Tuesday, March 26, 2013

~nama panggilan~

ajmal dgn aqil skrg ni dah berubah angin....
nak panggil mama n papa dengan UMMI n DADDY plak...

mr azam: kenapa nak tukar panggil ummi dgn daddy plak?
ajmal: sbb ada kawan mal kat school, dia panggil mama papa dia dgn ummi daddy...

actually kitaorg dah rasa reason dia yg tu....

mr azam: kalau nak panggil daddy, kena panggil mama, mummy...tu pasangan dia...papa & mama, ummi & abi, mummy & daddy, ibu & ayah...
ajmal: xpela...ummi ke, mama ke, mummy ke, ibu ke, sama je maksud dia kan....

mr azam pandang aku menandakan dia mmg dah blur..xtau nak cakap apa lg....ajmal ni sejak menginjak ke umur 5 tahun dah mcm budak besar2 sangat dah aku rasa...

aqil xyah cakap la..dia hanya ikut apa yg abg dia buat...

so, skrg ni, sikit2 ;

"mama...mama....eh eh silap....ummi...ummi...."
hahaha...boleh plak..tersasul2....hahaha...
and mama plak, jarang sgt biasa kan diri ummi..mesti la dok bahasakan diri dgn mama lg...

mama bukan apa nak.....rasa mcm muslimah sgt mama ni bila ajmal dgn aqil panggil mama dgn panggilan ummi...huhuhu....

tp apa2 pun panggilan dari anak2 utk mama dgn papa, baik ummi ke, abi ke, ayah  or ibu, mummy or daddy ke, mama dgn papa terima je....mama and papa loves both of you....





7 comments:

watyz said...

pengaruh kawan2 kan... kalo abg iman plak dia pggl aku nama je. sbb dgr nenek2 ngan makcik2 dia pggl gitu... ceh!!!

♥MAMASYAZA♥ said...

wow ultraman taro ni...hehehehe

tenku butang said...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

fazilzura said...

anak2 teruna...bile nk jmp untie lg ni

A d i a said...

Haha nak gelak la plak part rasa muslimah tu dipanggil ummi.

A d i a said...

Haha nak glak la plak rasa ala2 muslimah bila jadi ummi tu
Tapi mmg tul pun.

A d i a said...

Haha nak gelak la plak part rasa muslimah tu dipanggil ummi.