Friday, March 30, 2012

~cerita ceriti~

salam pagi jumaat....skrg ni rasa cepat sungguh masa berlalu kan, tup tup dah hari jumaat...alhamdulillah, masih lagi dberi kesempatan untuk menulis blog ni.....tgh stress sbnar nya..minggu ni rasa nya minggu yang memenat kan...even ada kelas batal, n ada lecturer kena lecture sekejap je sbb ada hal lain, tp penat yg aku rasa kan tu lain mcm je....ntah la..mungkin dah tua kot...

dah lama x letak gmbr sendiri rasa nya kat blog..sesekali nak enterprem x salah kan.....



tgh2 stress pun masih lg mampu tersenyum...senyum tu kan sedekah, senyum tu kan ubat awet muda, environment sekeliling yg di kekelingi 'adik2' buat aku kena nmpak muda mcm diaorg jugak...yehaaaa......actually, someone request nak tgk gmbr latest. so, ambik la gmbr ni..kena la senyum2 kan...semalam dia dah tgk gmbr ni and now nak share dgn kengkwn readers plak...:)...nmpak sgt dah tua kan...:)..tudung kemek sana sini sbb semalam tersalah tgk jam, then dah lambat..pakai tudung pun x betul sgt...

minggu ni minggu sakit bagi aku. start dr minggu lepas, cuaca sgt panas, terrrrrr minum ais, terrrr makan mknan yg oily sikit terus asthma...pastu batuk2...terus la pergi PKU, mintak ubat. kebetulan plak ventolin pun dah hampir habis, alang2 mintak je terus. dr bg ubat batuk jugak, tp ubat batuk tu x mkn pun...tp last night, mkn jugak sbb ptg semalam secara terrrr sengaja lagi minum abc lantaran cuaca sgt sgt2 panas. ptg tu terus semput dan batuk2...


hasil nya, terus kemengantukan...rasa nya sebelum ni pernah jugak minum bena ni, tp xde la ngantuk sgt...tp semalam, mak oiiii...mata tu seperti di letak gam je...tgh mkn pun mata dah hampir2 tertutup...

owh....minggu ni jugak, untuk pertama kali nya, dpt 'surat cinta' dr universiti. salah parking. not salah la...parking kat tmpt xde petak. actually tempat tu teduh sikit, so, ingat nya xpela parking situ kan..lgpun dah nearly 1 week parking situ, xde apa pun. but...dah nak kena kan, pasrah je la...



dan alhamdulillah la jugak ianya sekadar amaran terakhir je....kalau x, mau jugak rm50 melayang. time2 mcm ni, rm2 pun rasa berharga...:)

di kala stress dan tension ni, makan adalah salah satu terapi...:)..have a good time with my classmates at SR...kebetulan kelas cancel, tujuan nya ke satu tmpt tu, tp tutup plak..kebetulan plak minggu tu diaorg tutup on wednesday n thursday...frust sgt, maka.......



kenduri kek la kita. SR kan ada promotion dr pukul 3-6 ptg, maka harus la kan....makan sambil berborak dan bergelak ketawa adalah satu terapi yang betul2 dpt menghilang kan stresssss...:)


kepuasan yang terhasil daripada tindakan terkawal....:)


Thursday, March 29, 2012

~aku terima nikahnya~


one of buku2 yang aku beli dgn baucer buku 1 malaysia tu...bnyk jugak la bnda boleh beli, buku2 utk ajmal dan aqil, A4 paper utk print report, jurnal, & buku2 pembelajaran.n rupa2 nya x semesti nya kedai buku je yg terima baucer ni, koperasi universiti, kedai komputer pun accept baucer ni. kira nya bukan setakat beli buku je la..mcm2 la jugak boleh beli...hr tu ingat nak beli kan buku utk mr azam jugak. tp dlm proses menghabiskan baucer buku tu, x jumpa plak buku tu. sebelum tu g survey je buku2 tu.tp time nak beli, xde plak buku tu....

xpe abg, nnti i beli kan gak buku tu utk u...tunggu dpt scholarship/loan dulu...:)

ok, buku2 lain xyah nak review. xkan buku colouring ultraman ajmal dan aqil pun nak review kan. xkan buku psikologi dalam pendidikan pun....yg aku nak review buku nih....eh xde la review sgt pun sbb x bc habis lagi..:)

AKU TERIMA NIKAHNYA by USTAZ HASRIZAL ABDUL JAMIL. RM55

dulu ms dia kerja kat ijn, aku pernah la terserempak dgn dia. xtau plak dia ada menulis buku. nmpak sgt kan aku x ambik tau pasal buku2 agama ni. hr tu tgk sue tulis kat blog dia, dia ada beli buku ni. and lepas tu aku pun ada usha2 kat mph...tp x beli2 jugak...now sudah ada dlm genggaman. mlm td sempat bc 5 m/s. even br 5 m/s tp apa yg aku boleh kata, buku ni sgt best....boleh jadi panduan kat kita dalam kehidupan, kehidupan berumahtangga......

