Wednesday, February 29, 2012

~wordless wednesday #2~

sambungan daripada wordless wednesday #1,




hari penentu, andai ini yg telah di takdir kan, terima la semua nya dgn hati terbuka. moga jalan di hadapan lebih luas menanti. moga ada sinar cahaya yg menerangi kehidupan kami sekeluaga.

berhijrah utk membawa kebaikan...insyaallah....

Tuesday, February 28, 2012

~resepi;makanan~

weekend yg lepas, bnyk buat xtvt masak2..best2...aku ni nak kata terror masak,xde la...aku bab masak lauk pauk mmg fail. tiap kali masak, mmg try n error je. end up frust sbb x menepati tahap piawaian aku nak. tp x la semua lauk mcm tu kan. kalau setakat goreng sayur, goreng ikan tu xde apa la...


pagi sabtu buat bihun singapore. tup2 balik tu mr azam beli kan nasi lemak. sendat perut mkn...bihun ni x habis, mr azam nak bw bekal g kerja malam nya tu..tup2 anak2 perabis kan ptg tu....:)


pergi pasar beli jagung. terus balik tu buat bubur jagung. x smpai ptg, dah habis.


tghri x masak sbb kenyang mkn nasi lemak, bihun goreng dan bubur jagung, so, masak utk dinner. asam pedas ikan pari, mr azam kata ada bhn kurang. aku pun rs mcm tu, tp xtau apa bhn yg kurang tu. hari ahad tu br teringat, aku lupa bubuh belacan. ayoyoyo...padahal masa balik kg hr tu ma bg belacan besar penumbuk aku, balance dr beli utk kenduri hr tu. guna daun kesum petik dr 'kebun' depan rumah..:) ..goreng ikan sardin sbb teringat kat kg. kalau kat kg, mkn ikan singgang dgn ikan sardin goreng je pun dah cukup....goreng sotong dgn carrot, bungakobis, cendawan dan kacang panjang.


dinner ahad malam. kari udang x brp kick sbb xde nenas. malas nak keluar kedai beli nenas sbb hujan sgt lebat. sambal telur, dpt telur rebus 2 biji dr kenduri cukur jambul kat rumah officemate tu. terus la masak takut nnti bazir. buat sambal terung jugak. terung tu bakar je sbb klau goreng oily sangat. end up, terung hangit n keras(x brp nak masak lg)...hu3x....tu...tangan sapa kan yg x sabar2 nak mkn udang tu. padahal papa x habis sembahyang lg, dia x sabar, dah habis 5 ekor udang sementara nak tunggu papa...


chocolate cake layer cream cheese again. ada org tempah tp ni half recipe. tu yg kecik tu. x topping lg masa tu. pastu teringat nak buat blueberry cheese tart jugak. nak tajamkan skil lg...yg terhangit sikit tu sbb ralit tgk gwen x jd kawin dgn arthur....hah3x.....alhamdulillah, dpt bg kat kawan2 suruh rasa dan komen blueberry cheese tart tu....

aku suka buat kek, biskut or whatever yg bakar2 ni then bg org rs. ye la..nak masak lauk2 kena jemput org dtg rumah kan..susah plak, yg senang tu je la...lg pun, kalau utk lauk pauk ni, rs nya biar la mr azam je jd tester aku..:)...suka bg org makan dan org komen masakan kita sbb dr tu kita tahu kat mn lebih dan kurang nya..kita tahu part mn yg slack. bkn la nak menunjuk kita pandai masak or kita rajin tp utk diri kita sendiri sbnar nya. x salah kan...utk kita improve kan diri kita, tajam kan skill kita dlm masak memasak ni. x rugi pun kan.....kan.........

