Wednesday, November 28, 2012

~durian crepe~

skrg ni kan, setiap hari setiap jam, di mana sahaja, baik kat blog, fb, dalam kelas,
dgr perkataan DURIAN CREPE ni...
glamour sungguh ko durian crepe...
teringin jugak nak buat sendiri...tunggu weekend la kot....
tgk cara mem buat nya, alahai senang nya....
mcm buat pancake pun yea......
eh tp tgk2 la dulu..tahap kerajinan tu mcm mn...
kalau tinggi tahap kerajinan tu, cepat la menjadi nya durian crepe ni...
kalau x, ntah la...ntah2 beli je kot...hahaha...cakap x serupa bikin...

skrg ni kat dalam campus pun ada org jual..
rm10/3 ketul....ketul nya alahai...kecik sungguh...
sangat2 la x worth it....
kenapa la org jual mahal sgt ye...
mungkin sbb fenomena DC skrg ni, maka, harga pun mahal kan...
skrg ni dgn musim durian nya, durian berlambak2, murah sgt,
so, kenapa DC jadi mahal........huhuhu....
padahal kalau kat sweetchat MV or sumptous desserts tu, ok je lg kan harga nya...
besar pun besar la jugak....

dari mana asalnya DC ni erk...tetiba je muncul menggegarkan arena makanan2 famous di malaysia.....
korang semua mesti dah mkn kan......
aku rs mcm nak kena buat jugak la...
nak nak skrg ni ajmal pun dah suka mkn durian....
sama naik je dia dgn aqil mkn durian...
baru2 ni ma dgn ayah dtg dr kg, bw durian...
asyik la dok mkn durian....
celik mata durian, nak tido pun mkn durian lg.....
berlawan2 mkn durian....
huhuhu...durian crepe ooooo durian crepe...




Tuesday, November 27, 2012

~mencari mood yang hilang~

mood x brp nak ada.
penat mungkin.
mlm td dah tido awal.
tido awal bangun lewat.
dah terlebih tido.
pagi ni bangun rasa mcm malas.
malas sungguh2.
malas nak g kelas, nak buat assingment.
padahal tinggal brp minggu lg nak present proposal, cd interaktif.
satu apa pun x buat lg.
minggu ni x plan pun nak g jumpa supervisor.
sbb malas.
rs mcm nak tido je.
haish....semua kerja x jalan kalau malas tu bertakhta di hati.

Monday, November 26, 2012

~rindu...~

rindu kat blog.
dah brp hari x jenguk.
sangat bz dgn persiapan kenduri kawin adik ipor.
alhamdulillah dah selamat semalam.
hari ni dah ada kelas.
dah smpai kat fakulti, kelas cancel.
sedih sgt..dr lai ni selalu mcm ni..
cancel kelas sokmo last minit.
kalau aku tau, xdela terkejar2 keluar pg td...
boleh spend masa lama sikit dgn ma, ayah & che ngah.

banyak benda nak cite...
tp masa tu kenkdg terhad sgt.
sedih sbb dah xleh nak menulis blog mcm dulu2...

okla...ngantuk ni,
nak tido jap kat surau...
ok..bai..

Thursday, November 22, 2012

~rainbow cake~

finally dah dpt merasa nak mkn rainbow cake..
adoila...org lain dah berkurun dpt mkn,
aku plak br dpt mkn kemain lg kecoh kan.....

actually ada terfikir nak buat tp asyik bertangguh...
since x keje ni, kalau buat then x habis, sapa nak habiskan?
kalau time keje dulu, boleh la jugak buat then bw ofis bg kengkwn rs kan.....

so, ini lah dia, rainbow cake in jar...


beli 2 jar...
rm8/jar....
beli dgn kak zarin
ingat kan x boleh nak beli sikit2 ni.
tp tnya la jugak dia kan..mn tau kot2 dpt...
tup tup mmg dpt pun beli 2 jar sbb kebetulan ada org order jugak RC in jar nih..
so, sekali kan je la...