"...terima lah seseorang seadanya. kebaikannya disyukuri, kekurangannya diredhai.." ...perkahwinan sebenar nya menggabungjalinkan antara cinta,kasih sayang, tanggungjawab dan peranan.

eh eh..dah dah la kan....kang nnti satu buku habis aku tulis...pada sapa2 yg tgh tercari2 xtau nak beli buku apa, aku suggest la beli buku ni. x rugi pun kita menambah ilmu kan. membaca tu meluas kan pengetahuan kita.kan....kan....

harapan aku, lepas bc buku ni, aku dpt memperbaiki kekurangan dlm diri even x perfect because nobody is perfect but at least we try to improve our self...

Wednesday, March 28, 2012

~random~

study
skrg ni bnyk sgt kerja..dlm bnyk2 kerja pun masih lagi aku sempat menulis blog,bw even kenkdg x tinggal komen pun, ber fb bagai kan. bg aku, ni semua salah satu terapi minda. kenkdg agak stress bila memikir kan bebanan assingment tp bila fikir, tu la perkara yg harus aku hadap bila bergelar student ni. pasrah dan redha.so far so good. semua nya makin di dalam kawalan. insyaallah.

life
life pun so far so good. but sometimes stress bila tgk kat acc dah xde income tiap2 25hb tp aku kena pasrah. hah3x...stress bila tgk sales sana sini...utk jangka masa 2 tahun ni, kena sabar je la..pejam mata je la bila tgk semua2 tu...hidup lebih tenang. mungkin environment, kawan2 yg buat kan aku selesa...yeah...selesa dan tenang...bersyukur atas apa yang allah rancang kan untuk umat nya yang sorang ni.alhamdulillah....

Tuesday, March 27, 2012

~ajmal irfan bin noor azam hanif is 4 TODAY~

hari ni 27 march, anakanda saya, ajmal irfan bin noor azam hanif genap 4 tahun.

happy birthday sayang mama, manja mama...
mama, papa dan aqil doa kan moga ajmal sentiasa sihat walafiat, menjadi kebanggaan keluarga kecil kita. ketahui lah bahawa mama, papa dan aqil sayang sangat2 kat ajmal. xnak tulis panjang2 lagi sbb mama dah sebak..nnti banjir plak..:)

oleh kerana hari ni birthday ajmal, mama letak semua gmbr ajmal kat blog mama ni. ada gmbr yg repeat jugak tp xpela...sbb ni kan blog mama ajmal, ikut suka mama la nak letak bnyk mn kan..:)







ajmal skrg ni sgt2 la big boy dah aku rasa....seminggu dua ni kitaorg dah bgtau dia yg birthday dia makin dekat...and dia ada request something...demi mu anakanda ajmal irfan, mama dan papa akan berusaha untuk memenuhi permintaan mu itu anak...insyaallah...

skrg ni, kalau dia gaduh dgn aqil, @ aqil xmo dgr cakap dia, maka kedengaran la dialog mcm ni;

"aqil ni xnak dgr cakap abg la, birthday abg dah nak dekat, nnti x payah mkn kek birthday abg, aqil makan kek birthday aqil. birthday aqil dgn mama lambat lg"

hoh..bkn main lg gertak adik ko ye....
then lagi satu, ayat dia,

tgh dia kick ball or lompat tinggi2 or apa jua perbuatan yg dia rasa dia bangga, dia akan cakap,

"mcm ni la anak jantan"

mak oi bahasa...terkejut aku dgr..hah3x..jantan sgt la yea...mcm faham...hah3x....bila aku tnya mn dgr, dia kata tgk cite cartoon...hu3x....

xpun dia akan kata "hebat"....klau nmpak kereta gempak2 sikit, mama berjaya buat something yg di luar kemampuan or apa2 je la, mesti dia kata hebat...hah3x....

