyak...
tunggu2 la....

aku ni skrg ni kan, since umur dah bertukar ke angka 3 kat depan tu, terasa sangat badan ni cepat penat2, lenguh2....
ni x bersalin lg ni umur 3 angka kat depan ni....
aku rs kalau pregnant and bersalin camna la agak nya...
skrg ni x pregnant pun asyik penat je..apatah lagi kalau pregnant kan...

aku ada la plan nak ambik supplement...
tp masih memikir2 nak ambik supplement apa....
hr tu tanya chiq, nak ambik supplement apa...
dia suggest ambik produk CATALYST...aku plan nak ambik produk BLACKMORES...
gigih aku g guardian, survey harga...
cari2 x jumpa produk CATALYST...terus whatapps chiq,


sengal kan aku nih......sangat sengal aku rasa...hahaha.....

maka nya, lepas survey kat guardian, EPO Blackmores ni,aku google plak catalyst ni......
hasil nya....ni images je la....








rupa bentuk dia adalah dalam bentuk kapsul la...
tgk dua2 mcm best..tp hati aku lebih kepada blackmores...chiq plak nak try catalyst....
tup2 aku terbaca plak review, ada org pertikaikan, sarung kapsul yg digunakan utk blackmores tu halal ke x sbb xde tanda halal dari jakim sedang kan brand lain kordel's (kalau x silap aku) ada tanda halal....
terus aku jadi mcm...ermmmmm.....
bila masuk bab halal haram ni terus la aku lemah....

kat malaysia ni aku rs isu halal haram produk masih terlalu lemah.....
terus niat aku terbantut....

btw, ada sapa2 x mkn one of the product kat atas ni...
ok x erk.....

gambar tu semua ehsan pakcik google..terima kasih banyak2 pakcik google!

6 comments:

watyz said...

aty pon amik EPO gak tp dr Appeton...

Syida said...

virgin coconut oil akak hanya mkn time preggy. tak pernah mkn yg brand catalyst.

cik dah faridah said...

salam kenalan...

sy mkn vco..alhamdulillah serasi..bermula dgn batuk yg berpjgan..dlm masa 2 3 beransur baik..anak2 pun sy bg makan tp jenis liquid..peod pun mula teratur kembali..pagi2 pun lawas jer...

try la..

suhailina abu bakar said...

belilah catalyst kat aku.vco (virgin coconut oil) tu elok.aku da mkn byk bulan pas tu aku bru start jd agen.kak am mkn die ckp susu badan mkin byk.

sgt2 aku rekemen le.sbb aku kan jenis xnak mkn suppliment.
klu nak msg aku k.

0193690671

mama_umar_maryam said...

ana!! aku mmg mkn vco catalyst tu..dah masuk 3 botol..heheh,sbb slh 1 function utk rendahkn kolestrol tu kan..pastu tibe2 aku rs kulit muke aku lembutt,hehehe

lily said...

Adakah harga Blackmores ini berpatutan dan sesiapa mencuba?