alhamdulillah..dpt jugak merasa...
manis sikit la kek ni...
mr azam mmg xde nya la nak mkn kek2 ni...
ajmal plak, dia rs sikit pastu dia kata manis sgt...
aqil plak mmg xnak langsung....

so, mama la yg mkn sorang2....

anyway, thanks erk kak zarin..:)
sapa2 yg nak order kek dgn dia, boleh la...
dia buat RVC, RC...mmg puas hati la...
aku dulu pernah mkn rvc dia..sedap gak...
yg lg senang nya, kak zarin ada buat delivery...
so, korang xyah nak terkejar2 g ambik kat mana2...
tp mcm aku hari tu, g ambik je kat umah dia...
dah rumah dekat2 je kan....

yeha....ujian statistic in research dah lepas...
hari ni dgn esok xde kelas.....
jom guling2 atas katil...:)

Wednesday, November 21, 2012

~mood bercampur aduk~

mood skrg ni bercampur aduk...

nervous
sbb ptg ni ada test statistic...
aku xtau mende langsung statstic ni...
padahal masa degree dulu belajar benda ni jugak...
benda yg sama...
tp skrg aku jadi blur...
ok...blur sbb abis je paper statistic masa degree dulu,
aku terus tutup buku, bungkus nota, sedekah kat orang...
skrg, aku yg terkial2....

happy2
sbb esok smpai ahad ni cuti...
yehaaaa...mood cuti2 lg nih...
minggu ni kelas 3 hari je..
mmg x semangat nak belajar...sbb fikir cuti je...
minggu depan baru enjin start balik....
hahahah....

frustrated
ada 2 sbb
pertama
pinjaman pelajaran mara yang aku apply 2 bln lepas x dpt2 lg result nya...
ramai sgt ke budak ambik master kat IPTA kat malaysia ni sampai lama sungguh nak bg approval?
bila call, asyik la dok kata lg 2 minggu dpt tau result...
masalah nya dah sebulan yg lepas aku call, smpai skrg, xde apa2 result lg...huhuhu
kedua
aku baru nak apply mybrain
sbb dah frust dgn mara
tp mybrain ni banyak songeh la plak...
masa kawan aku apply sem lepas, xde la complicated mcm ni prosedur nya
skrg ni macam2 la...
tp biasa la kan..sbb ni free je, xyah bayar balik
maka nya aku redha je la....
harap2 xde masalah...
sem lepas x apply sbb nak apply mara dulu then baru nak apply mybrain
sbb syarat ank apply pinjaman pelajaran mara pun banyak songeh jugak....
please la....proses dgn cepat permohonan aku dan kawan2..
terbeban aku skrg ni belajar dgn pembiayaan sendiri ni...huhuhu....

apa lagi aku nak tulis erk.....
td aku rasa mcm banyak....
xpela..cukup2 la tu luahan aku hari ni....
tunggu ptg ni aku nak meluah kan segala yg aku dok belajar....
moga aku dpt jawab test ptg ni...
insyaallah....

Tuesday, November 20, 2012

~semalam.......~


semalam hari yg sangat memenatkan...
bangun seawal jam 430am...
pung pang pung pang.....

kul 815 dah smpai kat campus....
patutnya kelas semalam kul 11am...
tp buat replacement kelas, kelas seawal jam 815...
seb baik jugak kelas kejap je..930 dah habis kelas...
g brekfast, mkn bubur je sbb ingat nnti lunch nak mkn lagi...
kelas kul 11am mcm biasa...habis kelas 1230, ingatkan nak g lunch kat cafe fakulti..
tup tup tutup la plak...malas nak ke tmpt lain...
maka nya x mkn la tghri semalam....