sgt2 la addict dgn ultraman...sogok la benda lain pun tp end up akan back to ultraman...hebat sungguh penangan ultraman ke dlm diri dia nih...hadiah pun mintak ultraman sedang kan dah berlambak2 kat rumah...

ok la..xmo tulis bnyk2 lagi..nnti sebak...sedih sbb anak dah besar..:)

Monday, March 26, 2012

~ajmal dan .....~

cuba teka siapa kah .... itu....
last week, pergi potong rambut ajmal lagi..padahal br je lg potong kan...
sbb aku dah x tahan sgt.....kepala ajmal ada kutu ok...
jangkit dr sekolah...aku sangat hangin bila tempias nya kena pada aku gak...

actually dah lama dia kena. masa bln 2 hr tu kalau x silap.
aku dah rs lain mcmc bila tgk dia asyik dok garu kepala dia.
dan aku plak rasa gatal kelainan pada kepala aku....
mintak tlg officemate tgk kan kepala aku...(masa tu kerja lg)
sekali tu, mmg sah...dia jumpa telur kutu...

balik tu, terus g guardian cari shampoo untuk kutu ni..
dan malam tu jugak buat operasi hapus kan kutu ni....



shampoo ni sgt berkesan(bg kitaorg la)
rm12.90 kalau x silap kat guardian...
kecik je..30ml tu...guna je la berdikit2...
cara yg aku buat, letak shampoo ni kat kepala,
then, tutup kepala dgn serkup. pada ajmal pun aku buat mcm tu gak...
dlm sejam kot aku biar...dlm masa tu aku rs kepala aku gatal gile...
rasa mcm nak ambik garfu garu2 kat kepala...
tp ajmal aku tgk rileks je..xde gatal2 pun.
aku tnya dia, x gatal ke...dia kata, biasa je...xde rs apa pun....
so, lepas tu ok la...
berakhir la riwayat kutu kat kepala kami...
kepala aqil dgn mr azam mmg kutu x singgah pun...heran aku....
kepala aqil tu mungkin la sbb rambut dia botak..tp kepala mr azam tu....
erm.....
then bw pergi potong rambut, dgn harapan lepas ni xde lagi kutu menyinggah...

then br2 ni ajmal merengek, dia kata kepala dia gatal2 lagi...
aduhai..tension nya aku.....
aku dok belek2 kepala dia mmg sah, ada lagi...
siap jumpa mak dia kot tgh melarikan diri do tengah2 kepala tu...
hoh....
sekali lagi, aku dgn dia buat operasi bersih kan rambut,
then potong rambut dia botak terus....
nasib baik dia x kisah utk botak kan rambut...
ayat ajmal, 'mal x kisah nak botak kan rambut asal kan kepala mal xde kutu lg'...
owh anak aku...terharu mak dgr...
hah3x....





aku r s benda ni common la kat tadika kan....
geram jugak bila di ingat kan.....
aku dah suruh cikgu keluar kan memo bg kat parents suruh bgtau parents,
yg masalah kutu di kalangan budak2 tadika tu...
tp aku rasa sekolah x buat pun...
erm..pasrah je la...harap2 lepas ni xde la lagi kutu ni menyinggah kat kepala ajmal...
kesian aku tgk, tiap masa tangan kat kepala je dok menggaru.....

dan jawapan kepada .... di atas adalah....KUTU...
yes, jawapan anda betul...markah penuh...:)

Thursday, March 22, 2012

~terapi minda~

terapi minda....
lepas kelas, mesti dok fikir nak lepak kat mn...
tp serius...sgt2 best dgn situasi skrg ni...mesti akan merindui saat2 ni.....

pilih port, tunggu ahli jemaah dtg, bila dah cukup korum, bermula la sessi 'meluah perasaan'
dr kepala yg sangat berat sbb dah fikir mcm2 kat kelas, terus jadi ringan....
sgt2 best la weh....dpt plak geng2 yg sempoi, mmg best gile aku rasa....


2 org sahabat yg mmg sehati sejiwa...:)

bkn main lagi pakai kelip2...kelasss...:)..sbb nak present...lgpun, course kitaorg ni mmg kena tunjuk penampilan yg kemas sbnar nya...aku je yg sememeh...:)


kepuasan+kekenyangan...:)


jom ngeteh...:)

berada dlm keadaan environment yang baru ni aku rs buat aku jadi lebih matang dalam kehidupan...bahagia dgn apa yg aku lalui skrg ni...alhamdulillah....moga perjalanan yg bakal aku lalui ini sentiasa di rahmati dan di berkati oleh Nya....amin....

