Thursday, January 31, 2013

~random~

hari ni cadang nya nak tulis cite pasal balik kg last week....
tp sbb ada bbrp masalah dan berita sedih yg aku terima, jadi x bersemangat plak nak update pasal cite balik kg....

#aku tgh mencr sekeping surat. yg mana surat itu penting pada aku. di mana ianya mengandungi PIN No. utk cc aku. dah dr dulu lg c******k bgtau simpan elok2 surat tu sbb nnti kalu ada apa2, aku kena guna PIN no. tu utk semua transaksi ATM, online banking. dah la username dgn password aku utk online banking pun aku tulis kat situ....wahai surat..muncul la pada ku...

#pagi td jam 730, aku dpt panggilan dr seorang kawan baik masa sekolah menengah. bgtau, seorang kawan kami yg agak rapat meninggal dunia pagi td atas komplikasi buah pinggang. sedih nya...masa balik baru ni lalu kat rumah dia, terfikir jugak, sihat ke x dia skrg ni....al fatihah...moga arwah ermanani binti mohamad di tempat kan di kalangan orang2 yang beriman.

#esok dah start latihan mengajar, tp satu apa pun persediaan x buat lg.buku persediaan mengajar pun aku x balut lagi. mental not fully prepared. boleh ke aku mengajar ni? mcm mn aku nak praktikkan pedagogi yg aku bljr selama ni?

#rutin harian akan berubah...anak2 kena bangun awal sbb nak kena hntr diaorg sebelum gerak ke politeknik.  boleh ke aku nak berkejar2...dah la LM, kalau time keje, xpe la jugak lewat seminit dua....

#and bla bla bla bla.........

hah..lepas ni kena buat autopublish la entry2 kat blog..xkan aku nak menulis blog time buat LM kan...nnti kena tangkap..cane???????org siap kan RPH, ko menulis blog...oh no......

ok, hari ni hari terakhir jd housewife...maka, hari ni cadangnya, nak mop lantai rumah, lipat baju, unpack baju yg balik dr kg hr tu, sental toilet, wangi2 kan rumah...dah...


4 comments:

Syida said...

one step at a time.....
*pandai je nasihat kat org* hehehhhee

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai siannyer ana .. surat penting plk tue ...

watyz said...

uit.. ngajar poli mana?? kan best kalo dulu aku blajar ko yg mengajar ble kecek markah lebih.. hehehhe

mama_umar_maryam said...

cikgu ana!!yakin blh !!! klu dlm blog pandai potpet..sure blh punye mengajar dlm kelas,hahahhaa