kelas kul 230-430...
pastu ada discussion kejap sbb esok (hari ni) ada presentation...
kul 445 jumpa SV smpai la kul 600...
jumpa SV plak, mcm2 isu pasal tajuk di kupas...
dah la tu, kupa bukan takat kupas kulit, smpai ke isi2 sekali di kupas..
gaya mcm aku ni ambik phd je...
bila dah jauh ke dalam sgt discussion, baru la back to asal....
mmg la aku tahu tu bagus..tp saya penat la prof...
maaf la prof, 2-3 kali saya menguap depan prof semalam...
btw, prof sgt lawo dgn tudung fareeda tu...:)...(mcm la prof bc blog aku kan...)
keluar nak ke kereta plak, jalan2 sekali dgn prof...
smpai ke pintu kereta dia bercakap lagi...
adoi mak oi..
phewwww....penat gile aku rasa..
rs nak bercakap pun x larat....
pala otak asyik teringat kat bantal je....

minggu ni plak mcm bz jugak
hari ni presentation, esok malam ada mid term test utk paper statistic..
alhamdulillah micro teaching aku dah lepas..
lepas ni concentrate kat PS dgn teknologi maklumat je...
teknologi maklumat tu pening tu..
satu apa pun x buat lg...
ada sapa2 terror adobe flash cs4?
ada yg bleh volunteer nak buat projek multimedia aku?
hahahahahaha...sekian bebelan aku pada hari ni....

Friday, November 16, 2012

~balas komen~

baru2 ni kat entry ni ada org antar komen..





semalam dok selongkar kat stor, cari balik manual instruction ni, so, dah jumpa la....
so, x kisah la kan aku nak fotostat bagi kat dia ni..
MASALAH aku skrg ni adalah:-

mcm mn erk aku nak contact SITI HANIZAH ni..
aku try click nama dia tu tp x kuar apa2 info pun..even email dia pun x keluar..
so, mcm mn cara nya aku nak bantu dia ni erk?

korang tahu x mcm mn erk?

Wednesday, November 14, 2012

~maal hijrah~

sempena hari ni akhir tahun hijrah dan esok awal tahun hijrah, sama2 lah kita membaca doa ini..moga mendapat seribu rahmat daripada Nya...



semoga pengakhiran kita baik dan permulaan kita bermula dengan baik..
insyaallah...


selamat bercuti pada kengkawan yang sambung cuti terus jumaat ni..
berhati2 di mana jua anda berada...

~wordless wednesday #3~

x sempat nak karang entry even banyak cerita...
sibuk sikit hari ni..dan esok...

oreo cheese cake ni dah lama buat....
sbb terasa nak mkn...
tp jenuh nak habis kan sbb mr azam dgn anak2 x mkn...
tunggu kot2 ada org dtg, boleh la hidang...
tp xde org dtg pun..huhuhu





ok..ok..nak keluar...dah2..bye..jumpa lagi...

Monday, November 12, 2012

~jumaat itu~

jumaat tu pergi ke ofis lama...
even dah lama tinggalkan ijn. tp ijn masih tetap di hati...

rindu la..rindu nak tgk tmpt duduk lama tu...
nak tgk ofis tu..7 thn tu..bukan senang2 nak lupa kan...

as usual la, bila pergi mesti rasa kejap je...
jumpa org tu, jumpa org ni, bersembang, bergossip...
macam2 lagi la....
ye la sbb lama x jumpa kan...bila jumpa..hah...
mcm2 la gossip yg keluar...
biasa bercerita kat email, phone, whatsapp mana nak puas kan...
segalan tangan kaki xleh nak bergerak...
ni bila jumpa, hah..sambil mukut bercerita, sambil tangan pun bergerak...
baru puas.....
hahaha....

anyway, thanks to kawan2 kat ijn tu....
moga persahabatan kita kekal selama nya...

erm..hari ni xde mood nak menulis sbnar nya...
hujan kan semalam..syok duduk bawah selimut lg..
lgpun kepenatan masa hari sabtu dan ahad tu....
minggu ni plak. akan jadi minggu sibuk..
assingment satu apa pun x sentuh lg...
huhuhu....
ok la u all...jumpa lagi esok..insyaallah...bye..

