Friday, February 22, 2013

~minggu sibuk~

minggu ni, kira minggu sibuk la bagi aku...
berdebar2 pun ada...
ye la..nak di observe kan... sapa yg x berdebor...
penat menyiap kan rancangan pengajaran...
nak mikir satu2 ayat yg nak di tulis kat dlm buku persediaan mengajar tu...
nak mikir cara yg kreatif nak ajar budak2 kat dlm kelas...
br la aku tau...bukan senang nak jadi seorang pendidik rupa2 nya...
terus insaf sekejap... hahaha....

ye la..dalam file portfolio latihan mengajar tu, mcm2 benda nak kena letak...
laporan log, jurnal, refleksi, laporan rph....
tp xpela..ni kan proses pembelajaran bagi aku..
silibus2 semua tu kena ada...
bila tgk mcm renyah je semua2 ni tau..
tp standard la...nama pun proses pembelajaran...
renyah ke x renyah ke, semua kena ambik port..x boleh nak pandang ringan.....


maka nya, hari selasa tu dah selamat kena observed...
alhamdulillah, semua nya berjalan dgn lancar...
student pun bagi kerjasama sepenuh nya...
ye la..kebetulan masa tu kelas yg aku ajar tu budak sem 2...
so, taring x brp tajam sgt la..
even sebelum tu, masa discussion dgn lecturer yg ajar subjek ni,
dia kesian kat aku, sbb dia x brp 'feel' sgt ajar kelas ni...
tgk2 aku plak kena observe pada masa kelas ni, dia bersimpati dgn aku...
tp alhamdulillah..dia banyak tlg aku,
"thanks ara, x terbalas jasa ana kat ara, thank a lot sbb banyak tolong ana, even ara pun sibuk"
and alhamdulillah..hari tu, student2 tu ok sgt2....

and the result buat aku sgt2 berpuas hati...
puas hati dgn diri sendiri...
rs berbaloi tido lewat 2-3 malam sebelum tu siap kan segala kerja...


tinggal minggu depan seminggu je lagi utk buat latihan mengajar ni,
minggu depan kena observe lagi sekali...
tp tu dr pensyarah pembimbing kat sini...
xde la takut sangat mcm takut utk di observe oleh pensyarah dr universiti sendiri...
hopefully xde apa la...insyaallah...
and the next week nya tu, kuliah utk semester baru pun start...
so, kena sambung belajar balik untuk satu semester...
another 1 semester to go...insyaallah...

selamat berhujung minggu semua.....:)

4 comments:

rATu kEBaYA said...

Pergh.. mmg sibuk ye... memacam nak kena buat... semoga semuanya berjalan lancar..

Syida said...

macam mana peratus bole turun dari 88 ke 87 pastu turun lagi?

Huda said...

tahniah ana :) result full mark tu :)

mama_umar_maryam said...

excellent teacher! hehehe