Monday, February 27, 2012

~weekend~

hi, salam hari isnin...:)..monday blues kah anda?hah3x..
this week rs best sgt sbb dpt buat house chores, spent masa dgn family, masak2...all complete..
pergi pasar, basuh baju, masak, iron baju utk seminggu tp part lipat baju mmg xde..tu mmg x masuk dlm list..ntah bila la ada kerajinan utk lipat baju yg menimbun tu. basuh baju rajin sgt tp part melipat...adoi....

eh back to the topic, saturday tu mmg x buat apa2 pun since mr azam pun nmpak tired sgt. ingat kan nak g beli brg dapur but bila tgk dia tido makan tido, x smpai hati plak rasa nya....xpela..brg dapur pun ada lg. aku plak jenis simpan stock brg2 kering ni extra. brg2 yg biasa like milo, sos cili, tomato, kicap bla bla bla tu mmg kena beli tiap2 bln..habis ke x lg brg2 tu, mmg wajib beli.

pagi sabtu tu ke pasar dgn kids. aqil now, bila sebut nak ke pasar, automatik dia akan sarung kan kasut dia. dia mmg xkan pakai selipar dia utk ke pasar. bila tnya, dia cakap, kat pasar bnyk air. hah3x..mmg pun, pasar tu pasar basah, so, mmg pakai kasut la penyelamat....hu3x...

ptg tu plak, ajmal bising2 nak mkn choc muffin, so, moh la anak2, kita buat muffin.

ahad plak, pagi2 tu xtau nak masak apa for breakfast. end up mmg x masak apa2 pun. mr azam balik, ajak kids pergi gunting rambut since mama dah bising2 kat papa.





anak yg potong rambut, mama yg over excited...











waiting list....





aqil xmo duduk sendiri, so, mama kena pegang. dah la duduk x diam. habis baju mama kena rambut...





finally, baru la nmpak hensem banyak...aqil tergaru2 sbb geli dgn rambut yg melekat2..

then mama plak gedik nak potong rambut. so, papa pun bawa la cari saloon area rumah. suruh amoi tu layer kan saja sbb rs rimas sgt dgn rambut tebal ni. tp still rs x puas jugak sbb blkg tu dia potong sikit sgt...still rs rimas..hu3x...

balik tu, semua kelaparan, just goreng nugget, keropok lekor and karipap frozen utk lapik perut sbb lunch ni nak g kenduri.

lepas rehat2 kejap, bersiap2 plak utk g kenduri cukul jambul my officemate. dgn aku yg ingat2 lupa rumah dia sbb br pergi sekali je. dgn tmpt yg x familiar, dgn gps yg hanya suam2 kuku membantu, nasib baik la mr azam x marah. finally we smpai kat rumah dia dgn selamat. tu pun dgn bantuan officemate aku osrg, sbb diaorg duduk dekat2 je.







aqil sgt excited tgk baby....u wants baby????tunggu la dulu ye aqil..biar mama habis kan dulu project mama, then kita proceed...:)..insyaallah....

























balik tu, pergi bagus kat kajang sbb ada org order cake plak utk hari ni. dia nak order kek saiz kecik je and me plak xde box utk saiz kecik. thanks mr azam sbb sanggup bw g sana even dia nmpak sgt2 tired...

balik tu, aqil dan mr azam tido and aku memasak for dinner. ajmal plak layan toys dia. lepas prepare dinner, review buku2 sekolah ajmal,ajar dia sikit2, then, mr azam tido kan anak2. aku plak terus masuk dapur balik. buat cake yg org tempah tu and gatal plak nak buat blueberry cheese tart. end up, habis mem baking pukul 1230. surf internet jap, kul 130 tdo.....esok kerja.....:)

Saturday, February 25, 2012

~tempahan chocolate cake, oreo cheese cake, chocolate cake layer cream cheese~

since post semalam tu, ramai plak yg komen dan ber email utk tnya kan pasal kek tu.
pada sapa2 yg nak tempah kek2 tu, boleh la email kat aku; bakawali0797@yahoo.com

aku terima tempahan utk;

1. kek coklat
Link2.oreo cheese cake
3.chocolate cake layer cream cheese

so, pada sapa2 yg berminat tu, boleh la email aku utk details pasal harga & delivery yea.