Friday, November 9, 2012

~jumpa blogger~

hari tu masa masuk hutan kat melaka tu, aku ada la roger sorang blogger ni...
dah banyak kali nak jumpa dia, asyik tertangguh2 je....

ni pun sepatut nya hari jumaat jumpa...bertangguh2..smpai ke hari isnin baru beh jumpa...
tapi sayang, sempat jumpa sekejap je dek kerana xtvt aku masih x habis lg masa tu...
sian plak kat dia...jauh2 masuk ke dalam hutan tu cari aku...
jgn serik lagi erk nak jumpa ana....:)

blogger yang di maksudkan ialah..aty aka tokei apam polkadot...


jumpa jugak akhir nya kita kan....:)

aty bagi apam polkadot dgn FM melaka...bertambah lagi koleksi FM aku...apa2 pun. thanks erk aty...nnti kalau ana dtg melaka, ana roger2 lagi...

apam polkadot aty sangat sedap..lembut je lagi even dia buat dari hari jumaat lagi..sbb ingatkan hari jumaat tu nak jumpa kan...
sapa2 yg duk kat melaka, boleh la order apam polkadot dgn aty...

ok..selamat berhujung minggu semua...:)




Thursday, November 8, 2012

~tido.....~

sejak balik dari hutan tempoh hari, aku asyik la tido...
nak kata penat tu, mmg la logik kan...
tp ni dah hari ke tiga.....xkan penat x hilang2 lagi?
sendiri mau ingat....

assingment dah la banyak nak kena buat..
aku bajet minggu ni sempat la siap satu..tp ni dah hari khamis, aku rs x mungkin sempat siap...
dah la naik cuti nanti ada test....

setakat 3 hari ni, rutin aku, mmg bangun awal2 pagi la kan...
pagi x pagi pun dalam kul 630....tu pun dah kira lewat sbb biasa aku bangun kul 530am...
then iron baju ajmal...
kejutkan ajmal, siap2 kan dia, hantar dia pegi sekolah....
mcm hari ni kena buat breakfast sbb dr hari selasa lagi dia request nak aku buat nasi goreng...
gigih la aku menggoreng nasi....
esok dia request nasi lemak plak.....adoi la..selagi tu  x buat, selagi tu dia tuntut...

kul 10am biasa aqil tido, dan dgn2 aku sekali tido...
kalau aku x tido pun, aku basuh kain...
buat marathon basuh kain...
sib baik skrg ni kat kl panas kan...
2-3x sehari aku buat trip basuh kain...
baju bajan yg pegi masuk hutan tu, pastu masa g masuk hutan tu, kena masuk lumpur jugak...merasa la aku basuh baju berlumpur....
smpai ke hari ni x habis2 lagi basuh kain...bergilir2...x baju aku, baju mr azam la, baju anak2 la, towel2, baju2 putih...haish.....

tghri tgk la..kenkdg aku masak tp masak simple2 je la...
kalau x masak, goreng ayam kfc tu, mkn ayam tu, x pun mkn roti canai instant or paling2 tidak pun buat air milo cicah dgn biskut...
malam baru masak sbb mr azam ada, ajmal pun ada...
very the pemalas kan...
mood nak masak x dtg2 lg nih...

ptg plak kenkdg aku paksa aqil tido sbb aku ngantuk...
malam, kul 9, semua dah masuk bilik, 930 aku dah tido....
budak2 dgn mr azam aku biar kan je...
huhuhu.....

padahal kalau ikut kan aku ni bukan la seorang yg jenis tido siang...
tp ntah kenapa minggu ni...jadi mcm ni plak...

ke aku terkena sampuk dgn PENUNGGU TIDO dalam hutan baru ni?
hahahahahah...



