Tuesday, March 5, 2013

~kembali lagi~

hi all...
kembali lagi di arena blog...lama sungguh x menulis...
dalam 3-4 hari ni macam2 perkara terjadi...
apa2pun tu semua ujian dr allah s.w.t..
kita hambanya ni terima la segala ujian ni...

1st of all, al fatihah dan takziah kepada allahyarham dan keluarga para perajurit negara yang telah gugur di medan peperangan di sabah sana....
aku sentiasa mendoakan rakyat sabah khusus nya dan rakyat malaysia am nya sentiasa berada dalam keadaan selamat di mana jua kita berada...
kat sabah sana, ramai jugak saudara mara aku yg ada, kwn2 pun ramai...
aku harap mereka semua ok2 sahaja la...

jumaat-ahad baru ni balik penang..
balik kejap je sbb ada hal...
ingat kan xnak balik, tp bila tgk2 jadual kitaorg utk 6 bln ke hadapan mcm packed je..
so, alang2 ada ms yg sekejap ni, balik je la...
dpt la lepas rindu kat nasi kandar kg melayu, serabai taman tun sardon....

ahad tu nightmare bermula...
aku sorg je la yg kena.....
kena serangan asthma....
mmg nak bernafas susah sgt...
mr azam bw g lam wah ee...
aku rs org penang mmg familiar dah dgn hosp. ni...
hosp charity...
so, merasa la kena nebulizer and kena inject hydrocourt(betul ke aku eja ni)
ms kena check dgn dr tu, geleng kepala dia dgr bunyi nafas aku,
sbb teruk sgt...dia kata, lepas neb kalau x ok lg mmg kena admit since aku pregnant and dia nak pantau...
but alhamdulillah, lepas tu ok sikit...
balik rumah tu, ada masalah plak lg....
allergic ubat...so, aku rasa mungkn hydrocourt tu yg buat badan aku jadi gatal2 naik rashes...
since xde sesak nafas, aku just rest at home...
malam tu balik kl...


merasa la ada app. card dari lam wah ee...hehehe...


budak ni g mana2 pun, mmg roti canai je la...


puas hati dpt mkn nasi kandar kg melayu...x dpt mkn kat lain pun xpe..janji dpt mkn kat kg melayu punya...

anak2 pun x puas hati sbb dpt mandi kolam sekejap je...nak buat mcm mn nak..dah balik kejap je kan... 

isnin nya (semalam) patut nya kelas dah start tpp sbb x larat lg...
so, rest je kat rumah...
kul 830am tu aku ambik ventolin (pil)....
kul 930, naik gatal satu badan....
mmg lg worst dr semalam....
gatal2 aku dok tergaru2 xyah cite la mcm mn...
mmg hazab....
kul 12, x ok2 lg g klinik....hopefully diaorg flush out terus la sbb aku dah x tahan...
tp dr just bagi pil utk hilang kan gatal2 tu...
tp balik umah, aku x mkn pun pil tu since ptg tu dah ok skit....

pagi ni bangun, tgk2 bengkak plak muka smpai ke leher ni...
ya allah dugaan apa kah ini.....
tp ckan nak ambik mc lg kan....
g jugak kelas...half way perjalanan, dpt tau kelas xde...
sedih jugak tp xpela...pegi jugak sbb bnyk benda nak kena settle.......

and now..br la dpt rehat sikit...
esok xde kelas tp ada taklimat projek master...
khamis x sure lg kelas ada ke x since minggu ni dan minggu depan, ramai lecturer xde...
jumaat ni kelas xde...
huhuhu.....

until now, muka aku still bengkak, td g ambik baucer buku, g bendahari, semua org dok tnya knp....
cite je la kan...xkan nak malu2 plak...
tp serius, penangan allergic kali ni teruk sgt....
mintak2 la ptg ni bengkak ni dah surut...
hopefully.......

ok, ms utk bw....bye...

5 comments:

aThidEaN said...

take care kak..

nasi kandar kampung melayu mmg terbaik. eh akak kena try nasi kandar simpang ampat jugak.marbeles tu

fazilzura said...

aduiii ..awak sile take care yew... dh la tgh ngdug tu

Azmatun Ismail said...

cuba tunjuk sikit muka bengkak tu hehehe

Huda said...

siannye ana, macam2 lak perkara berlaku ye..mmg ada athma eh?huda dulu masa sekolah penah kena lelah..alhamdulillah now dah xde..moga tabah hadapi semua perkara..sian lak baca muka bengkak2 tu..

watyz said...

sian nye ana. take care ok dear. eh jom shopping buku... hehehhe