Friday, September 28, 2012

~terimbau kenangan~

Hi korang...salam hari jumaat....
Tajuk bkn main lg kan...

Xdela...aku br je lepas borak2 panjang dgn sorg kwn baik ni...
Kwn baik ms degree dulu and now sama2 berjuang utk mendpt kan master...

Terimbau kenangan zaman2 dulu....
Zaman belajar dulu....
Bercerita pasal kwn yg itu..yg ini..
Dan yg utama nya mmg kisah kami berdua la...
Zaman2 pecah kepala belajar statistik..
Dan skrg plak nak kena jumpa lg paper statistik ni...
Zmn aku jd 'tutor' x bertauliah ajar statistik pd kwn2...
Susah payah buat seminar kewangan...

Mcm2 lagi la kisah suka duka pahit manis masa buat degree dulu kami duk imbau...
Seronok bila di ingat balik...
Beza betul ms zaman degree dgn master ni...
Dulu masih single mingle je semua..environment pun berbeza..
X mcm skrg, zmn bljr skrg dgn status isteri,ibu,anak, menantu,
Semua nya berbeza...totally berbeza..

Seronok tgk kwn2 yg ramai dah ada kerjaya masing2...
Berjaya dlm kerjaya..

Kami berdua pun berdoa, moga selepas ni urusan kami di permudah kan...
Di murah kan rezeki dan berjaya dalam kerjaya mcm kwn2 yg lain...
Berdoa dan terus berdoa...
Insyaallah...



- Posted using BlogPress from my iPad

Thursday, September 27, 2012

~selepas 4 hari...~

semalam pegi pku utk buka balutan...
bukak balutan je dulu...
jahitan, ahad ni baru bukak..
alhamdulillah, xde nanah or apa2 je la...
jahitan pun nampak cantik bercantum balik...

cuma ada kat satu part tu aku nmpk mcm isi lebih sikit...
mungkin sbb doctor x regangkan betul2 masa nak jahit tu...
tp nurse kata xde apa tu..
tu biasa je....

ingatkan bukak balutan terus,
xyah balut dah..
tp balut jugak balik sbb nurse takut kena infection,
habuk2 tu kan...kalau nak g keluar tu, balut la...sbb nmpak x elok kan...
terjojol je benang tu...
so, skrg ni kalau mandi ke, ambik wuduk ke, boleh la bukak balutan
then nurse kata kalau basah, cepat2 lap kering...

mcm mlm td, lepas mandi, aku x balut pun..biar je..
lgpun duk umah je kan...
jap lagi nak keluar g kelas, balut la balik...
nurse dah bg kain balut siap2 dah....

so, ini la keadaan jari saya selepas 4 hari incident itu...
huhuhu..

Wednesday, September 26, 2012

~wordless wednesday #3~

since tgn kiri susah nak guna,
and aku plak left handed..
so, ini la percubaan menulis dgn tangan kanan...
terkial2...tp okla sbb tulisan masih boleh di bc...




gilir2 la guna tangan kiri gak kan...
tp lepas tu berdenyut2 la...
semalam satu hari berdenyut2....
x keharuan aku...x berani nak guna sangat jari kiri...
huhuhu....

Tuesday, September 25, 2012

~tragedi berdarah di hari lahir~

mr azam kata, kalau org tnya, birthday thn bila dia paling ingat,
dia akan jwb masa dia umur 3* thn...:)
sbb wife dia tercedera ms memasak..hahahah

alkisah nya, kan ahad lepas, birthday mr azam,
maka, aku ni plan la nak main masak2...
cadang nya nak masak nasi hujan panas, kurma daging, ayam masak merah....