Wednesday, March 21, 2012

~nasi kandar beratur, jalan masjid kapitan keling~

baru2 ni balik penang, dah ajmal tgh cuti kan, bw je la balik penang..PIL pun ikut sekali..and kebetulan plak time tu, cousin mr azam kawin...so, kira nya mmg sekali harung la...ikut plan asal aku x ikut sbb kelas sgt pack smpai friday kan...but ms hari khamis tu, luckily lecturer announce, kelas on friday cancel...phewwwwwww....terus lepas kelas, g cari tiket bus ke penang....sanggup weh...ye la dari aku duk sangap sorang, baik la pergi join diaorg kan.....

misi kali ni, nak makan nasi kandar beratur. dah lama sangat terpendam niat nak mkn sini..biasa kalau balik, nak g mkn sini, ada je halangan nya...plak tu kedai ni bukak 10pm onwards...lg la susah nak keluar kan...yelaa time tu, biasa nya anak2 pun dah tido kan....





tp kali ni tekad gak nak g..mintak tlg MIL tgk2 kan anak2 sbb diaorg pun dah tido time tu....kami keluar pun dah lewat, kat pukul 11..plan asal, aku nak ajak kuar dlm pukul 930 sbb mesti time tu dah ada org q kan...but dok ralit buat assingment, terus la terlajak....ajak cousin mr azam join sekali + mintak tlg tunjuk kan jalan sbb mr azam very x familiar with that place.

smpai2 je org dah beratur...n agak panjang la..penuh kesabaran aku menunggu..

sbb mlm tu malam minggu, mmg lagi panjang la q nya, a night before, cousin mr azam dtg, dia kata, xde la panjang sgt q nya...

sempat borak dgn uncle & auntie kat depan kami, they from kl, bw anak2 bercuti kat penang. siap bgtau anak2 dia ramai tgh tunggu kat meja. friendly sgt2..

nasi kandar beratur @ jalan masjid kapitan keling. bukak start kul 10pm. siang pun ada jugak tp org lain yg buat, kureng sedap...


me...:)..ayam,telur & bendi...bendi nya sgt juicy....waaa....meleleh air liur plak teringat nih....hah3x...

mr azam..:)...1st dia nak lauk daging je but aku g ngada2 tambah sotong. x tahan beb tgk sotong tu mcm panggil2 je suruh ambik dia masuk dlm pinggan kami...hah3x...

wowwwwww.....langsung x terlintas di fikiran aku sebelum ni yang aku boleh makan heavy2 mcm ni di malam2 buta....tp xpela...bkn nya hari2 pun kan.....:)...

komen aku; mmg sedap...mantop....mmg boleh masuk dlm list tmpt wajib makan bila korang dtg penang.(tp maaf la kalau korang mkn, x kena pd tekak korang sbb pd tekak aku, mmg SEDAP!!!)...hah3x..so far, nasi kandar kg melayu dgn nasi kandar beratur ni la yg betul2 aku suka kalau kat penang ni...pernah jugak mkn nasi kandar kat jelutong, depan balai polis jelutong..tp x memenuhi tahap piawaian tekak aku....owh, nasi kandar merlin tu pun ok gakkkk


total kami mkn 2 org...yg rm7.80 tu, pinggan aku, daging 2 ketul kat pinggan mr azam, rm4.80 campur dgn sotong, rm3.40.......

puas hati...ngeh..ngeh ngeh.....;)

owh lupa nak bgtau, nnti kalau mkn, bgtau nak kuah campur, kuah daging lebih sikit..kuah daging dia sedap...:)
eh...apa la yg x sedap kat tekak ko ni ana.....

ok, jumpa lagi korang..hari ni xde kelas, balas dendam nak g jalan2 kat blog kengkawan....:)

Monday, March 19, 2012

~mode;- bz bz bz~

waaaa....sgt2 la menangis aku rasa kan...nak menangis pun ko masih poyo nak menulis kat blog kan ana....hah3x...sekadar tempat meluah kan perasaan, x salah kan....dpt release tension sikit....:)

bermula dari selasa lepas, aku semakin hari merasakan mode bz makin hari makin banyak, serba x kena nak buat itu ini..rs mcm eh sempat ke ni...yup..mmg fail lagi dalam mengurus kan masa...minggu ni 1 paper nak kena present, pastu nak kena siap kan report plak....pastu ada satu paper tu, lecturer nak tgk apa progress kitaorg sebelum present nnti...sgt2 la membeban kan aku rasa...ni baru 2 paper, lagi 3 paper? xpe..slow slow ana...insyaallah everything is ok kan..kan...think positif ok...tu baru untuk present modul, x masuk bab kritik jurnal lagi, buat proposal lagi. supervisor pun aku x sempat nak survey2 lagi nih...adeh la.....

