Wednesday, January 23, 2013

~wordless wednesday-makanan~

tgk kat album instagram, banyak pulak gmbr mknan... maka, hari ni kita update gmbr mknan je... word kita cuba less kan yea...
hari tu dr pg smpai ke ptg x mkn apa2..xde selera langsung...then dah dekat malam, baru dtg angin nak mkn ni..scramble egg, baked beans, sosej dgn roti..mkn pun sekadar 2 keping roti je..alahai.....
nasi ambeng...fav jugak ni..tp bila tekak dah xde selera ni, nak habis kan sebungkus tu pun payah..paksa diri je mkn sbb xnak bg perut kosong sgt....
laksa johor...kesedapan sehingga menjilat pinggan...3-4 hari aku asyik mkn benda ni je...
sabtu lepas masak nasi hujan panas, dengan kurma daging, ayam masak merah dan acar...eh x lupa ayam goreng utk anak2 dan bapak anak2
ptg sabtu tu, lepas afternoon nap, terus buat ni..ikan celup tepung and udang celup tepung...tp anak2 x mkn ikan plak..sebelum ni ok je mkn ikan celup tepung....
lunch tghri semalam...xde la tghri, dah ptg pun....perut lapar...xtau nak mkn apa...masak nasik, goreng ikan bilis...mcm org berpantang kekdah nya...licin nasi sepinggan..dah lama x mkn nasi banyak2...
lunch hari isnin tu...kat satu rest. kat BTHO ni....kena caj rm10.50 sekali dgn teh o ais limau. aku rs agak mahal. tp bg aku la..mungkin bg korang murah....nasi secoet je..sayur pun sikit..ikan bakar sekor...cuma yg puas hati mknan dia sedap la....

ok dah...
nak start buat keje umah...
hari ni nak lipat kain, kosong kan laundry basket, kemas umah sikit2...
packing baju jugak.....
esok cuti, lusa mesti ada yg ambik cuti kan sambung smpai isnin terus...
selamat bercuti korang...:)

9 comments:

Syida said...

makan
makan
makan lagi
sekarang adia ckp akak da tembam
stop makan.

Huda said...

sedapppppppppppppppppp :) nyum3 nak sikit boleh x?hehehe

fazilzura said...

amboi2 kan .. sekali kuor mknan

** sibbaik x kuor gmbo kek

nieda said...

Semua food sedap2...

Afne said...

waahhh semuanya gmbr mknn

mama_umar_maryam said...

huhu tgh x selera ye ana..adehh..terigt gak zmn itu..mmg seksooo

A D I A said...

kak syida tembam but cun, ana tembam pun comel. i je kalau tembam sure buruk, eh ke i mmg tembam tapi x sedaor diri? uwaaaaaaaaa.

Liza said...

Lapartgk makanan uhuhuhuhu.... Jom join contest kt blog Liza?

Waney Zainuddin said...

hai.. lapar la plak tgk gambar2 kat sini :)
Kisah ibu pencen muda