so, dlm kul 11 gitu, aku start la masak...
keluarkan minyak sapi dr peti ais,
buka penutup, then ada la penutup (tin) yg aku bukak n sepatut nya aku dah buang sbb dah ada penutup plastik dia kan...
tp aku tinggal jugak kat tin tu...
then aku cungkil dr atas dgn senduk minyak sapi tu...
standard la kan keras...
sekali jari aku terus tertusuk pd penutup tin td...
(sila bayang sendiri mcm mn keadaan penutup tin tu)
terus la mancut2 darah keluar...
dekat 5 minit letak jari kat air paip, darah mancut2 lg keluar...
ambik towel, lap tp darah penuh memancut...
tp letak la jugak kan sbb nak stop kan darah...
tp x henti2 jugak darah keluar...



aku suruh ajmal kejut kan mr azam,
aku dgr dia naik kejut kan mr azam mcm kejut2 ayam je...
dia ni mmg penakut sikit nak kejut kan papa dia dr tido...
then aku lari naik atas, kejut kan mr azam, bgtau apa yg terjadi...
mr azam tgk luka, terus bangun, tukar baju, paksa aku tukar baju, then terus ke klinik...
dlm masa tukar baju tu, merayu2 aku cakap xmo g klinik..
tp dia cakap x boleh sbb luka tu besar dan agak dalam...
dia takut kena urat and takut tin tu berkarat...

terus la kami ke klinik kita...
ingat nak ke klinik biasa kat alam damai..
tp mcm jauh je aku rs alam damai tu...g klinik kita dah la...

smpai2 klinik, daftar, then terus masuk bilik doctor..
emergency case la kira nya ni...
dr bersih kan luka, sambil tu aku pot pet2 tnya kena jahit ke x...
lepas dia check, dia kata kena jahit sbb luka agak dalam...
dah hampir nampak urat..nasib baik urat x putus....
huhuhu...

merasa la kena bius, dan kena 3 jahitan...
doctor balut and ahad depan kena buka jahitan balik....
sambil dr jahit, aku tutup mata sbb x sanggup nak tgk...
ingat nak suruh mr azam ambik gmbr..
tp memandang kan risiko bakal terjadi, maka, aku cancel je la....
bila masuk jahitan ke-2, aku bukak mata, tgk doctor jahit...
ngeri betul....
sebiji sama dgn incident aqil dulu....
huhuhu....
lepas jahit, nurse balut, doctor bagi paint killer dgn antibiotik...
antibiotik kena on sbb dr takut ada kuman dr tin.....
takut tin tu berkarat...
paint killer aku x mkn pun...
bius hilang, merana aku kesakitan...


nak di jadikan cerita plak, balik dr klinik, terus aku sambung masak...mr azam dah bising2 dah x bg aku masak...
tp sbb semer bawang dah potong, bahan semua dah siap tinggal nak masak je, aku degil, aku masak jugak,
then basuh kain, lipat kain...ptg tu bius pun makin hilang...berdenyut2...

ni la hasil nya, nasi hujan panas, kurma daging, ayam masak merah dan jelatah...
alhamdulillah.....

malam tu x boleh nak tido...
pejam mata je terus terbayang mcm mn tangan aku kena kat tin tu...
terbayang2 darah memancut2 keluar....
ntah pukul brp br tertido.....

ajmal dgn aqil masing2 dok marah...
bukan main lagi membebel...
mcm mak nenek....
ajmal cakap,

"mama ni, kenapa la mama pegi buka tin susu tu(dia ingat tin susu), mal xnak pun minum teh tarik, buat air ribena je pun xpe, kan dah sakit..."

"mcm mn mama nak g school ni?mama nak menulis, nak drive...erm...xpela..biar papa hntr mama g school..tp mama nak menulis mcm mn?"

mcm2 lagi la dia dok marah kat mama dia ni sbb careless...
masa doctor jahit tu, dia dgn mr azam x tgk pun...
aqil je yg intai2 tgk....
heheheh...

ni nak menaip pun susah...
ntah brp lama aku ambik masa tulis entry ni...
satu satu taip....
and aku plak left handed, mmg la payah sikit kan....
semlm lasak sgt, buat kerja itu buat kerja ini...
force jari kiri ni...tgk2 dah jadi bengkak then berdenyut...
adoi la...
aku x sabar nak tunggu esok...
nak g bukak jahitan...
nak tgk bernanah ke x, jahitan jd elok ke x...
huhuhu....



