Monday, April 22, 2013

~macam2 kisah~

hari jumaat tu gigih la jugak mem baking kek oren...
turn out ok, tp masih x memenuhi tekak aku....
tp who knows tekak lecturer aku kan?
xpela...nnti nak buat lagi la....
guna resepi lain lak...
resepi ni guna butter, a bit oily la aku rs...
and manis....
maybe can improve lagi next time....

so, buat pun dah jumaat malam,
malam tu sempat jamah sikit je...
so, buat la brekafast di pagi sabtu...
so, breakfast hari sabtu, kek oren. scones and pancake...
omputih la sikit ye.....
sekali sekala kan.....






kek oren tu, until today ada lagi...
sikit2 akuu makan...
aku mmg dah agak...kalau kek selain kek coklat,
mmg makan hari la nak di habis kan kat rumah ni...
and mmg tekak aku je la yg akan mkn.....
cuba kalu kek  coklat, x smpai sehari kot......

sabtu tghri ke bandar utama, ada hal sikit,
so, mmg x masak la....
balik pun dah lewat, mummy sgt tired....
rehat2 kejap, balik umah inlaw,
makan2 kat sana, lepas maghrib, balik umah....
kepenatan....
tp penat2 pun, sempat lagi keluarkan baju2 NB ajmal dan aqil utk di basuh...
huish..satu bakul jugak nih......

ahad plak, mmg plan nak kuar awal sbb nak g beli brg baby...
hai la baby, abang2 awak ni gedik2 dah ajak beli brg baby,
alang2 terjah je la warehouse sale pureen....
tp beli yg mana patut je, mmg kena beringat2 la nak berbelanja skrg ni kan....
balik tu mr azam singgah MV, tp x beli apa2 pun.....eh silap...
kami jalan2 terjumpa kedai DAISO,
mr azam beli cover ipad, anak2 beli jam and mummy beli laundry bag...
balik tu, singgah HUKM, melawat cousin,
balik dr HUKM, hujan lebat, mr azam ajak g beli groceries...
balik umah pun dah nak dekat maghrib, just tapau food for us form pasar malam,
sbb anak2 dah tido....
letih sgt  la tuh....
and us plak, balik2 je, solat then makan,
mummy laundry baju sikit, kemas2 brg, iron seluar baju keje/sekolah anak2 dan suami,
then tdo...mmg kepenatan sgt...
even hari ni pun penat lagi nih....
tp apakan daya, baju2 dah memanggil2 utk di basuh.....
huhuhu.....

3 comments:

shakila mubarak said...

bestnyeeee pergi warehouse sale

watyz said...

waa... mmg mcm2 kisah.. :)
menarik je kek oren tu... :)

mama_umar_maryam said...

kek feveret aku tu kek oren..lemak2 lagi beshh,hihi