Friday, February 15, 2013

~mini car~

mini car aku mengalami kerosakan....
agak serius....boleh jalan lagi tp aku x confident nak bawa...
dah la hari2 melalui perjalanan long distance kan....
agak cuak...

maka, hari ni pinjam kereta FIL...
berat hati jugak sbnar nya nak pinjam kereta dia...
sbb terpaksa susah kan dia...
dah la dia mmg guna kereta tu tiap2 hari nak g masjid...
nasib ada kereta BIL....
so, now dia guna kereta tu la...

masa cuti baru2 ni pun, g mana2 guna kereta mr azam...
sbb mr azam takut tetiba breakdown tgh2 jalan kan....
so, rabu dgn semalam, mmg bawa slow2 je..
nasib la jalan x jammed sgt....
and hari ni mmg terpaksa dah x bawa dia..
sbb ptg semalam dah kronik sgt dah...
sepanjang perjalanan, mulut x henti2 berdoa agar selamat smpai rumah....

ntah kenapa dgn kereta tu..
nak kata merajuk, xde plak kata nak beli kereta baru...
xde niat langsung pun nak tukar kereta baru...
sbb sayang sgt kereta tu....
bnyk dah kisah suka duka dilalui dgn kereta tu....

tp fikir positif la...
kereta tu pun dah kereta lama kan...
biasa la, bila dah berumur ni, mcm2 la sakit yg datang kan....
apa2 pun kena redha je la....
sedih bila fikir duit yang nak kena terbang nih....huhuhu....

8 comments:

fazilzura said...

kne g svcs kut...

Huda said...

alahai siannya ana..nampak gaya kenala menabung untuk beli kereta lain yg kecil dan afford..

A D I A said...

Kenapa mini car u ana. Mmh la kakau kete rosak ni rasa patah je kaki ni kan.

watyz said...

ana... kata dpt angpau kan.. cer sedekah kan angpau tu kat bengkel sah2 baik nanti...hehhehe

mama_umar_maryam said...

mini car tu mmg nk mntk mini cooper kot ana..hihihihi..sorri..gurau2 je ;p

nieda said...

Sabar yer ana... Adat bila berkereta, lambat laun pasti ada masalah

maya amir said...

kereta ni pun mcm org jugak..bile dah makin berumur, adelah kene top up sana sini tu..(kalau org makin berumur, makin byk supplement kene makan..hehe)..sabar byk2..mana tau ade rezeki lebih, boleh angkat kereta baru lps ni..

Afne said...

petanda nk kereta baru kot hehe