Monday, March 11, 2013

~hujung minggu~

hujung minggu yang produktif sbb boleh spent masa bersama2 dgn keluarga...
nikmat sungguh rasa even just duk rumah je pun..
tp bila semua ada, rs owh...nikmat nya....

sabtu tu, mr azam decide nak bw aqil g jumpa doctor since dia batuk n selsema dah seminggu x hilang2...
aku suggest bw g pakat ent terus sbb dah lama kan...
mkn ubat batuk pun x jd apa...
so, google2, jumpa la satu klinik pakar ent ni..kat sungai chua...
dr esa rejab...
aku mcm familiar dgn nama  doctor ni...
rs mcm pernah jumpa dia dulu ms aku g check sinus kat KBMC...
sementara mr azam cuci rumah, aku buat bekpes..
lepas bekpes, terus keluar.....
smpai2 dah dekat kul 1030...mr azam dah bising2 sbb patutnya plan nak kuar dr rumah kul 930...
ni kul 1015 br keluar, seb baik tmpt nya dekat je dgn umah...
nak mencr tempat nya senang je...
kat deretan shop lot celcom, affin bank, kedai jubin, kat pekan sungai chua...
menunggu turn agak lama sbb patient agak ramai...
situ ada jugak pakar kanak2 doctor saiful...
owh...nama klinik tu poliklinik kajang....
tup2 kat 1130, br turn kami, unfortunately, dr esa xde...so, ganti dgn dr lain...
dia check tekak aqil, tnya itu ini, so,
on antibiotic and dia bg ubat selsema..since batuk tu dtg dari hingus dia yg selsema tu...
doctor kata tgk dulu sebulan mcm mn...
kaalu selsema x hilang lg, datang balik....
kena caj rm110. consultation rm50, ubat rm60...
standard la kan jumpa pakar....
nasib mr azam boleh claim.....

sambil tunggu turn mcm2 aksi keluar.....

lepas je jumpa doctor, masuk kena, pekena air cond, terus tido...nak jugaaaaakkkkk tido atas mama....huhuhu....

lepas tu terus shoot ke rumah DP...
ada urusan sikit dgn management ofis utk rumah sana...
end up, x dpt nak settle jugak...hangin je aku dgn diaorg ni...

malas plak nak naik jenguk rumah since aqil pun tido kan..later2 la...penyewa dah beriya2 dah ajak jenguk umah...lain kali la yea....

then terus ke gombak plak...
ada kenduri kawan mr azam kawin...
balik tu kepenatan dah tp nak x nak kena g singgah giant jap..
beli brg dapur sikit...
balik tu, rehat, masak2, then tido....argh...nikmat.......

ahad tu plak, mr azam balik dr jogging, kami g bekpes kat luar sbb xde idea nak masak apa...
lepas tu terus la ke pasar, beli brg2 basah sikit...
balik tu pung pang pung pang masak....
ptg g melawat FIL plak, since FIL x sihat....
so, lepak je la kat sana, lps maghrib baru la balik....
balik tu, makan2 then borak2 dgn mr azam sambil tgk anak2 buat aktiviti colouring and then, tido....


hasil kerastangan anak2.....


nikmat rasa hidup mcm ni...
sbb boleh spent masa sama2 dgn family....
dulu rs susah sgt nak cr masa mcm ni...
kuar sama2, g situ g sini....one family...
alhamdulillah di atas kurniaan ini.....

2 comments:

Huda said...

cantik tulisan tu..hehe..bestkan dpt spend masa dgn family tercinta :)

Afne said...

kan... ana faham apa yg afne rasa dulu. ddk rmh je pn dh seronok bila dpt kumpul cukup 4 org. takpe, sbr sikit lg. insyaallah, semua ni sementara sekadar ujian.

afne pn x sempat jenguk rmh aritu sbb penyewa ada kelas on weekend. tak settle lg ke psl parking lot tu?