yang paling menyakitkan hati, tetiba plak muncul dr mana ntah sorg ahli kumpulan yang aku rs sgt2 buat aku headache. bila nak suruh buat itu ini, mcm2 dia bg alasan..end up, langsung x buat, pagi tadi aku tido kul 4am semata2 nak siaap kan part org lain sepatut nya buat...sgt2 la tension...kepenatan...sangap sangat aku rasa skrg ni....

erk...okla..okla...nak g mandi dah ni, jap gi nakg campus, print report2 semua, hopefully time present kat lecturer nnti xde apa2 masalah la...hopefully la..amin.....

Thursday, March 15, 2012

~grading system~

maaf la yea kengkawan, hari ni aku nak cite psl belajar lg...heh3x...1st time aku tgk grading system, terdetik hati aku, erk..tinggi nya...boleh ke aku ni....kalau dulu time degree, dpt B+ pun dah kira ok la...ni setakat pass with merit je...adoi la...

plak tu bila masuk kelas, lg la aku cuak...rs mcm nak tarik diri pun ada...tp bila fikir balik, dah alang2 kan..genggam bara api biar sampai jadi arang...chaiyyyooooookkkkkk ana....





master ni even aku ambik coursework je pun tp x semudah degree la. tertnya2 jugak aku, kenapa la time degree dulu aku xleh nak dpt pointer bagus padahal xde la susah sgt pun. lecturer ajar, bg nota, salin nota, buat revision, dah....

ni master mmg atas kita sendiri...semua atas usaha kita mmg xde nya nak bergantung harap pada lecturer dah...penat jugak otak nak kena fikir semua benda...kena present lagi, cari jurnal, kritik jurnal, buat research..tu x kira kena g sekolah2 lg tu...adoi la..semput mak mcm ni....erm..ni br 1st sem..camna la gaya sem depan kan...

mintak2 la semua nya di permudah kan...di lapang kan dada...insyaallah...chaiyookkkk ana....amin....

Wednesday, March 14, 2012

~i got it...:)...~


senyum lebar smpai ke telinga...ni la yg aku dok tunggu2 selama ni..baucer buku 1 malaysia...yehaaaa....ingat kan dah x dpt sbb baucer ni expired 31 march ni kan...tp minggu lepas, ada classmate bgtau, then,isnin baru ni pusat siswazah dah announce yg baucer buku ni dah boleh ambik...alhamdulillah....:)

tgh fikir2 lg nak beli apa...siap tnya mr azam lg, apa aku nak buat dgn baucer ni..hah2x..padahal, dia x kisah pun aku nak beli apa...heh3x..semua benda nak tnya laki...mcm ko je ada laki ana oiii......hah3x...

erm......hujan la kat sini....okla..mau semayang subuh jap..bgn kemain awal..ni dah kat kul 7, x semayang lg...hah3x...pastu rs mcm nak baring2 plak atas katil...best ni...kelas hr ni ada satu je, pastu kelas tu plak xde sbb lecturer g umrah...nikmatttt....:)

Tuesday, March 13, 2012

~ear infection in child~

weekend hari tu ajmal demam. aku ni cuak sgt. dgn keadaan skrg ni, berharap la agar keluarga kami sentiasa sihat walafiat. 1st2 sabtu malam tu la, dia kejut kan aku utk pergi toilet. lepas tu dia xboleh tido, duduk je sebelah aku. pastu nangis2 sbb dia kata telinga dia sakit. aku tnya la kenapa, dia kata, hari tu telinga dia terlanggar kerusi kat school. aku rs mcm x logik je. xkan terlanggar kerusi, smpai sakit..dah la ms tu hari sabtu dah. bila dia beriya2 nangis, mr azam terjaga, mr azam tnya, dia kata telinga dia sakit sbb aqil sembur air kat telinga dia. dah jawapan berbeza plak jawapan. bengang la kami. dah la malam2 buta, masing2 kepenatan. nasib baik la cepat ingat tuhan, sabar.....kena bnyk sabar...

