Friday, January 18, 2013

~it's positive......:)~

salam jumaat semua....:)
hehehehehehehehe.....
senyum dulu sebelum mula kan...
ok la...tgk gmbr je la kan...
gmbr tu pun dah boleh cerita kan....



yes, now i'm pregnant my 3rd child...
3rd child ko..hahahaha..terasa diri ini sudah semakin tua...
test tu buat pada hari ke 30...x clear sgt..tp sbb aku yg excited...
x menyabo nak mengandung...hahaha...

now dah masuk minggu ke 12...
yes 12 weeks, dah 3 bulan la lebih kurang nya....
masuk 3 bln baru nak announce kan..
heheheh..xde la..family members, ada yg dah tau, ada yg xtau...
classmates mmg dah tau bila tgk aku x bermaya....
and kengkwn yg alam maya, yg real, kalau jumpa, mmg aku cite la..
utk cite thru sms, whatsapp, call, mmg xde la....

mcm mn erk nak cite dr awal...
hahahaha...tetiba aku jd kelu..x reti nak bercerita....
sbnar nya mmg plan utk ada baby thn 2013 ni pun....
mmg dah lama teringin nak pregnant...
teliur sungguh tgk kawan2, family members yg pregnant...
tp risau pun ada sbb tgh study...
takut x larat..nak travel lg, study perah otak lg...
tp bila tuhan kata KUN FAYAKUN, maka, jadi lah ia...
terkejut, happy...semua ada...
mr azam, ajmal dgn aqil la org yg paling excited...

ajmal dgn aqil, hari2 dok bercakap dgn baby....
ajmal siap dah cakap nak baby girl, bila tnya, knp nak baby girl,
sbb dia dah ada baby boy sambil point finger to aqil...
heheheh...
tiap kali lepas semayang, mesti aku dgr, dia doa mintak baby girl...:)

"ya allah ya tuhan ku..bagi lah ajmal baby girl..letak la baby girl kat dalam perut mama"...
hahahaha...sweet kan...
tp aku jugak yg ajar..aku ajar, lepas semayang, doa mintak baby girl.
ayat2 tu mmg dia create sendiri la...
aqil yg dulu nya cakap dlm perut dia ada baby,
now dia kata baby tu dah pegi duduk dlm perut mama...kemain lagi excited dia....


edd 2 august...
actually edd tu time aku tgh buat Latihan Mengajar utk kali ke-2.
hopefully bersalin masa exam sbb boleh ambik exam awal...
sbb kalau bersalin time LM tu, takut lambat habis LM and x sempat utk konvo thn ni...
apa2 pun berdoa je la.. moga semua nya di permudah kan...
mcm mn pun kita merancang, allah sudah ada perancangan yg terbaik utk kita...
ye dok?

masa minggu ke 8 hari tu, dah g private klinik, dah scan semua,
alhamdulillah ok je semua...
and semalam pergi bukak buku merah kat Klinik Kesihatan Batu 9.
hazab la sangat servis nya, how erk org2 boleh bersabar...aku pergi pukul 2, pukul 5 br habis...
but mungkin la jugak sbb aku 1st time, so, kalau 1st time, biasa nya kena jumpa doctor bagai kan...
and now, u know, all pregnancy woman should take air gula..
doctor dah siap tulia MGTT @ 24wk..
aku tnya la doctor, knp kan...
doctor kata, now prgnancy woman yg berumur 26yr and above mmg kena ambik air gula ni...
either ur family history ada kencing manis or not..mmg kena ambik...
biasa nya ambik sekali je.. kalau result x ok, kena ambik 2nd time...
and kalau yg family history tu mmg ada kencing manis, mmg kena ambik 2x...
waaaa.....merasa la haku minum air gula nnti.....

