Thursday, February 7, 2013

~kisah pokok salad and bla..bla...bla....~

xde tajuk la nak letak...
kebuntuan otak dalam dok fikir tajuk...
tp xpe la... janji ada cerita...

ni kisah kat poli ni...
ada student tanam pokok salad ni...
so, diaorg jual kat pasar2 tani area sini la...
tmpt diaorg tanam ni betul2 depan ofis aku ni je....
masa awal2 nmpak hari tu, aku tertanya2 jugak, diaorg ni x jual ke salad ni...
and kebetulan 2 hari lepas, masa nak balik tu, tgk sorg lecturer ni ada dgn student duduk kat situ sambil belek2 salad ni...
aku pun dengan muka x malu g tanya, boleh jual ke x..
mmg langkah kanan la sbb lecturer tu mmg tgh pilih salad tu... dia nak beli salad tu...
aku pun beli la satu pokok sbb cadang nya malam tu nak buat chicken wrap...
student kata, nnti balik, rendam pokok ni kat dalam air,
so, boleh tahan lama sikit la... sbb diaorg akan bagi pokok tu sekali dgn akar2 dia tu....


ada 3 jenis salad yang diaorg tanam...aku beli satu je dulu... diaorg tanam ni secara hidroponik.....


ada 4 ke 5 'rumah' kot yg mcm ni jugak..semua diaorg tanam salad.... aku dgr ada jugak diaorg tanam cili.. tp bukan kat sini, kat area blkg mana ntah.. aku pun x sure... ingat nnti nak g tinjau kawasan nak tgk pokok cili pulak....
ni aku letak atas meja makan...nak makan, petik je...hahahaha...


ni buat chicken wrap....isi2 ayam dah ke bawah dah..mr azam kata mcm kfc punya...actually ni bukan 1st time buat chicken wrap ni....dah banyak kali dah...aku rasa kalau letak jagung sikit, letak mustard sos, mmg terus jadi mcm kfc punya la..... sendiri angkat bakul


ni plak bukan salad tp limau mandarin...semalam lepas kelas, ada sorang chinese student ni dtg bagi limau mandarin....wah..terharu mak....ala...tp limau je kot..tu pun ko nak kecoh ana...tp rs kembang kuncup hidung...ntah la..rs lain bila student bagi compare dgn supplier bagi masa keje kat ijn dulu even dulu supplier bg berkotak2 pun, aku langsung x heran...ni student bg 2 biji terus kecoh..hahahaha....


6 comments:

Afne said...

ana, afne suka curly salad tp sini ssh nk dpt. kt econsave tu cuma salad pnjg je dia buat. ana, ni klu buat fruit salad mesti best.

Azmatun Ismail said...

ana akak nak ler macam mana nak beli

rATu kEBaYA said...

sedapnya chicken wrap tu... mesti lebih sedap lagi dari kfckan..

watyz said...

wa.. senang la ek x yah g kedai nak bli salad ke cili ke.. hehehhe

nea lopah said...

cntik nya kebun salad... salad pun sedap. salam kenal n folow sini juga.
jemput singgah2 blog sy juga.

Huda said...

freshnye kale dia :)