Monday, December 3, 2012

~tadika oh tadika~

skrg ni bnyk plak bc blogger2 tgh mencari kindie utk anak masing2....
utk aku, tahun ni terkecuali sikit la....
sbb plan nya, just nak continue ajmal dgn school dia yg skrg ni....
and aqil pun akan pergi school dgn ajmal...
mmg ada plan nak tukar school utk ajmal...
tp lepas tambah tolak darab bahagi, just continue je la kat school skrg ni...
apa2 plan pun, tunggu je la aku habis belajar tahun depan..insyaallah....

kat area BTHO skrg ni, mmg banyak betul tadika baru bukak...
BBIM, Genius Aulad, Krista, Smart Reader, CIC, tu antara yg dah setahun beroperasi la...
now aku tgk, The Little Caliphs pun ada bukak jugak...
so, semua ni terletak kat tangan parents sendiri pilih school yg mana terbaik utk anak2 kan...
even school2 tu yg 'branded', tp ada jugak review yg x best aku baca...
so, apa2 pun kita sebagai parents, pandai2 la pilih kan....

so far, krista kat primaya, BTHO tu aku baca, review mmg best...
hari2 dok hntr ajmal, mmg lalu situ...
mmg best la aku rs sbb dia buat kat rumah (corner lot) dan bukan shop lot seperti school2 lain...
pagi smpai petang, rm450.
half day pun ada, kalau x silap dalam rm250...

mcm tadika ajmal ni, tadika biasa2 je..
but islamic la...kalau ikut aku, mcm ada bbrp perkara yg aku x brp suka dlm proses pembelajaran dia...
tp pada masa yg sama, aku happy jugak dgn bbrp pencapaian yg ajmal achieve....
biasalah, mana boleh nak perfect kan....ko nak perfect, ko ajar sendiri la kat rumah...
abis cerita...
tp apa2pun bersyukurlah dgn tadika tu...

so, parents2 kat luar sana, pilih la tadika yg terbaik utk anak anda...
but jgn serahkan pada sekolah 100%....parents pun perlu jugak ada penglibatan...
jgn nnti bila tgk anak x reti baca, terus g serang sekolah...
cuba tgk, tnya cikgu2 dulu mcm mn anak kita kat sekolah..
jgn nak main terjah je....
kan.......

ok, gtg...nak berehat kejap..penat....

4 comments:

Syida said...

akak pun continue aqid kat existing school.since dah kenal dengan cikgu-cikgi kat situ, lebih senang nak berinteraksi.

watyz said...

aty dh lega bab tadika sbb masuk kan abg iman ke pra sekolah... :)

fazilzura said...

Emm tu psl la zr msuk akil kt pra, cz rs akil nye pencapaian xbp nk top .. 1st term je ok,myb ms tu cikgu rajin lg .. Lg pun ms tu cikgu lain, phtu cikgu tu dh benti kawin gnti org lain terus dak2 ni down skit kut ..

Tgk buku2 pun bnyk xberusik sdngkn rs nye buku tu nipis je .. Xkn 1thn xabis2

| SUE | said...

Alany pon dah sebok nak skolah..igt nak anto wiken playskool je. Ni dok mengusha lagi