Wednesday, November 7, 2012

~blackmores vs catalyst~

aku sebenar nya nak buat entry pasal 'masuk hutan' baru2 ni...
tp terbantut plak sbb gmbr x banyak...
tunggu2 la....

aku ni skrg ni kan, since umur dah bertukar ke angka 3 kat depan tu, terasa sangat badan ni cepat penat2, lenguh2....
ni x bersalin lg ni umur 3 angka kat depan ni....
aku rs kalau pregnant and bersalin camna la agak nya...
skrg ni x pregnant pun asyik penat je..apatah lagi kalau pregnant kan...

aku ada la plan nak ambik supplement...
tp masih memikir2 nak ambik supplement apa....
hr tu tanya chiq, nak ambik supplement apa...
dia suggest ambik produk CATALYST...aku plan nak ambik produk BLACKMORES...
gigih aku g guardian, survey harga...
cari2 x jumpa produk CATALYST...terus whatapps chiq,


sengal kan aku nih......sangat sengal aku rasa...hahaha.....

maka nya, lepas survey kat guardian, EPO Blackmores ni,aku google plak catalyst ni......
hasil nya....ni images je la....








rupa bentuk dia adalah dalam bentuk kapsul la...
tgk dua2 mcm best..tp hati aku lebih kepada blackmores...chiq plak nak try catalyst....
tup2 aku terbaca plak review, ada org pertikaikan, sarung kapsul yg digunakan utk blackmores tu halal ke x sbb xde tanda halal dari jakim sedang kan brand lain kordel's (kalau x silap aku) ada tanda halal....
terus aku jadi mcm...ermmmmm.....
bila masuk bab halal haram ni terus la aku lemah....

kat malaysia ni aku rs isu halal haram produk masih terlalu lemah.....
terus niat aku terbantut....

btw, ada sapa2 x mkn one of the product kat atas ni...
ok x erk.....

gambar tu semua ehsan pakcik google..terima kasih banyak2 pakcik google!

Tuesday, November 6, 2012

~masuk hutan~

selama 4 hari, jumaat-isnin,
aku masuk hutan....demi memenuhi tuntutan satu paper ni,
di mana kitaorg kena handle xtvt kokurikulum...
selama 4 hari, no internet, no fb, no blogging...
alhamdulillah, pukul 8 malam tadi selamat sampai rumah...
hilang penat bila jumpa suami dan anak2...
ajmal dgn aqil peluk xnak lepas...

asyik2 mama....asyik2 mama...
ok kawan2...
nnti kalau aku rajin, aku cite lg details pasal xtvt ni...
now tgh cuti semester break....
patut nya dpt seminggu je, tp kelas utk minggu depan kan 3 hari je...
sbb ada 2 public holiday...maka kitaorg dah buat replacement kelas..
so, dpt la cuti 2minggu...
huhuhu..

okla korang...nnti2 jap lg aku jengah plak umah korang...
ni sambil menaip pun mata tertutup terbukak.....
penat x hilang lg...
ok bye..

Friday, November 2, 2012

~tidur petang~

hi korang...salam hari jumaat.....
minggu ni aku start cuti sem...seminggu je patut nya tp sbb next week nya tu ada 2 public holiday kan,
maka gigih la kami memujuk para lecturer yg kelas nya jatuh pada bukan hari public holiday tu, utk membuat replacement class...maka nya, alhamdulillah...berjaya dpt cuti 2 minggu....

tp sebelum balik bercuti, kelas aku utk ada satu paper ni, kitaorg kena buat outdoor xtvt...
so, xtvt nya ialah jadi fasilitator kat budak2 belia..
kira nya fasilitator untuk kem budak2 belia....
ala..mcm kita g khemah masa zaman2 sekolah dulu..
yg ada xtvt ldk, jungle trekking, night walk...hah..semua2 tu kitaorg satu kelas kena handle...
start hari sabtu-isnin..tp esok kitaorg dah kena g tmpt tu buat persediaan....

ok, backt to the topic...

korang selalu x tido petang?
aku ni jaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnngggg sgt tido petang...
kalau penat sgt tu baru la tido...
tp mmg elak utk tido lepas asar.....

penat mcm mana pun, aku cuba juga utk tidak tido petang...
tp ptg semalam merubah segala2 nya....chewwaaaahhh....ayat ko bukan main lagi ye ana....

