Thursday, January 10, 2013

~kisah anak2 dan mainan~

ajmal dan aqil dengan mainan mmg x dpt di pisah kan..
pergi mana2 punm long distance mcm balik kg, cuti2, mmg mainan tu kena bawa...
setakat ipad sj mmg x jalan....
 kat rumah tu jgn cite la..tingkat atas, tingkat bawah, mmg ada mainan diaorg..
kalau aku yg suruh simpan, mmg ada je alasan..nnti2 la..itu la ini la..
tp kalau papa dia suruh simpan, mmg sepantas kilat diaorg simpan..huh...
aku mmg dah train diaorg, pandai main, pandai sepah kan, pandai2 jugak la diaorg kena simpan...
mmg satu bilik khas utk letak mainan diaorg je...
pastu kenkadang, siap bw tido sekali mainan tu...
dulu masa ajmal kecik2, dia tido dgn kitaorg, 3-4 ekor ultraman tu dia bw tido sekali...
kdg2 tgh malam terjaga sbb rs sakit badan....
rupa2 nya tertindih ultraman dia...
ceh....mmg aku rs nak campak terus je ultraman2 tu ikut tingkap...
geram betul.... ni bila dah besar ni, jarang2 la dia bw tido sekali...
tp still ada la... tp dah x tido sekatil dgn kitaorg, x de la aku heran sangat....



ni aqil tgh pegang gigi palsu dia...dpt dr goodies bag birthday party kat mana ntah...suka letak merata2 pastu pakai kat gigi...geram aku, kotor2 letak dalam mulut...berbuih mulut ajar suruh basuh dulu, br la dia ikut....


ni lagi sorang..nampak x dlm poket baju dia....bear kecik. diaorg panggil bear ni monyet. so, mmg monyet ni antara fav mainan diaorg la...tu yg termasuk dlm list mainan utk di bw tido tu.... kadang2 bangun je tido, terus cr mainan yg diaorg bw tido sekali tu..huhuhu....


ni dalam kereta nak g bekpes je pun...tp bw jugak mainan...pastu bila balik, keluar je kereta terus, tinggal je mainan...selalu la mcm tu...

mainan diaorg ni xde la banyak mana pun n xde la yg branded2....semua jenis pasar malam punya mainan je...ultraman tu kan kalau kira2 dpt hadiah birthday dgn campur yg beli aku rs dr yg besar smpai yg kecik, ada la dekat 30 ekor kot....tp xde satu pun yg complete mesti ada yg tercabut tangan, patah kaki, patah kepala...mcm2 la...ada la 2 ekor koleksi ultraman ajmal mmg yg original, dpt hadiah birthday...kalau yg original, dia buat dr latex (latex erk org panggil), kalau tercabut boleh pasang balik...so, ok la kan..worth it la jugak aku rs kalau beli mahal2...tp sekor yg cenonit tu pun dah rm30-40...pengsan aku nak beli yg besor2 jugak....

3 comments:

A D I A said...

tak kira la toys mahal ke murah ke, i paling pantang kalau lepas main tak simpan (which usually end up i yg kena kemas). toys mmg melambakkkkk tapi tu la....

Afne said...

sama la ngan double h. hana ok lg tp haziq dgn mainan tak dpt dipisahkan. risau juga afne sbb haziq lbh byk main dr ngadap buku.

mama_umar_maryam said...

ckp psl toys nih..huuuuuuuh..pjg citernyerrr..hehehe..btol tu..yg penting nk kemas tu..aku smpi givap & sorok menan bdk2 nih