Friday, November 2, 2012

~tidur petang~

hi korang...salam hari jumaat.....
minggu ni aku start cuti sem...seminggu je patut nya tp sbb next week nya tu ada 2 public holiday kan,
maka gigih la kami memujuk para lecturer yg kelas nya jatuh pada bukan hari public holiday tu, utk membuat replacement class...maka nya, alhamdulillah...berjaya dpt cuti 2 minggu....

tp sebelum balik bercuti, kelas aku utk ada satu paper ni, kitaorg kena buat outdoor xtvt...
so, xtvt nya ialah jadi fasilitator kat budak2 belia..
kira nya fasilitator untuk kem budak2 belia....
ala..mcm kita g khemah masa zaman2 sekolah dulu..
yg ada xtvt ldk, jungle trekking, night walk...hah..semua2 tu kitaorg satu kelas kena handle...
start hari sabtu-isnin..tp esok kitaorg dah kena g tmpt tu buat persediaan....

ok, backt to the topic...

korang selalu x tido petang?
aku ni jaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnngggg sgt tido petang...
kalau penat sgt tu baru la tido...
tp mmg elak utk tido lepas asar.....

penat mcm mana pun, aku cuba juga utk tidak tido petang...
tp ptg semalam merubah segala2 nya....chewwaaaahhh....ayat ko bukan main lagi ye ana....

aku duk ngadap laptop...
last aku tgk jam kat laptop, 440ptg...
tup tup aku x sedar apa2....
tetiba aku terjaga....
terjaga bukan sbb mmg terjaga dr tido,
eh camna nak cakap erk.....
kira nya mcm tersentak pastu terus terjaga dari tido then hp berbunyi...
aku angkat hp,

aku; hello
caller; kak ana, kita nak tanya ni......

x sempat caller tu habis kan ayat2 dia, aku dah sambung,

aku; alamak...akak dah lambat ni..alamak..dah kul brp ni, (masa tu caller kata kul 530), aku plak dgr 730...

aku menjerit la..

alamak, akak dah lambat..tunggu..tunggu korang..akak baru bangun tido....en shafie dah ada ke? masa ni berdebar2 gile sbb takut....terfikir brg nak bw g berkhemah x pack apa pun lagi...

masa caller tu kata kul 530, aku terus jenguk tingkap kat luar, dah CERAH. sbb tu la aku bayang masa tu 730 PAGI. aku cuak la sbb kitaorg kena berkumpul 7 PAGI. 

then caller tu jerit2 lagi.

kak ana...kak ana.... ni ***(caller) ni.....hah tu la kak ana ni, tido petang...dah merapu2 dah....sambil dia gelak2....

lepas tu baru la aku tgk kat laptop, baru kul 530 ptg, baru la aku tersedar betul2...tp masa tu, dada dup dap dup dap lagi...berdebor gile....

kak ana, kita nak tnya  ni bila nak hantar borang LM bla..bla bla...

lepas borak2 dgn caller kejap, terus aku letak fon...sambil tu gelak2 lg sorang2....

adoi la..kelakar sungguh aku rs...xpernah2 mcm tu...penangan tido petang dan penangan berdebar2 utk xtvt esok...

erm...aku rs mcm x kelakar plak cite ni bila aku tulis ni...
sbb nya, aku x cerita dgn gaya...
biasa la kan..aku ni bercerita no 1...bab buat aksi sambil bercerita, ko bagi la kat aku...
insyaallah aku boleh melakonkan dgn baik....

berdebar debar ni sbnar nya.....
moga semua nya di permudah kan..insyaallah......


4 comments:

AdanyaKauUntukku said...

bukan takat selalu tido petang..pantang terlepa..mmg tido je?? ha ha ha..how how

mama_umar_maryam said...

samelah,aku sgt jrg tido ptg..klu tertido tu maknenye aku xsehat atau penat giler

norry abby said...

Dah ada anak ni jarang sungguh tido ptg.kalau tertido tu pastu pening kepala,kalau dulu tu kn xtvt wajib hehe

maya amir said...

ana... kite leh imagine tau ana, gaya ana bercerita ni..hehehe... sama lah ana, kite pun jarangggg tido ptg kecuali kalau terletih sgt.. heheh.. lawaklah ana, mesti ana kelam kabut waktu angkat phone tu.. kekekke