alahan...
mmg berbeza la dr mengandungkan ajmal dan aqil...
selera makan hilang terus, berat turun....
muntah tp x banyak la sbb angin kan...
nasi mmg terkeluar terus dr carta...
kalau dulu, nasi mmg wajib makan sehari sekali...
skrg ni...nasi pun boleh kira je brp kali mkn seminggu...
kadang2 2-3 hr x ambik nasi...
pernah 2-3 hari jugak aku mkn roti sardin je...
minum air 2 gelas...tu je... minum air masak mmg xde la...
asyik nak minum minuman berais je...
kalau xde ais, susah la nak minum air tu...
kadang2 paksa diri je.... mmg beza sungguh la...
kalau dulu, boleh kira brp kali je sebulan aku minum ais... mmg kurang sgt2...

mengidam..
mcm2 mengidam...
tp mengarut je aku rs semua tu...
biasa la kan, bila xde selera mkn, mula la rs nak itu la ini la....
hr tu mengidam nak mkn ikan singgang yg ma masak dgn budu dan tempoyak...
ma suruh buat sendiri....
uwaaa...mana sama ma, air tangan ma dgn air tangan na x sama...tunggu la nnti blk kg, nak mintak ma masak...huhuhu...
pastu nak mkn lemang dgn rendang..mn nak cr weh bukan musim2 raya ni...
kalau kat pasar pagi kat kg mungkin ada....
erm..x sabar nak balik kg...
selalu kat twitter la aku merungut nak mkn itu la nak mkn ini la...
rs nya 2-3 bln ni kat twitter tu kisah aku nak mkn itu ini je kot...
hahahaha...

gender...
aku x berharap sgt pun utk dpt baby girl.
kalau tuhan bagi, alhamdulillah..rezeki..
kalau dpt boy lagi..alhamdulillah...rezeki jugak....
yang pentiing, mama dan baby nya alhamdulillah selamat...
tu yg lagi penting kan....

maka, begitu lah alkisah nya....
berdoa la semoga kandungan ini xde sebarang masalah...
moga selamat la semua nya....
insyaallah...



13 comments:

Huda said...

tahniah ana and husband! :)
abang2 tu pun dah besar kan, so memang kena pada waktunya untuk anak yg ke 3..huda ni x tahula bila pulak :) rasa rindu nak peluk baby :)

fazilzura said...

TAHNIAH AWAKKKKK..

ptt tgk muke awak dok berseri2 je.... x pe2 , mana tau kan dpt aura Amni .

nnt kite roger awk leh lepak kt tasik ye..

~ As ~ said...

tahniah wehhhhh !!!

mama_umar_maryam said...

Ana!!!!! alhamdulillah3x!!! happy giler utk ko & family, hihihihi

A D I A said...

alhamdulullah ana, congrats! bestnya pregnant lagi, jaga diri baik2 ok.

aThidEaN said...

ngehhheeeee
tahniah kak
tersenyum sy baca dari tajuk sampai habis

iallah anak kita sebaya...

aThidEaN said...

ngehhheeeee
tahniah kak
tersenyum sy baca dari tajuk sampai habis

iallah anak kita sebaya...

mama tisya said...

tahniah dh nk msk 3...take care

NORAZLINA ARIFFIN said...

Nk mkn bubur lambuk tak..aku plan petang satg nk buat..kwn aku mngidam gak ank ke 7..umor 41thn..due die lebih kurang mu la..meh jln cni aku msk..

NORAZLINA ARIFFIN said...

Nk mkn bubur lambuk tak..aku plan petang satg nk buat..kwn aku mngidam gak ank ke 7..umor 41thn..due die lebih kurang mu la..meh jln cni aku msk..

watyz said...

tahniah ana!!! hepi 4 u... :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alamak tetinggai trennnnnnnnnnnnnnn ... tahniah ana .. thinhk positive ..insyallah dipermudahkan ... kita ni 2 kali c-sect .. so mmg kena tgu tempoh habis ler gamaknya ... take care ana ;-)

| SUE | said...

tahniah ana!!!!

ish ketinggalan sungguh daku!

Semoga dapat baby girl yer :D