Thursday, February 14, 2013

~cuti tahun baru cina~

rasa nya x terlewat lg kot nak wish happy chinese new year to readers kat blog ni....
ada la sorg kwn aku yg chinese dok bc blog ni..
hi dear, bnyk dpt collect ang pow? cukup x nak beli ip5?
hahahaha...
cuti panjang kan hari tu, warga kota berpusu2 an keluar dr kl,
ada yg balik kg, ada yg g bercuti2...
mcm kami ni, duk rumah je la...
lgpun masa cuti thaipusam hari tu kan dah blk kg...
banyak lg kerja nak kena buat, tu yg malas nak gerak ke mana2 tu....

so,time chinnese new year ni, as usual,
every year, kami akan dpt gift dr neighbor sebelah kiri...
neighbor ni mmg rapat dgn kitaorg...dah berumur dah...
tiap kali raya, kitaorg akan bg gift utk diaorg then diaorg mesti bg apa2 jugak utk kitaorg...
then sama jugak kalau chinese new year...
biasa nya kitaorg just beli kacang, biskut, coklat je la....and diaorg pun akan bg benda2 mcm tu jugak....

this year, bertambah lagi satu gift, dr neighbor sebelah kanan.
diaorg ni baru pindah last month kat sebelah ni...
1st kitaorg yg bg dulu gift kat diaorg...and xde la mengharap kan diaorg balas kan...
tup2 ahad tu, diaorg dtg bg gift siap dgn angpow utk budak2 ni....
suka la diaorg.....
 so far, even neighbor kiri kanan ni chinese, tp ok lg la...
diaorg pun selalu tegur kita....
yg sebelah kiri ni ada bela anjing tp x kisah sangat sbb diaorg buat tembok simen tinggi...
so, nmpak space berpagar sikit je...
sebelah kanan mmg xde la bela anjing ni...
tp mmg ok la..diaorg baik la...xde la sombong x bertegur sapa....


ni gift dr neighbor sebelah kanan..
angpow mmg ajmal dgn aqil dah lama rembat...

semalam plak, mr azam balik dr ofis, dia siap tunjuk dia pun dapat angpow...
jeles i tau... hahaha...
dia cite, bos tu still on leave tp dtg ofis semata2 nak bg angpow kat staff...
alhamdulillah dpt bos baik mcm tu... dept. baru dia ni nmpak mcm ok la..
xde la dia stress mcm dulu....

di kala cuti tu, mmg kami x ke mana sgt...
duk rumah, balik umah MIL kejap2, g ikea,g midvalley...
aku rs dah dekat sethn kot x g ke midvalley...ikea tu pun lupa ntah bila last pergi...
mmg since x kerja ni, mmg limited sgt nak berjalan kat shopping kompleks...
sbb poket pun senipis kulit bawang kan...
dr mata aku terkebil2 tgk brg itu brg ini, baik xyah pergi...duk rumah je...
hahahaha...
tp baru ni pun g midvalley, x beli apa jugak...
sekadar bw anak2 keluar berjalan, then beli peralatan tulis menulis sikit...
MPH tukar location pun x tau..hahaha...
g ikea plak sekadar beli rak tv yg berharga rm28 tu. nak guna utk buat meja tulis.....
kalau x, xde nya nak ke sana jugak.....

so, gitu je la kisah cuti 4 hari kami...
best jugak mcm ni..just rileks..
minggu ni keje 3 hari je..nikmat...:)

3 comments:

fazilzura said...

eh awk x balik kg ker aritu ?
lorrrr kalau tau ajak berjimba2 tau ... weols x g mana pun

watyz said...

wa.. best tu dpt gift CNY. aty x dpt pape pon. ehehhehe

A D I A said...

I cny ni gi borong sakan limau mandarin. Sbb ada kenduri. Tu je nak ckp. Kbai.