Friday, February 24, 2012

~chocolate cake layer cream cheese~

kemain nama..panjang bebenor...
dah aku tgk resepi, nama dia gini, ikut je la kan...
bermula 2 minggu lepas, kak ct, partner gossip kabo nak buat kek ni,
aku plak ms tu dah tgk resepi ni, tp x rs nak buat...
bila kak ct kata mcm senang je nak buat, so, aku pun memulakan misi...

mmg senang pun. plak tu main kukus je..lg senang kan...
bg tester kat kawan2, tup2 ada org order...
alhamdulillah..rezeki...
ni tgh taip entry sambil topping cake la nih...
minggu depan plak ada lg satu order...
hu3x..alhamdulillah..alhamdulillah...




tgk la tu..ada lompang sikit..xtau la kenapa...api kuat sgt gamak nya....












gmbr blur sikit...tangan gegor....

pendapat aku, mmg sedap....
bkn sbb aku buat yg sedap..tp resipi ni mmg sedap....

sapa2 nak tempah, boleh contact i tau..:)

happy weekend u all......

Thursday, February 23, 2012

~malay movies full~





korang kalau nak tgk movie online tgk kat mn erk. aku dulu mmg tgk kat tonton je la. pastu mr azam ada jugak bg website2 yg boleh tgk cite online ni.

so, skrg ni aku mmg tgk movies kat sini je la. hr tu tgk ombak rindu pun kat sini. yg best nya, xde iklan. klau mcm kat tonton, ada iklan kan. sini mmg xde. so, senang la tgk movie tanpa gangguan iklan...pastu xyah nak register bagai mcm kat tonton tu kan.

ni ingat kan nak tgk cerekerama yg hari sabtu br ni tu. punya la aku excited nak tgk bila tgk iklan mcm best je kan. tup tup..cite ntah ke mana, aku tdo dgn lena nya sekali..hu3x...apa tajuk cerekerama tu erk..aku lupa la...

pastu, kalau aku mmg tgh follow cite2 episode kat tv, aku tgk kat sini je la..senang kan. xdela ketinggalan...senang kan..skrg ni semua di hujung jari je..:)

bnyk lagi sbnar nya kan website2 yg mcm ni kan. tp sbb mr azam kabo yg ni ok, tu aku stick pd yg ni je...

Wednesday, February 22, 2012

~wordless wednesday #1~

dah kata wordless wednesday...harus wordless kan...:)














masih berfikir2, timbang sana timbang sini..
mn yg lebih berat, lebih ringan....
nak terima ke, tolak ke, mintak tangguh ke...
mcm2 tgh fikir..masa makin suntuk...
moga semua nya di permudah kan....
amin.....

Tuesday, February 21, 2012

~comments~

kenapa ye..skrg ni sindrom malas membalas komen2 datang kembali...
virus apa kah yg melanda ini...
maaf kepada reader2 (konon perasan ramai reader la sgt ni) sbb x sempat nak balas komen..
insyaallah kalau kerajinan dtg melanda, komen2 yang akan dtg, akan di balas jua...
rs mcm kesian plak bila reader tinggal komen or tnya apa2 soalan, tp x berbalas...

insyallah..ada masa, ada waktu yg terluang, komen2 anda utk entry2 seterus nya akan berbalas..insyaallah.....

Saturday, February 18, 2012

~dalam kepala...~

dalam kepala otak, mcm2 nak buat; (xtvt membakar la....)

blueberry cheese tart
marble choc cheese brownies
muffin chocolate
chocolate cream cheese layer cake
chop chips cookies


tp satu apa pun x buat...
konon la weekend minggu lepas nak buat,
tp ampes la...minggu ni plak mmg x la...dah ada xtvt lain...

hopefully minggu depan, di kurnia kan vitamin kerajinan yang tinggi utk buat tu..x buat semua pun, buat salah satu pun dah ok...dah terliur dah nak mkn nih..aishhhhh.....

