Friday, March 15, 2013

~selepas setahun...~

patut nya nak tulis entry ni awal bulan hari tu.....
genap2 setahun la lepas rentetan dr peristiwa ini,
tp nak buat mcm mn...mak terlupa nokssss....
since pregnant ni, aku jd mcm cepat lupa...
haish....ni x bersalin lg ni...urat x putus lg ni...
nnti lepas bersalin, camna la gaya nya...

ok...selepas setahun berenti kerja dan jadi student+housewife...
time cuti sem, kelas xde direct 3-4 hari, merasa la kan jadi housewife....
awal2 dulu, aku rasa cukup susah utk aku terima...
susah...sangat2 susah...
asyik2 dok teringat kat ijn...asyik2 nak pegi jalan2 sana jumpa kengkawan....
ye la kan..dah kata ijn tetap di hati kan.....
tp lama2 ok la...still keep in touch dgn kengkawan ijn semua...
tp skrg ni xde la sekerap dulu pegi sana...
dulu pantang cuti kot, mesti terjah...
skrg ni xde la...segan pun ada sbnar nya..
ye la..sapa la kita ni kan...bukan staff sana lg so, sila2 la sedar diri..hahaha....

bukan senang sbnar nya aku rs dr alam bekerja,
tiap2 hujung bulan, gaji masuk, tetiba, hujung bulang seterus nya,
dah xde apa2 masuk...
susah...mmg susah nak terima...
tp terpaksalah berkorban....
hidup pun mengharap kan husband la..
semua di bawah tanggungjawab suami...
kalau dulu, ada la jugak benda yg kita boleh tlg sikit2,
ada la juga duit kalau nak beli apa brg yg kita suka...
now, mmg kena beringat2 la...
tambahan plak, cost utk further study ni semua sendiri2...
mmg hazab aku rasa....
but alhamdulillah..tuhan tu mempermudah kan setiap jalan kami...
rezeki tu ada di mana2.....

life mmg totally berubah 360'
bukan senang nak adapt dengan semua ni...
anak2 pun sama....
diaorg la yg terasa nya...
kesian pun ada tp nak buat mcm mn...
terpaksa la berkorban...
x lama pun...setahun setgh je..insyaallah....

apa2 pun hidup harus di teruskan...
lepas ni nak kena start cr kerja balik...
plan utk 6 bulan ke hadapan aku x buat betul2 lg ni..
br plan sikit2...suku pun x smpai lg...
haish.....

oklah korang.....selamat berhujung minggu....
esok rs mcm nak bw kids g picnic2 kat taman...
tp x sure lg...
aqil tu kenkdg bangun lewat, susah nak plan awal2...
rs mcm kalau bw diaorg g park kat klcc pun ok jugak....
ok korang...bye.


6 comments:

Afne said...

tak pe ana, afne bangga dgn ana. dlm hidup mmg memerlukan pengorbanan utk merasa kebahagian. bhgian kita lain2. moga segala urusan dipermudahkan :)

Huda said...

setiap perkara berlaku ada hikmahnya kan..kita merancang, Allah akan tentukan mana yang baik untuk kita :) happy wiken ana..

fazilzura said...

inayLLh kLu niat baik Allah swt akan bantu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana x apply mybrain15 tu ker .. dia cover yuran kan .. xper ..lps ni akan ada rezeki lebih utk ana sekeluarga

Azmatun Ismail said...

alahai ana bezanya kita....akak lepas kuar ijn langsung tak pernah jejak...usahkan nak jejak bila lalu kat depan tu tak mampu nak berpalingpun kalau tanya kenapa hanya hati yang tau...

mama_umar_maryam said...

doa yg terbaik utk ko & family :D