Monday, February 4, 2013

~balik kampung.....~

hi korang....lambat plak bersiaran hari ni sbb semalam x sempat nak buat entry....
ni cite minggu lepas, masa cuti maulidur rasul dan thaipusam....
mr azam ambik cuti jumaat tu, terus dpt 5 hari, maka moh kita balik kg...
di kala kelapangan yg ada ni kan...
nnti aku pun dah nak kena mengajar, mmg x dapat la nak cuti...
mr azam mcm dia tau2 je aku mengidam masakan ma dan mknan trg,
bila aku tnya2, rupa2 nya dia mmg dah plan nak bw kitaorg balik... huhuhu..terharu nya i...thanks dear....:) balik kali ni x buat apa sgt..mmg melepak kat rumah dan makan dan makan dan makan je la kerja nya...
hari pertama balik, request ikan singgang kat ma...
sampai bertambah aku makan nasi... padahal sebelum tu aku rs dah brp hari kot aku x mkn nasi...
mkn pun sesenduk je....
then lepas2 tu xyah cite la...semua bnda aku rs nak makan....
berat badan pun rs mcm naik sikit nih....
xpe la...aku x kisah janji baby aku x meleleh air liur nya nnti...
hahahahaaaaaaa.....



anak aku biasa la, kalau balik kg, mmg mengejar ayam je la kerja nya..kebetulan plak ayam tgh galak bertelur depan rumah.. abis la diaorg dok rushed ayam tu... aku rs ayam tu mesti berangin je..nak bertelur pun x senang ada 2 org budak dok sibuk kacau... hahahahaha....


hari ke 4 kot, mr azam ajak g breakfast nasi dagang kat tmpt biasa....
lor dia nih...ingat kan xmo g ke kuala trg...
dia kata, alang2 balik harus la pegi makan, bukan nya selalu balik pun...
so, bersiap la kita...pergi pun dah lewat, sampai kat kedai tu pukul 11am...
aku cuak dah takut habis sbb sebelum tu mr azam tnya, ada lg x?
aku memandai2 jawab ada...
nasib baik laaaa adaaaa.....
ngam2 nasi nya utk 2 org....


then terus ke keropok lekor bukit tok beng....
mr azam nak mkn keropok lekor cheese...aku yg dengar pun pelik...ye la..x pernah2 dgr keropok lekor cheese...dia plak lebih2 tahu dr aku...hahahaha....
rupa2 nya mmg ada...aku je ketinggalan selama ni..hahahaha...eh cuba ko tnya org dok trg, aku rs diaorg pun xtau kot kewujudan keropok lekor cheese ni kot....
hahahahaha....
satu bekas ni rm5...campur2 keropok lekor biasa dgn keropok lekor cheese...

 ni la rupa nya keropok lekor cheesee...ada jugak dia jual yg x goreng lg..aku beli gak bw balik kl...boleh buat kudap2 kudapan....

diaorg bertiga ni, ko bg je apa bnda yang mengandungi cheese...confirm makan x henggat punyaaaaa....

lama jugak duduk kat kedai keropok lekor tu sbb menunggu gilirang utk ambik keropok lekor yang di tempah....bersusun2 org dok ambik tempahan keropok lekor utk di bawa pulang ke bandar......

then, mr azam ajak g ofis pok mie....so, terus la kita ke ri-yaz hotels and resorts....siap pok mie belanja minum lg...hehehe...thanks erk pok mie.....

then pusing2 sekeliling hotel....ajmal dgn aqil tgk kereta ni jakun plak diaorg nak naik/drive.....

tu je la cerita nya...
tp puas hati sgt balik kali ni sbb mcm2 bnda aku makan.....
rs mcm setahun x mkn gaya nya...hahahaha....
thanks mr azam sbb bawa balik kg.....
lepas ni nak balik penang plak la....
nak mkn mknan best kat penang plakkkk......:)

5 comments:

MadianiMamat said...

ooohooiiiiiii tu tudung sape???? lepas guna basuh ngakkk????

Huda said...

wah sedapnye kopok lekor :) bestnye tgh ngidam nak makan apa pun leh dpt kan :) rezeki si kecik kat dlm tu :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ohhhh sukenya nasi daganggg & keropok lekor terengganu ;-)

Azmatun Ismail said...

Seronokkan kalau balik kg mak layan ...masakkan apa yang kita nak makan

anna said...

kat mane nk cari k0pok lekor cheese tu kak ana, rase mengidam gak la.. hehehe ;)