Friday, February 17, 2012

~MENYAMPAH~

ada org selalu merasakan diri dia hebat. dia la yg tahu itu ini. yang x tahan bila ko dpt tahu keburukan/kesakitan/masalah pasal org itu org ini, bg nasihat bagai, bagi solution bagai at the same time bukan main lagi hebat ko bercerita mengumpat pasal org itu org ini pada lain. entah apa jenis org mcm ni ye...sgt2 regret bila jumpa org mcm ni....konon nak tunjuk anda hebat la kaaaannnn....tahu kah anda bahwa semua org menyampah pada anda....

please la...dah la bercerita sana sini jd makcik kepochi, bercerita hal org lain. jaga la tepi kain sendiri....

berubah la...kadang2 kita perlu cermin diri kita..letak kan diri kita di tahap serendah2 nya..jgn hanya anggap diri ni sentiasa hebat dan semua org perlu merujuk pada kita....

p/s; entry ditulis sbb tgh bengang. aku tahu aku xla bagus...xla hebat sangat...

~lunch date~


hari rabu baru ni, plan asal nya nak kuar g post office hntr tupperware kak ermayum order. tup2 dpt call dr akak gorjes, dia ada kat area ofis aku. dia ajak kuar lunch.so, terus la x jd g post office..heh3x....sorry kak ermayum, semalam ana dah pos brg akak...:)

patut nya cik puan adia pun join sekali sbb dia ada kat klcc hr tu. tp tup tup dia dah balik. kempunan lagi aku nak jumpa cik puan adia nih....akak gorjes jemput kat ofis, then kami lunch kat cafe istana budaya. sbb dah xtau nak g mn..:)..segan plak bw akak gorjes mkn kat tmpt biasa2 nih.....heh3x...

tgk la pinggan kami, licin.....yeah...aku mmg kuat mkn...akak gorjes sbb dia ambik sikit sbb tu abis...:)...

p/s; gmbr credit to akak gorjes...

Thursday, February 16, 2012

~makanan~

hari ni layan gmbr sahaja. kurang kan menaip sbb otak aku xleh nak berfikir sgt. ni gmbr2 dah lama dlm draft...layan kan saja....

ni ms mkn kat kedai mkn PO' SEN kat kajang. sbb hr tu x sihat.x larat nak masak. so, mr azam ajak makan kat luar.







ni plak ms mkn kat delifrance...g midvalley, survey2 brg rumah, terus menyinggah kat sini...

ni plak sorg blogger yg baru balik dr sabah, dia bg ikan masin ni...sedap...thanks adia..org despatch kat ofis ni call aku bgtau ada parcel. dia kata, ada parcel mknan kering. aku punya lah pelik, sejak bila la aku beli mknan kering online nih...heh3x.

ok, dah tu je..otak dah kematu. tgh fokus pada sesuatu yg bakal merubah masa depan aku. hopefully semua nya berjalan dgn lancar..aminnnnnn....

Wednesday, February 15, 2012

~kerja kerja kerja~

aku rs skrg ni tahap kerja aku sgt suam suam kuku eh br tau ke...ntah la..aku rs mcm bnyk mende nak kena buat tp sometimes aku tangguh2 kan kerja aku, so, dah jadi satu hal plak pd aku. filing aku sgt lintang pukang skrg ni. patut nya mana2 yg jobsheet breakdown tu mmg tiap2 bln aku filing...tp...
owh..sila sambung sendiri ayat tu ana...

pastu lg memburuk kan keadaan skrg ni bila aku jd makin pelupa. pelupa tahap gila babeng aku rs. tp yg peliik nya aku bnyk lupa hal2 yg berkaitan dgn kerja. hal2 lain xde laa ketara sgt lupa nya..kenapa erk...