Monday, September 24, 2012

~katalog ikea 2013~

terima kasih pada ikea sbb sudi hntr katalog free nih..
ingat kan, since pindah duk dlm negeri selangor ni, dah x dpt dah..
kalau dulu, masa duk rumah lama, mmg dpt la...

hari tu bila dpt tahu katalog baru ni dah keluar,
rasa mcm nak g ambik kat ikea...
tp sbb mr azam sibuk sgt skrg ni, mmg xde la kan...
terfikir jugak nak g ambik kat mail box rumah lama,
tp mcm kesian la jugak kat penyewa..
dia pun nak tgk jugak katalog ni kan.....
so, pasrah je la kalau x dpt....

tup tup kan..
balik pasar minggu lepas, tgk2 ada org gantung depan gate...
eh..so sweet la....hahahah....


ada org download je kan kat hp...
tp aku x suka la...
nak kena belek2 jugak..baru ada feel...
hahahah...

korang dah dpt katalog ni?

Sunday, September 23, 2012

~happy birthday for the one and only love of my life~

may every single wish of yours come true......
may all your life be filled with loving memories....
may we always be together....
happy birthday my love...:)




Thursday, September 20, 2012

~semester baru~

dah 2 hari dah masuk kelas di semester baru...
cuak jugak rasa nya...
perasaan...mcm awal2 masuk semester 1 dulu...
mcm2 pertanyaan di benak fikiran,

'boleh ke aku nak buat semua ni'
'boleh ke catch up semua ni'

takut sebenar nya, sbb sem ni aku rasa makin tough...
tp ye la kan..kalau fikir logik, makin tough la..
xkan makin senang plak...

semalam ada perjumpaan pasal Projek Sarjana 1...
terserempak dgn senior...
tnya diaorg pasal subjek2 yg aku ambik sem ni...
kebetulan lecturer yg ajar bbrp paper yg aku ambik sem ni sama dgn diaorg sem lepas...
mula la cuak bila dia kata;

'owh..lecturer tu kedekut markah sikit'
'lecturer A ni ok tp result kitaorg hari tu, sorg je dpt A, yg lain B+..'

erm..pening la aku gini...
SV dan penilai utk projek sarjana 1 pun dah tahu...
aku xtau la nak kata bersyukur or sebalik nya bila dpt tahu SV ni...
SV aku mmg ajar aku research methodology sem lepas...
dia ok, tp.........arghhhhh.....ntah la...
senior kata, dia sgt sibuk, so, agak susah nak jumpa dia...
yea..tu mmg aku tahu sbb masa dia ajar kelas aku sem lepas pun, dia agak sibuk...
manjang je nak cepat....

tp ada la jugak kawan2 cakap, ni opportunity la...
sbb nnti banyak benda kita boleh belajar dgn dia...
experience dia mmg banyak..
and dia pun sebenar nya idola aku...
dan sbb dia jugak la hati aku terbuka utk sambung phd nnti...
insyaallah, kalau di murah kan rezeki, di kurniakan tubuh badan yg sihat...

tp apa2 pun xpe la....
moga aku berjaya mengharungi 14 minggu yang mendatang...
tgk takwim universiti, awal bula 1 tu, aku dah start exam...
bila kira2 mcm kejap je masa berlalu...
moga semua nya di permudah kan...
insyaallah....