esok pagi nya tu, badan dia dedar sikit, bg dia mkn ubat, pastu ok la...siap main berlari bagai lagi dgn aqil..so, aku ingat ok dah la..tghri tu pun aku masak sup dgn ikan bilis, bkn main lagi bnyk mkn..rindu masakan mama agak nya..:)...tp bila bgn tido ptg tu badan dia makin panas. aku dah cuak dah. basah kan badan dia dgn air asam jawa, pujuk utk mkn ubat pun dia xmo. siap bg syarat, nak mkn ubat lepas g klinik je. hu3x...apa2 je la nak oi.....lepas mr azam balik kerja, terus ke klinik.

tido, makan, mandi, and ke mana2 je la mmg tetap setia dgn ultraman dia. badan lain, kaki lain. suka hati dia je nak badan biru kaki merah or sebalik nya. time mandi pun siap sabun bagai ultraman nih...

cengkung je nmpak muka...



dr kata, telinga ajmal ada nanah. kena infection. atau bahasa saintifik nya, OTITIS MEDIA. cuak la aku dgr. dr kata, penyakit ni harus di rawat sbb kalau x, boleh merebak ke otak. lg aku cuak dgr...dr bagi ubat titik dgn antibiotic. and dr kata, dlm next week, kalau free, bw la dia dtg check lg sekali tgk ada ke x lg nanah tu. balik tu terus la dia tido. x smpai hati nak kejut kan utk mkn ubat. owh, klik sini utk details pasal penyakit nih...

ni aku suluh dr rumah. actually aku dah agak mesti ada nanah dlm telinga dia. biasa la, dah jadi mak2 ni kan, naluri tu cepat je baca...:)

hari ni dia dah ok dah. demam pun dah xde, tp ubat still la kena titik jugak dan antibiotic pun kena la jugak mkn kan....tp apa2 pun masih la jugak kena pantau kan..risau sgt...nak belajar pun x keharuan rs nya...sedih pun ada..apa2 pun kena kuat semangat..

suruh bergmbr dgn aqil, baring sama2 tp dia xmo. dia ni kalau x sihat, mula la moody sikit. aqil punya la baik hati pergi dekat dia, tnya nak mkn apa, nak susu x, nak mandi x, tp abg nya buat bodoh je....aqil sgt penyayang skrg ni..:)

aqil pun dah sikit2 dah terikut perangai abg, pegang kain lampin. dulu ajmal dah stop kejap, but lately, dah mula balik pegang kain tu. apa2 je la nak oi...

ya allah ta tuhan ku, sihat sejahtera kan la kedua ibu bapa ku dan ahli keluarga ku. semoga kami semua sentiasa berada dalam lindungan mu ya allah....

Monday, March 12, 2012

~naik lrt~

dah lama sungguh aku rs xnaik lrt dgn mr azam..dulu time bercinta, awal2 kawin, mesti balik kerja, ptg, naik lrt sama2...

ni cite bbrp minggu lepas, sblm aku resign la, kereta aku break pad nya problem, so, ptg sebelum nya tu x sempat nak tukar...esok nya plak, mr azam kerja pagi, so mana sempat nak tukar. plak tu, ptg sebelum tu aku dah g perodua tnya, dia kata ok lagi kalau nak guna tp diaorg xleh tukar kan sbb masa tu dah nak tutup dah service center diaorg. so, bila org perodua kata ok lg, aku pun bgtau la mcm tu kat mr azam. esok pagi tu, mr azam bw, dia kata mmg teruk. x ok sbb bunyi kuat sgt..nak hadap jammed lagi asyik nak kena tekan brek...kang nnti lg masalah kereta tu...

so, mr azam decide, park kereta kat lrt tasik selatan, then naik lrt...jakun la naik lrt kat tbs ni...sbb kena naik lif bagai...



laju je jalan ke depan, kalau dulu, time kawin jalan sama2...:)..heh3x..xde la, mmg tgh mengejar lrt..klau dulu, jumpa time balik kerja, boleh la jln seiringan...



as usual la kan, naik lrt waktu peak, mana nak dpt seat...xpe, x penting pun..yg penting dia berdiri dekat aku..:)

rindu sungguh dgn situasi pagi2 nak g kerja, berkejar2, hadap jammed, heh3x, tapi rindu bkn bermakna nak kan..cuma sometimes, nak rs balik keadaan jammed tun mcm mn...lately aku dgr, jammed kat kl sgt teruk kan...apa2 pun alhamdulillah, i never regret dgn apa yg aku pilih, moga ada sinar menanti di hadapan....aminnn....