Thursday, April 11, 2013

~mat smart~

aqil raziq ni mmg di kenali sebagai mat smart di kalangan keluarga kecil kami...
skrg ni duk rumah, mmg pakaian dia adalah seluar jeans/slack dgn t-shirt...
baju duduk rumah (singlet & seluar 3/4) mmg dah xde dlm kamus hidup dia...
kadang2 ajmal cakap kat dia, "buat apa pakai baju jalan, kita nak duduk rumah je...."
tau dia jawab apa? "xpe la...nnti xpun, mesti mummy ada nak pegi pasar..."
adoi la...pegi pasar je kot nak oi, tu pun kenkdg mummy tinggal je aqil dlm kereta,
xkan nak pakai baju/seluar jalan jugak....
dah la tu satu hal...
pakai baju mesti nak tight-in...
rimas mummy tgk awak tau aqil...

ni adalah contoh...siap berstokin bagai...padahal duk rumah je...sehari suntuk mmg x ke mana2 pun kami....tp mcm ni la pakaian duk rumah dia...

ni time keluar sekejap je kot...nak g bank...tp siap kasut bagai..


ni korang tau pegi mana? balik rumah tok dia yang cuma sekankang kera je dr rumah kami tuh...siap la nak berstokin berkasut bagai..siap dgn spek mata hitam tu yg x menahan tu.....

ni masa pegi taman je kot..tp siap nak berseluar slack bagai....dah cakap, mana ada org pegi park pakai slack..tp nak jugak pakai...siap dgn pakej baju tight in....

kalau duk rumah tu, tetiba baju/seluar dia kotor, tetap la nak tukar pakai seluar slack/baju t-shirt jugak...
adoi la..pening mummy dgn awak ni aqil....
xtau la ikut peel sapa...
tp semenjak dia pegi school ni la...mmg ketara la...
dah pandai bergaya....

tu x masuk lagi bab baju t shirt kegemaran dia...
lg buat mummy dgn daddy pening...
eee...geram tau dgn dia ni...
geram nak gomol2.....

3 comments:

Afne said...

perasan dh bujang le tu nk bergaya sakan heheee

mama_umar_maryam said...

fuyoh aqil..nnt jd mcm abg umar, tiap2 pagi tgk cermin dulu rambut pacak ke x..haihh

watyz said...

amboi.. kemain lagi bergaya yer....