Tuesday, September 18, 2012

~hari ini...~

hari ini bermula lah semester baru....
maka,perjalanan aku sebagai seorang pelajar master pun bermula la...
moga semua nya di permudah kan....
moga kerajinan akan lebih berganda2 lagi utk kekal kan prestasi yg cemerlang...

jadual semester ni oklah..
even agak padat tp ok la...
semester ni kena fokus betul2 pada projek sarjana...
semoga semua nya di permudah kan...
moga SV dapat beri tunjuk ajar dan bimbingan dgn sebaik2 nya...
insyaallah....

bye...see u later...

Friday, September 14, 2012

~red wok, bangi~

baru2 ni mr azam ajak makan kat luar...
dah lama sungguh x makan kat luar..
mmg masak je skrg ni...
biasa kalau dia ajak mkn kat luar, mesti aku berdolak dalih..
bg alasan apa2 utk makan kat umah....
ye la..aku rasa mkn kat kedai tomyam biasa2 pun dah cecah rm30..
tu baru order menu biasa2 je?
kalau menu luar biasa sikit?
sendiri mau ingat...

dgn keadaan aku yg x kerja skrg ni, xde scholarship or study loan lagi ni,
harus la kena berjimat cermat sikit kan...

eh eh..dah melalut...
ok, back to the story...
mr azam ajak mkn kat red wok, bangi...
aku ikut kan je la...

dulu aku pernah tgh blog zety, dia g mkn sini..
pastu aku rs aku pernah nmpak blog akak, dia g mkn sini gak..
tp bila tnya akak dgn abang, rupa2 nya diaorg x pernah dtg pun sini..
hahahah..pandai2 je berimaginasi sendiri....

aku tnya mr azam, mana dia tau tempat ni...
dia google...and owner dia mmg melayu...
ooo..ok la kalu gitu kan...

sampai2 tu dah 7 lebih gitu...dah lepas maghrib dah...
so, x berpeluang nak ambik gmbr kat rest dia..
nice view la aku rasa situ..
lawo...
surau pun di sedia kan...dah la ber air cond, luas plak tu..
cumaa x best, telekung kurang bersih..dah aku plak lupa bw telekung....

rest dia divide pada 2 section..
satu utk steamboat, satu lagi ala carte...
mmg kami ke bahagian ala carte la kan..
mr azam mana makan steamboat bagai kan...

milo suam rm2.40, ais kosong free, manggo jus-rm3.70. manggo jus tu dia letak mcm kordial then letak mangga slice kat dalam tu...

tomyam campur...dia ada 2 kuah, merah dgn putih..kitaorg ambik kuah merah..pedas sikit la kalau nak bg kat anak2...tomyam ni rm10 (small)..sini konsep dia smal, medium, large portion. xde jenis sorang mkn dua org mkn gitu....

butter crispy squid (small)-rm 14.00..yg ni mmg sedap..ajmal dgn aqil mkn banyak sungguh..

marmite chicken (small)-rm13.00. sedap..rangup...

even portion dia small tp kuantiti banyak la..mmg setanding dgn harga la aku rasa...
recommended la utk pergi...
location dia? maaf..aku x ingat..bukan la x ingat tp x reti nak explain...
mr azam bw ikut kajang, lalu kajang 2...
yg aku tahu, lokasi dia kat taman kajang impian...
taip kat gps taman kajang impian, ada la kot kan....

lepas habis makan, baru la mr azam bgtau, yg makan2 ni sempena aku dapat result yg cemerlang dalam exam baru ni dan sempena aku nak masuk sekolah balik..
owh terharu nya aku....love u so muchhhhhh dear..:)
tp kalau u x belanja us makan pun, i love u jugakkkkkk....

ok..selamat berhujung minggu korang...minggu ni cuti 3 hari kan...:)
esok nak pakai baju kurung..ada open houseeee....:)



Thursday, September 13, 2012

~baju kurung or kasual?~

korang semua klau g open house, prefer pakai baju kurung or kasual erk...
aku ni lg suka pakai baju kurung kalau g open house ni, baru la feel raya kan..

