Tuesday, March 19, 2013

~picnic @ taman tasik titiwangsa~

kan hari tu plan nak g picnic kan...
picnic la sgt nya kan....
so, hari sabtu tu, kami pun ke taman tasik titiwangsa...
gigih bgtau anak2 jumaat malam tu suruh diaorg bangun awal pagi sbb nak g picnic...
cergas je la diaorg bangun pagi sabtu tu..
kalau x, aqil tu, dia ikut mood jugak..
kadang2 bangun awal, kadang bangun lambat...
lambat dia, kira betul2 lambat la..dlm kul 930 mcm tu baru bangun...

so, hari tu dua2 bangun awal...
mama siap kan makanan dan minuman..
ala..xde la apa sgt pun, sekadar goreng nugget, sosej and frozen karipap...
then buat hot milo, bw air kosong jugak... and, bw bekal kfc diaorg..
kebetulan, jumaat malam tu keluar pegi jumpa mok anis dgn mok cik kat putrajaya..
mok anis dgn mok cik bg kfc...diaorg pun x sempat mkn lg... alang2 bw je la terus....
sampai2 je, mr azam cari port yg ok sikit utk kitaorg duduk...
so, dah bentang tikar bagai, mr azam g jogging, aku duduk la melayan anak2 main bola...


bekal kami....


owh x lupa jugak...bw bekal roti dgn nutella....diaorg ni suka bebenar dgn roti sapu nutella ni...lepas lunch or dinner, mesti mintak jugak roti nutella as a dessert la konon nya...hahaha...

menikmati la tu konon nya....huhuhu......



main bola...suka tgk ajmal kick bola tu..ada skill....hahaha....


org g riadah pakai track suit, si aqil siap pakai slack, baju bw masuk dalam...haish....

x lama pun kami dok situ..dlm sejam lebih sikit kot...lepas tu terus balik...
semua kepenatan....
mama pun kepenatan...ntah apa yg dia buat, padahal duduk je atas tikar, tgk anak2 main bola, and bagi makanan & minuman kat anak2...huh.....

alhamdulillah....hari minggu yang indah buat kami sekeluarga....:)

3 comments:

AdanyaKauUntukku said...

walaupun tak berapa jauh dari rumah..tapi tak tahu naper ibu malas pegi...hehehhehe

fazilzura said...

ayakkk... ingt awak x balik kl hhuuhuh

weols melepak kt wangsa walk , ahad tu siap g pusat sains lg

Crew Fathi said...

bestnya... dah lama x berpicnic dgn family.. huhu