Monday, December 31, 2012

~entry terakhir~

entry terakhir di tahun 2012....
banyak benda yang terjadi pada aku tahun ni..
baik manis, pahit, masam, kelat, semua ada....

january-tragedi aqil terjatuh...dpt 2 jahitan kat bibir...sungguh tragis masa tu aku rs sbb smpai nak kena jahit...fobia kejap kami sekeluarga..

february-dpt offer sambung belajar, dalam duk timbang tara, last2 end of february, resign jugak aku dari ijn dgn notis 24 jam..sedih jgn cite la...tu 1st n last company aku keje after abis degree dulu. bkn senang nak lupa..banyak sungguh kenangan kat situ...

mac-kehidupan sebagai pelajar pun bermula...sgt kucar kacir jugak sebenar nya dgn life baru. nak adapt dgn suasana baru, dgn family nya lg...pengorbanan...birthday ajmal di sambut sederhana je. since dia request nak buat birthday party kat rumah, layan kan je la...alhamdulillah semua nya berjalan dgn lancar.

april dgn may-rasa nya dlm kotak ingatan ni xde mende yg terjadi kot. masa ni masih di fasa penyesuaian hidup sebagai pelajar pada masa yg sama banyak benda dah yg dah x buat mcm pegi shopping, beli itu ini. ye la..dgn keadaan aku yg dah xde income, xde scholarship, mengharapkan income mr azam sorang.

jun-july-masa utk exam. sgt berdebar2 sbnar nya..ye la..1st time mengadap exam balik slps brp tahun dah tinggalkan dewan exam. alhamdulillah keputusan yg cemerlang yg aku dpt mampu menggembirakan keluarga. alhamdulillah..berbaloi2 rasanya penat lelah selama ni.annivesary time exam. thn ni celebrate pun sederhana je...apa2 pun berdoa miga rumah tangga kami kekal hingga ke akhir hayat...

july-ogos-sept-cuti semester. heaven rasa duduk rumah, uruskan keluarga di samping buat bisnes biskut raya sbb nak dpt extra income utk belanja raya..hehehe..alhamdulillah permintaan sgt menggalakkan smpai terpaksa tolak order...hahaha...alhamdulillah dpt la jugak duit poket utk raya..

sept-semester baru bermula...awal2 sem rasa nya ok lg even dah rasa aura2 kerja yg banyak tu..tp masih masih boleh cool...anak2 pun alhamdulillah x meragam bila mama dah start masuk belajar balik. ye la..sebelum ni 2 bln asyik duk berkepit dgn mama je...birthday mr azam thn ni di sambut dgn sederhana je. sbb nak jimat kos dr mkn kat luar, aku masak sendiri kat rumah. boleh plak tragedi tragis terjadi. tangan luka smpai hampir terputus urat sbb nak masak utk birthday boy...hahahaha..kenangan..smpai skrg ajmal dgn aqil was was bila mama masak. selalu dok pesan suruh hati2 bila masak.....

okt-sibuk dgn tugasan yg makin menimbun...x terkejar rasa nya..tp alhamdulillah...can manage dgn proper...masih dpt spent masa jugak dgn family...bulan ni jugak jatuh nya birthday mama dgn aqil. di sambut secara sederhana je..no birthday party sbb aqil x request..hahahah...

nov-dec-xde mende pun yg menarik berlaku masa ni kot..semua nya msih berjalan seperti biasa.

ada lg kot benda yg aku x cite..tu yg terlintas di kotak ingatan je...tp apa2pun aku mengharapkan 2013 memberi sinar yg lebih kepada kami sekeluarga...moga hidup di berkati, dan di rahmati...

selamat tahun baru kepada semua pembaca blog ini. yang berlalu biarkan berlalu..jadikan ia nya kenangan yang terindah di dalam hidup kita...

selamat tahun baru 2013.

1 comment:

mizzura said...

eh..the way kita buat entry macam sama jer..hehe..pas post entry br perasan ada komen2 yang tak dijawab...soklan mesin jahit tu dah jawab kat entry tu tapi xpela..alang2 sini copypaste aja :-)

"Hi ana.. 849 regenya...beli kat lsn-sewing..bole usha website dia"