tp ntah kenapa tahun ni, angin terarah pakai baju kasual...
pastu bila dah smpai rumah org, mula la rasa x comfortable...
sbb tgk org ramai pakai baju kurung...
huhuhu...

ok, minggu ni nekad..nak pakai baju kurung kalau g open house..
lg pun minggu ni minggu terakhir syawal dah kan...
eh tapi nya...aku xde invitation open house pun minggu ni...
hahahah....
xpe la...KALAU ADA kan...kalau xde, duk umah diam2 sudah......:)


Wednesday, September 12, 2012

~jom...polkadot.....~

apa yg polkadot nya?
hahahah..apam la..apa lg kan...apam polkadot....
alkisah nya hari jumaat baru ni, school ajmal buat majlis jamuan hari raya...
tanya cikgu, nak kena bw apa...
cikgu kata x wajib bawa, tp kalau nak bawa ok je...

dah skrg ni mmg xde buat apa2, tgh x sibuk ni, boleh la..
fikir2, buat apam polkadot je la...
senang kan...

buat jumaat pagi..gigih bangun awal pagi nak buat...
awal2 tu ingat nak buat dlm bekas cupcake saiz s tu..
tp nnti ntah brp ketul je yg dpt kan...

last2 buat dlm muffin cup la...muffin cup saiz s ko...
jenuh aku nak kukus sbb kena letak dlm bekas lompang kan..
dah la bekas lompang tu ada 10 je tu pun ihsan mak mertua


buat 2 color je..satu tu original color, satu tu color pink....


hasil nya...xde la lawo sgt, tp boleh la..bnyak gak yg dapat..ye la sbb buat dlm bekas kecik kan...mmg xleh lawan la dgn tokei apam polkadot ni....hehehe...


p/s; kak shida, ingat x color ni kak shida guna utk 1st time buat apam polkadot ni...ovalette tu dah habis ke belum?hahahah....

Tuesday, September 11, 2012

~sabtu dan ahad~

sabtu baru2 ni ada tetamu nak dtg beraya kat rumah
cuak mak...xtau nak masak apa...
last2 decide nak masak nasi himpit, kuah kacang, rendang daging, dan spagheti je...

ada banyak batch yg nak dtg sbb semua kawan berbeza,
kawan ofis(ex ofis), kawan blog...

ni main dishes..kuah kacang tu 1st time buat..resepi google je..tp x sedap sgt pada tekak aku...

one of tetamu request nak mkn pavlova..gigih la buat pavlova..suruh dia beli kan buah sbb x sempat nak keluar...dia beli kiwi dgn mulberi...eh mulberi erk nama buah tu..ntah la..tp xde rasa..kalu rasa masam2 sikit, lg sedap...makan2 sambil borak2 sampai x sedar dah habis sebiji pavlova...hahaha...x sangka ajmal dgn aqil pun suka...lepas ni boleh la buat lg makan dgn diaorg....


ada jugak buat carrot cake..tp cake dia x brp menjadi...xpela..janji aqil makan banyak cake tu sampai habis...

one of tetamu ialah zura..ajmal excited sungguh jumpa akil(anak zura)..
x sangka zura sangat ramah tamah..seronok bersembang...:)

ahad plak, ada open house...satu je..
kat taman melawati...
rumah bff...
meriah sungguh, ada kambing panggang, satay and mcm2 lagi la...
banyak variety makanan smpai sendat perut makan....
aqil mkn bnyk sungguh...x sempat smpai rumah terpaksa singgah stesen minyak utk membuang separuh drpd isi makanan....hahahah...
balik rumah, semua kepenatan..tido la jawab nya....
tu je la kisah hari sabtu dan ahad yg lepas..

seronok sebenar nya bila org dtg rumah ni...
kita masak2, makan2, borak2...
so, sapa2 nak dtg rumah saya, di jemput la...
call dulu sebelum dtg,
nnti x pasal2 korang minum air teh o cicah biskut jacobs je kan...hahaha....