aku duk ngadap laptop...
last aku tgk jam kat laptop, 440ptg...
tup tup aku x sedar apa2....
tetiba aku terjaga....
terjaga bukan sbb mmg terjaga dr tido,
eh camna nak cakap erk.....
kira nya mcm tersentak pastu terus terjaga dari tido then hp berbunyi...
aku angkat hp,

aku; hello
caller; kak ana, kita nak tanya ni......

x sempat caller tu habis kan ayat2 dia, aku dah sambung,

aku; alamak...akak dah lambat ni..alamak..dah kul brp ni, (masa tu caller kata kul 530), aku plak dgr 730...

aku menjerit la..

alamak, akak dah lambat..tunggu..tunggu korang..akak baru bangun tido....en shafie dah ada ke? masa ni berdebar2 gile sbb takut....terfikir brg nak bw g berkhemah x pack apa pun lagi...

masa caller tu kata kul 530, aku terus jenguk tingkap kat luar, dah CERAH. sbb tu la aku bayang masa tu 730 PAGI. aku cuak la sbb kitaorg kena berkumpul 7 PAGI. 

then caller tu jerit2 lagi.

kak ana...kak ana.... ni ***(caller) ni.....hah tu la kak ana ni, tido petang...dah merapu2 dah....sambil dia gelak2....

lepas tu baru la aku tgk kat laptop, baru kul 530 ptg, baru la aku tersedar betul2...tp masa tu, dada dup dap dup dap lagi...berdebor gile....

kak ana, kita nak tnya  ni bila nak hantar borang LM bla..bla bla...

lepas borak2 dgn caller kejap, terus aku letak fon...sambil tu gelak2 lg sorang2....

adoi la..kelakar sungguh aku rs...xpernah2 mcm tu...penangan tido petang dan penangan berdebar2 utk xtvt esok...

erm...aku rs mcm x kelakar plak cite ni bila aku tulis ni...
sbb nya, aku x cerita dgn gaya...
biasa la kan..aku ni bercerita no 1...bab buat aksi sambil bercerita, ko bagi la kat aku...
insyaallah aku boleh melakonkan dgn baik....

berdebar debar ni sbnar nya.....
moga semua nya di permudah kan..insyaallah......


Thursday, November 1, 2012

~aidiladha 2012~

ok, ni cite pasal raya aidiladha plak....kalau kat trg, kitaorg panggil raya haji je...
so, ok, kita guna bahasa ganu je...

raya haji hari tu turn balik trg la kan...
dah raya puasa dah balik penanggggg...........
haruslah fair kan...:)

hari khamis tu, kitaorg 4 beranak keluar sana sini...
g bank, bayar bil settle kan semua sebelum balik kg..senang sikit kan...

bertolak pagi2 jumaat tu...
sbb nya menunggu cousin aku sorang ni habis kerja hari khamis tu...
dia baru dpt keje kat putrajaya, so, baru dpt keje xkan nak apply cuti bagai kan...
terpaksa la dia kerja jugak hari khamis tu...
aku mmg dah remind dia awal2, kalau dpt pelepasan kuar awal, terus sms aku, kita gerak terus..
tp memandangkan tiada sebarang pelepasan awal, maka nya pukul 5 la dia balik...
nak gerak ptg tu mmg x la kan..dah tau mesti jalan jam...
mmg ye pun..ptg khamis tu jam gak sikit kan kat karak...