pernah baru2 ni, selang sehari aku call vendor, tnya status kerja. tnya soalan yg sama. padahal dia dah cakap kat aku, dia kena tunggu spare parts smpai, br boleh proceed kerja tu. tp aku bingai g call jugak tnya..nasib baik mmg dah kenal baik dgn vendor tu, so, dia maki aku, aku masuk telinga kanan, kuar telinga kiri je la...hu3x..

br2 ni lg best, aku dah key in semua data2 equipment yg breakdown, then aku jumpa satu equipment yang breakdown ni yg xde apa2 no, sama ada barcode no @ serial no @ asset no. and aku xtau equipment tu ada dgn end user ke or kat ofis aku ke...last2 aku call NM dia, tnya dia pasal equipment tu, dia boleh cakap sinis dgn aku, sambil gelak kan aku..dia kata dia dah hntr equipment tu direct pada aku. dan dia mmg call aku utk make sure brg tu dihantar terus pada aku.dan dia cuba ingat kan aku balik, time bila dia hntr tu. omg..omg...malu nya aku...nmpak sgt aku pelupa kan. dan aku pun satu hal..apasal x ambik terus barcode no tuh...sengal..sengal...

aku sbnar nya dah bosan dgn kerja nih..seronok tu seronok la tp xde cabaran. kerja yg x mencabar la..minda aku mmg dah makin tumpul aku rs...kerja yg langsung xde cabaran buat aku jadi bosan..erm...bila la aku nak beralih arah ni erk....hopefully la thn ni, aku dpt buat sesuatu yg dpt memajukan diri nih..sama ada beralih bidang kerja which is, dpt kerja lain. kenkdg aku dok terfikir, apasal la susah sgt aku nak dpt kerja lain ni. tgk org lain, senang je main lompat kerja...tp aku????ke dan mmg di takdir kan aku ni kena kerja dgn bos aku yg ni je...hu3x.ramai kawan2 cakap, aku ni cukup setia dgn bos aku ni. setiaaaaa???????setia la sangat nya...sbb xde peluang lain, sbb tu setia kat sini..cuba ada peluang lain...ada aku setia? nehi heeeeeeee la...




erm..apa2 pun bos aku ni baik...even kuat berleter(kak z, jgn bgtau bos saya, i know, u bff dia kan...:)..)tp dia kerap la jugak(even x sekerap 4-5thn lepas)belanja aku...x belanja besor2 pun, belanja minum coffee kat gloria jeans seminggu sekali pun dah ok la kan....semalam, dia tnya aku nak coffea apa. aku nak ice blended x kisah la coffee ke mocha ke..tup2 dia call, dia kata nak beli kan aku strawberry & white chocolate, gloria jeans coffee buat promosi sempena valentine's day...x kisah la bos, xkan xtau aku ni tolak batu dgn kayu je....

erk..apa aku merapu ni erk..kejap cite pasal hilang daya ingatan, kejap cite pasal kerja, pastu cite pasal bos plak....merapuuuuusssss nya aku......

Tuesday, February 14, 2012

~lampu~

rentetan drpd, cite ni, ni la lampu2 yg kitaorg beli kat sana hr tu..xde la lawo sgt pun aku rs sbb yg lawo2 semua dah habis stok...tension guwee....tp xpela..beli je la dah alang2 dtg kan... harga tu aku ingat2 lupa la...tu yg letak ++ je tu..

ni harga nya rm70++

yg ni rm80++

yg ni plak rm100++, ada lampu LED...

tu je la yg kami beli. pastu beli bulb jugak. guna yg energy saving..jimat la sikit bil letrik kan...dulu kat rumah lama, bil kadang2 x payah byr, ni dah duk sini, tnb buat pengiraan lain sikit. mcm bln lepas, dia just buat anggaran, pastu hntr bil by pos kat rumah..terkedu tgk bil..(: ..padahal, bila tgk meter, x cecah pun kat anggaran yg diaorg bg tuh...hu3x..