Monday, September 10, 2012

~basikal raya~

kisah minggu lepas..actually dah lama diaorg request nak basikal...
sincu duduk apartment lagi...
tp masa duk apartment, mmg xde la beria2 nak belikan sbb laluan depan rumah tu sempit sangat..
lagipun kalau diaorg main depan rumah, takut la bising dan mengganggu jiran2 kan..

ni since dah pindah landed house, diaorg makin kerap mintak basikal..
and masa puasa baru ni, ajmal dah cakap,

'nanti kalau dapat duit raya, boleh x nak beli basikal dgn duit raya'...

mama dgn papa ok aje...
janji nak beli lepas habis raya, lepas kira semua duit raya...
tapi kesian tgk diaorg mmg x nyempat2...
so, bawa je la diaorg g kedai basikal..
aku ajak mr azam cari kat chow kit..
but now aku tgk, since duduk cheras ni, kalau ajak kuar ke kl, bukan main liat lagi..
jauh kata nya...erm..tu x duk nilai lagi tuuu....

ambik ajmal dari school, terus g kedai basikal...

test dulu yg ni...

aqil nak yg ni tp mama pujuk suruh ambik yg jenis tayar bertiub..tahan lama sikit...

ingat nak suruh ajmal ambik yg ben 10 ni..dia xmo...ajaib rasa nya...hahaha..

dia nak yg ni, so test dulu....

ni mmg dah confirm nak yg ni......

request nak bell, org kedai pasang kan..pujuk2 dapat free sajo....:)

last2 berjaya pujuk aqil ambik yg ni...ok sikit kan...

balik rumah terus request nak main basikal...

kami yg sangat happy...terima kasih mama dan papa..we love u...:)

skrg ni, bangun tido(kalau hari cuti), terus request nak main basikal....main la sampai penat...
petang pun sama...asyik la mama dgn papa kena letak kereta kat luar, sbb diaorg nak main basikal...
siap main kena bayar tol la, bawa toys naik basikal sekali la....mcm2 la ...
rumah sebelah plak tgh renovate, habuk penuh kat porch tu....dah start batuk2 balik  dah diaorg...huhuhu...

Thursday, September 6, 2012

~kisah anak-anak~

dah lama x cite kisah anak2 kan..
dah 2 bulan lebih, aqil asyik 24 jam berkepit dgn aku..
ajmal plak, time pergi sekolah je xde...klau x, dgn mama je..
pergi sekolah balik sekolah pun nak mama je yg hantar ambik...
xpela...mama x kisah pun..dah ni mmg tugas mama kan....


now dah start remind kan diaorg, yg x lama lagi mama akan masuk school balik...
school holiday mama dah habis, nnti mama sibuk,
mama x dpt nak hantar dan ambik ajmal dari sekolah..
ajmal mmg la faham kan...yg aqil tu susah nak cakap la..
dia ni lain mcm sikit...

aqil..penglipur lara sungguh la dia ni...
puasa hari tu rasa letih sbb asyik bercakap dgn dia...
talk active sungguh la skrg ni...
ada je benda dia nak tnya, dia nak cite..
org cakap sepatah, dia jawab 10 patah...
org marah, dia buat muka selamba je mcm xde apa2...

kenkdg susah nak faham apa yg dia cakap sbb pelat sikit...
tp bnyk yg faham la dari x faham nya...

sejak 2-3 minggu ni, mmg betul2 berkepit dgn mama je la..
pantang mama xde depan mata, mmg melalak la cari mama...
mama mandi pun dia nak ikut...
tgh tgk cite cartoon kat bawah dgn abg pun, tp bila tgk mama naik atas,
terus je tinggal cite cartoon tu..even tu cite upin ipin...