baju raya mmg xde la..
pakai je baju raya puasa hari tu...
nak di jadikan cerita, aku bw balik sepasang je baju raya..
pakai baju tu masa raya pertama...
ptg raya tu g umah tailor tnya baju aku dah siap ke belum..
sbb aku ada tempah kebaya sehelai..ingat nak pakai raya ke-2 tu..
selamba je dia cakap x siap lg..
padahal dah 3 bln kot aku bg kat dia....
dah cakap nak pakai raya haji...
erm........
sudah nya, ptg tu aku basuh baju kurung raya pertama tu
pakai balik raya ke-2

ok, raya pertama tu x buat apa...
eh..buat..buat lemang...
raya sesama adik beradik dgn family makcik aku je...
makcik aku yg sorg ni (adik ma aku) dah mmg rapat sgt dgn kitaorg...
dah mcm mak aku jugak...anak2 dia dah mcm adik2 aku jugak....
yg cousin aku tunggu hari khamis tu, anak makcik aku ni la..
kalau cousin aku yg lain, mungkin aku x tunggu kot...hahaha...

memandangkan esok nya (sabtu) parents aku buat kenduri akikah dan korban utk my nephew,
maka x ramai lah kaum kerabat dtg beraya pd raya pertama tu...
sbb esok nya diaorg nak dtg kann...
so, raya pertama bergotong royong buat lemang dan rendang...
aku tukang mesin kelapa...tp mesin separuh je....dlm 6 biji kot sbb penat..hahaha...
lepas tu sapa ntah ganti...
sedap wei lemang tahun ni.....
terbayang2 lagi di mata kesedapan nya....:)
berebut2 dgn bad mkn bahagian kepala lemang yg lembik kat atas sekali tu...
owh nikmat nya...hahaha....

malam tu buat bbq.....
bakar sosej, ayam, pastu apa ntah lagi..aku duk kejap je kat tmpt bakar2 tu...
penat wei...apa aku buat ntah la smpai penat sgt...

raya ke-2 bermula la acara korban dan akikah...
ajmal dgn aqil bukan main bangun awal...
excited ko nak tgk lembu kena sembelih....
balik dr tmpt sembelih tu, x habis bercerita pasal lembu tu...

so, jiran2 yg dekat umah pun dtg la jugak tlg kan...
cousin2 aku, makcik pakcik aku pun dtg tlg....
aku salute la kat pakcik aku sorang ni...
kalau time kenduri umah aku, mesti diaorg semua 1 family bertungkus lumus kat bahagian dapur..
padahal, muda2 je lagi..lg muda dr aku...tp rajin kat dapur..
almaklumlah, semua perempuan kan...
pakcik aku dah mmg train diaorg utk masuk dapur dr kecik lg...

tghri tu, org dah start dtg....
ptg tu lepas asar, sessi cukur jambul baby...
alhamdulillah semua nya berjalan dgn lancar...

kalau aku raya haji kat trg ni, aku akan berpeluang jugak jumpa wife cousin aku...
mmg akan jumpa dia 2 thn sekali je..sbb tiap kali raya haji je dia akan balik trg..
turn aku plak kan gilir2, maka mmg 2 thn sekali la jumpa dia....

eh dr td bercerita...
 ni dah raya ke-2..pakai kan ajmal dgn aqil baju basahan je sbb aku tau kalau pakai baju cantik2 pun diaorg xkan ke mana...paling jauh pun sungai belakang umah dan kejar ayam di sekeliling umah...

 makan ayam goreng. aqil mkn paha ayam tu sampai 3 ketul..huhuhu

 kakak dini tumpang enteprem nampak.....hahaha

 mak dgn anak sama2 selebet...

 hah...ni la nephew baru aku...cucu baru ma dan ayah...baru je seminggu dilahirkan masa hari raya ke-2 tu. aqil dgn ajmal bkn main la...asyik la duk menempel je kat baby..nak cium la nak pegang la....haishhh.....sabar ok anak2.....:)

 aku-as-bob(cousin aku merangkap husband as)

 aku dan as...gojes sungguh si as ni...kulit muka licin je..berseri2, lawo....


proses nak tapau kan lauk kat jiran tetangga yg dtg menolong td sebagai tanda ucapan terima kasih sbb dtg menolong...

tu je la gambar yg ada....
gmbr mmg x banyak pun...
malas la nak ambik gmbr....
ntah..hp merata2 aku letak.....
ni harap ke ehsan kamera kila je...

ok..dah lambat nak g kelas...babai...