yang kat bawah ni plak, chandeliers yg PIL bg..org nak bg kita ambik sajor..even aku rs mcm old fashion sikit, tp xpela...terima je la..dr biar kan tmpt tu kosong, letak je la kan....





ni plak, MIL bg...noritake crystal. aku mmg langsung x sentuh sbb takut pecah. semua mr azam je yg duk simpan dlm almari...ada 18 biji semua tp different design. dulu masa mama duk oversea, bnyk jugak la diaorg duk membeli pinggan mangkuk ni. dah murah kan...erm..tunggu duit jatuh dr langit, nak beli kabinet yg cantik sikit nak letak crystal2 ni semua. skrg ni duduk je la kat kabinet dapur tuh...







ok, dah habis cite lampu..:)

Monday, February 13, 2012

~hujung minggu~

hujung minggu yang lepas, xtvt bw anak2 g jalan2..naik lrt...x plan pun sbnar nya..keluar sbb g rumah lama, jumpa tenant utk settle kan hal agreement..dah sebulan lebih dah, agreement x settle2 lg...dok lepak2, borak2 dgn tenant jap, pastu balik.

cadang nya nak balik terus, tp aqil xnak plak. dia ajak g ofis papa. huh..aqil skrg ni pantang nmpak mr azam nak g kerja, mesti nak ikut..pastu nangis2 smpai teresak2..

maka nya, aku pun ajak la diaorg naik lrt utk ke ofis papa nya. sbb malas nak harung jamm kan..plak tu hari sabtu, dgn pasar malam lg kat area tu..lg la mak malas....
parked kereta kat station lrt salak selatan. boys dah excited dah bila tgk lrt.




tgh tunggu tren..

muka aqil cuak....so, mama pangku la sbb xmo bg dia takut sgt...



aqil plak, ni 1st time dia naik tren, since umur dia 2 thn ni. sebelum ni dia x brp excited sgt..tp kali ni, mak oi..excited sungguh la. naik2 train, muka cuak. takut barangkali....senyap x terkata. ajmal plak excited tgk permandangan kat luar.







smpai2 je kat ofis papa, hujan plak. mkn2 jap kat area ofis papa tuh, then kami ke pasar malam. tp sekejap je, sbb hujan lebat...time nak balik, diaorg x mo balik. nak ikut papa g ofis. so, papa bw la kami naik tingkat 1* kat ofis dia. duk lepak ofis papa jap, then papa hntr kami kat lrt station, puuuuuuunnnn diaorg xmo balik jugak. puas pujuk. last2 dukung je la. smpai je kat kereta, nangis2 lagi xmo balik.aqil kata nak g yayan(jalan)lagi...adoi hai...mama dah kepenatan dah. smpai rumah pun dah lewat dah...aqil mmg menangis je la sepanjang2 perjalanan balik rumah. x puas mak g yayan lg...

Saturday, February 11, 2012

~duit syiling 50 sen baru~




2 hari lepas, ms duk tgh duk kira2 duit syiling, terperasan plak duit yg pelik sikit nmpak..ingat kan org kedai pulang kan duit yg x valid (mcm syiling dr negara lain) ke..tup2 bila tgk balik, eh eh...duit syiling baru la...

jakun jap i, duit ni xdela sebesar duit 50sen skrg ni, kecik sikit la...aku ingat kan duit 20sen. aku xtau bila masa aku dpt ni. dan xtau plak, duit ni di pulang kan baki kat aku as nilai 20sen or 50sen. ikut suka la kan..x kisah la..tepi2 duit tu ada lekuk2 sikit. kalau x silap, aku pernah baca kat mn ntah, lekuk2 tu mcm nak bg org cacat penglihatan tau yg mn satu duit 20sen dan mn satu duit 50sen.

ptg semalam plak, beli brg, dpt duit baki 5sen yg baru tu...tu aku ukur dgn 5sen skrg ni, dia besar sikit...

bila tulis entry ni, br aku teringat, kat mn aku campak duit 50sen tu....waaaaa....

info pasal duit syiling baru ni, korang boleh klik sini.