masih lagi bf. susu mmg sikit sgt..tp dia nak jugak...
dia kata, susu mama sedap...padahal keluar ke idak ntah time dia hisap tu..
tiap kali dia hisap, selalu tnya dia, ada susu ke x...
kalau ada, dia hisap then dia tunjuk la...
klau xde, terus dia suruh pergi makan nasi cepat2 biar ada susu...
hahaha..lawak la aqil ni....

dia dgn abg nya dah start gentel kain lampin balik..
ni mungkin 1st time la bg dia, so, xde la teruk sgt habit menggentel kain lampin tu...
tp kalau ajmal, mmg kaw2 la dia menggentel kain lampin tu...
walau 10 helai kain lampin yg sama ada depan mata dia, dia boleh cam mana satu kain lampin dia..

ajmal skrg dah nampak mcm budak besar2 dah sgt....
makan pun kuat, minum susu pun kuat...
cara berfikir dah macam budak2 besar dah..
x macam budak umur 4 tahun pun..

since dia pergi sekolah ni, bnyk benda la dia dah belajar except ABC dan 123 tu...
doa2, selawat, bacaan dlm sembahyang pun dia boleh bc semua..
tp tu la..kat rumah dia ni liat sikit...
bila mama or papa tnya, dia buat mcm xtau apa2...
bila dia sembahyang, dia baca bacaan2 dlm sembahyang tu,
masa tu la baru tau yg dia dah tau baca semua2 tu...
kalau setakat nak suruh dia baca biasa2 mmg xde la...

rasa mcm puas sgt2 2 bulan ni sbb hari2 tgk perkembangan diaorg..
dulu masa kerja, mmg terhad la sikit spent masa dgn diaorg kan...
2 bln ni, mcm2 xtvt buat dgn diaorg berdua...
seronok sgt2 rasanya...

hopefully masa mama pergi school nanti, semua berjalan dgn lancar...
anak2 mama sentiasa sihat walafiat,
x buat perangai...
insyaallah....




Wednesday, September 5, 2012

~bla...bla...bla....~

semalam petang hujan sangat lebat kan...
masa balik ambik ajmal tu lebat sangat2...
so, bila keluar bukak gate tu, n masuk kereta balik,
tgk2 habis basah lencun seluar baju even pakai payung...
time ni la dok terfikir, kan best kalau guna electric gate..
xyah nak keluar masuk kereta tiap kali nak keluar masuk rumah...

ni la kan...
manusia...aku point pada diri aku sendiri la...
x pernah nak puas dgn apa yg ada...
bersyukur la kan...
bersyukut la ada gate...hahaha...


kalau ikut kehendak, macam2 lagi benda nak tukar @ nak miliki...
tp tu la..antara mampu dan x mampu dan fikir balik,
adakah itu keperluan...

apa2 pun bersyukur la dgn apa yg ada...
terima je la..dah kalau takat tu je yg kita mampu....

nak mini cooper s, nak handbag coach, nak bunglow/corner lot house......
berangan je la dulu....
berangan x salah kan...free je...
:)



Monday, September 3, 2012

~scrabble~

korang suka main scrabble x?
ni kisah masa balik beraya kat penang baru ni la..
kat umah SIL tu ada scrabble, pantang ada waktu free, mmg main scrabble je la keje nya...
pernah sekali aku stay smpai 3am sbb layan scrabble ni tgh biras n BIL...
sampai dgn mak mertua aku pun sekali berjangkit dok main...

hahaha then mr azam plak download kat ipad... lagi kemaruk la...


aku xde la reti sgt main..
ye la..aku bukan nya terror english sgt kan...
skit2 bleh la..

masa kecik2 dulu, ayah pun ada belikan..
tp ayah beli sahibba.. sahibba utk perkataan melayu kan...
best gak bila main ni, sbb spt belajar perkataan2 baru kan....

fuhhhh....ada jugak entry utk hari ni... hahahahah... ok korang..bye..:)