Monday, January 21, 2013

~pot luck bersama blogger~

ok, 1st of all, aku nak ucap terima kasih atas ucapan2 tahniah sama ada kat blog atau pun kat fb berkenaan entry ni....really appreciate it.. :)

semalam, kami para blogger suam2 kuku ni telah bersatu hati utk buat pot luck...
ayat bersatu hati tu mmg x bleh blah...hahaha...
lokasi kat rumah otai, kak eda...
ahli jemaah biasa la, kak eda, kak zarin, kak min, adia, kak syida and aku. ada la jugak 2-3 org lg yg di jemput tp tidak dpt menghadir kan diri...
x sempat nak borak lama2 dgn kak min, dia balik cepat...makin berseri2 muka kak min skrg ni.. :)
seronok jumpa diaorg2 ni..borak2..bukan senang nak jumpa diaorg ni...
tp diaorg pun kerap jugak jumpa sesama diaorg, aku je jarang join memandang kan tittle sebagai pelajar tu, buat jadual aku x sama dgn diaorg...

mr azam pun bukan main lg seronok berborak dgn husband2 blogger...
senang la lepas ni kalau nak join lg sbb dia boleh 'masuk' dgn diaorg ni..
oleh kerana pot luck kan, aku pun plan nak bw lasagna.
sekali nak pegi beli daging hancur, xde plak, ayam pun ayam la..
terkurang sedap...terlebih blackpepper kat white sauce tu..huhuhu...

lasagna ku sebelum di bakar...gmbr selepas, lupa plak nak ambik....

bersama akak gojes...

masing2 mmg ibu mithali, suap mknan kat anak2....geram dgn cik piya tu...bila dia cakap, alahai..lemah lembut...:)

us, tuan rumah as usual la, xkan masuk gmbr...ni gemuk gile dah aku skrg ni..perut pun dah makin nmpak...bahana minum ais banyak sangat la ni...

konon ambik gmbr posisi mcm ni, nak nmpk kurus la...bersama kak zarin yg sentiasa awet muda, dia ni la yg bg carrot cake, yg aku beli rainbow cake in jar tu...terror masak ni....

ni mmg mummy2 vouge la....:)

seronok plak sembang semalam.
mcm2 di borak kan...mknan plak mcm2 ada, nasi ayam, rojak, carrot cake, lapis cheese marie, tuna in basket...
mmg xde ambik gmbr mknan pun sbb asyik nak sembang je..
gmbr2 ni pun harap kan dr phone kak eda je...
lapis cheese marie kak zarin sedap sgt wei...
kenapa la yg aku buat hr tu x sedap...
banyak tuntu ilmu pasal masak2, kongsi resepi dgn sifu masak, kak zarin.
borak2 br la tau rupa2 nya lapis cheese marie yg aku buat hr tu, guna resepi susah..
resepi kak zarin ni senang bangat...
harap2 lepas ni, terbukak hari aku nak buat...dah la senang, xyah nak bake...huhuhu..

thanks to organizer, kak eda sbb sudi jd tuan rumah.... :)
lepas ni boleh buat lg erk.... :)

balik tu, kepenatan,
lepas isyak terus tido...apa cite ntah anak2 dgn mr azam mlm td...
nasib bw balik nasi ayam, sebelum maghrib tu, aku dah siap2 bg mkn kat anak2....
mak buyung mmg mcm ni la skrg ni..kalau boleh lepas maghrib tu nak tido je terus...
penat gaya mcm mengandung 9 bulan....huhuhu..

7 comments:

fazilzura said...

wah best nyaaaaa

Azmatun Ismail said...

Ana mana resepi lasagna mesti sedap ...akak tak pandai buat...

mama tisya said...

lasagna..yum2

♥MAMASYAZA♥ said...

lasagna, nampak sedap sgttt

Syida said...

cepatnya dia publish entry.akak baru terhegeh-hegeh nak buat.
esok je la publish.hehehee

A D I A said...

nasib u potong yg blogger suam2 kuku tu. sentap i kahkahkahkah. i kalau buat entry ni pun letak pic yg sama. sah2 sumber yang sama kannnn.

makcik tempe said...

semuanya gorjes.hype adia dengan hafiya pun ada : )