Friday, February 10, 2012

~oreo cheese cake, kek lapis cheese persona~

ni semalam punya, ada kawan order. terima kasih sbb sudi order dgn i ye kawan. jgn lupa tau nnti order lg..:)

kawan order sempena birthday kawan dia...

topping cair sikit sbb x sempat tunggu topping sejuk, aku dah curah atas kek. so, nmpak x cantik sgt tepi tu..meleleh2 la topping tu. ingat kan nak letak bluberry je kat atas tu but since, kawan kata kawan dia tu suka coklat & cheese, maka, letak la topping coklat kat atas tu...






ni plak, saje nak cuba resepi baru. actually, kak ct la yg bgtau, suruh cuba resepi ni, dia kata sedap dan senang nak buat.

so, apa lg..cuba je la buat.ambik resepi dr blog ni. dia la org yg mencipta resepi ni. aku br sempat mkn sepotong. yg di potong tu la...tu pun bgn2 tdo, pagi2 buta, terus ngap. pastu potong satu tupperware, bg kat kawan yg order kek td tu rasa. ingat nya jap lg nak potong lg, nak bw g ofis, nak bg kawan2 rs sikit...tgk la kalau sempat. skrg ni asyik terkejar2 je waktu pagi2..rs mcm x sempat je even bgn kul 5am.



lapisan cheese x tebal sgt sbb jimat2 takut x dpt bnyk layer. hah3x....comot mmg trademark aku..hah3x...

ada cream cheese sikit lg dlm peti ais..rs mcm nak buat blueberry cheese tart sbb hari tu x puas mkn yg dpt dr dulang hantaran adik ipar bertunang tuh. tp ada kawan plak request nak makan marble cheese cake. erm..tgk la kerajinan tahap mn weekend ni...

Thursday, February 9, 2012

~ikea recalls product~

baru2 ni masa jengah2 website ikea, terpandang la kat bhgn product recalls diaorg...
tgk2 high chair tu pun diaorg tarik balik sbb ada kes pasal belt.
tp tgk jugak la production tu...so, utk children's high chair no 17389 (supplier code) production date 0607-0911 yg terlibat..

balik2, terus la aku check high chair kat rumah. dan mmg pun. high chair yg kami beli tu pun terlibat jugak. tp bila check lebih detail, ikut date tu, high chair tu, not affected.



ada la ambik gmbr yg date production tu, tp x clear plak sbb high chair tu warna putih kan..
so, kira nya x yah buat apa2 la...
pd sapa2 yg ada high chair ni, nnti sila2 la check yg korang punya..
mn tau kot2 korang punya terlibat kan...
pd mn2 yg terlibat tu, korang kena call customer service diaorg. nnti diaorg akan replace dgn belt baru...

utk info yg lebih detail pasal recalls product ni, korang boleh check kat website ikea.
so far, ada 3 product (termasuk high chair ni) yg terlibat utk recalls product nih...

Wednesday, February 8, 2012

~kerana mu steering lock.....~

kami terperangkap selama 1jam 1/2 kat viva home....
punca nya tersalah pasang, dah x boleh nak bukak...
hazab wei...
call insuran, diaorg xleh nak buat apa2...
technician diaorg mmg xleh nak buat kan...
kalau nak tow pun, kena bukak stering lock tu...
nak tow apa ke bende nya kalau keta x rosak kan....







nasib baik jugak parking depan2 entrance,
so, bila guard nmpak, tnya apa mslh...
tp guard pun xleh nak tlg sbb x reti...
last2 dtg budak2 maintenance, rupa2 nya guard td panggil diaorg...
budak2 tu tlg cungkil smpai la terkeluar semua biji2 kecil kat stering lock tu..
godek2 lagi...end up...dpt jugak bukak...
fuh....akhir nya....

mmg dah rosak terus la steering lock tu...
tamat la riwayat kamu selama 1 thn 8 bln bersama kami..:)