Monday, April 29, 2013

~memborong dynamo~

hi korang.... salam hari isnin...
camna weekend? best x?
weekend aku dipenuhi dgn xtvt duduk rumah...
dari hari khamis lagi, dah x brp sihat...
hari sabtu tu demam teruk...
siap dgn pakej asthma lagi...
alhamdulillah hari ni bertambah ok....

sabtu tu x buat apa pun..mmg melepek je kat rumah...
kesian kat ajmal, beriya2 ajak tgk iron man 3...
tp nak buat mcm mn... mumy x sihat nak.....
insyaallah nnti2 yea....
sabtu tu jugak mmg dapur x berasap...
alkisah nya, jumaat ptg tu, habis je masak dinner, gas terus habis...
so, sabtu tu, alang2 x sihat, mr azam kata xyah masak...
lepas breakfast, g pasar jap...
dlm demam2 tu paksa jugak g pasar sbb malas nak ikut kan sgt x larat ni...
pastu singgah umah PIL jap...alang2 lunch sana terus... senang cite...xyah nak masak....
hahahaha... mmg menantu hantu.....
balik ptg tu terus x larat...
mmg x larat sgt kena asthma...
terbaring je...malam tu mr azam dgn anak2 kuar mkn...
aku mmg xde selera la nak mkn nya.....

ahad tu plak, mmg duk umah je la...
pagi tu, g beli gas, lunch tu masak la..
alhamdulillah, demam dah ok sikit...
sbb pagi tu breakfast lewat,
so, lunch pun aku masak lewat sikit la...
tp ajmal, belum apa2 dah start lapar balik...
aqil tido, tp dia boleh ulang alik keluar masuk dapur...
kejap2, "mummy, mal lapar, ada apa2 yg boleh makan x?"
adooi la..kesian plak tgk dia....
nasib baik la stok cheese, biskut2, vitagen dia ada lagi...
so, ulang alik la dia dok mkn....
tp yg x tahan tu kelakar plak bila dia kata, "mummy, perut mal ni lapar lg la..."
hahahaha.... cepat2 masak, pukul 3ptg br lunch...
banyak sungguh dia makan.....
puas hati...berbaloi2 masak bila tgk anak2 berselera makan.....
lepas makan, lepak2 kat bilik jap,
pastu mr azam ajak clear kan bhgn blkg rumah...

actually, blkg rumah ni dah habis extend....
so, mmg xde tanah...tp rumah yg blkg rumah kami ni, xde org duduk...and x di extend...
so, ada space la... kebetula ada pokok tumbuh dah menjalar ke tingkap blkg tu...
so, kami pun tebang la pokok tu....clear kan sikit kwsn blkg tu, risau plak nnti "cik ct" buat lubang kan..... tup tup...dah pukul 630...
x jd la nak bw kids g playground...
padahal dah janji dah dgn diaorg...
hahahaha...next time la anak2.....

lepas maghrib, keluar kejap..
mr azam ajak g giant...
borong dynamo..
kebetulan sabtu tu tgk kat paper,
dynamo yg botol besar rm55 utk 3 botol...
masuk giant tgk mcm2 brg tgh promotion...
adoi la...baru lagi minggu lepas kami stock up brg2 dapur....
tgk milo pun murah.... rm28.90 je...
mana nak dpt skrg ni kan..last week aku beli kat aeon big, rm32...
tgk sunlight, hargha biasa tp sbb budak promoter tu nak bg free 1 pek kecik tu kalau beli 1 botol...
aku pujuk2, dapat 3 paket free....
hahahaha.... puas hati, xyah beli sunlight n dynamo smpai akhir tahun....
mr azam tgk pampers, nak beli sbb baik drypers, huggies, or mammy poko tgh promotion...
tp sbb tgk promotion tu smpai middle next month,
so, hold dulu la..
beli yg mana2 promotion 2 hari ni je......

balik cepat2 sbb nak tgk CINTA JANGAN PERGI...
seb baik giant sepelaung je dr rumah...
hahahaha.....
korang buat apa cuti2 sabtu ahad tu?



puas hati memborong.....

5 comments:

Batu Adventure said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

mama ila said...

wahhh..borong dynamo yer...xperasan pulak giant ada promosi..ila pun kat rumah..pakai dynamo..

salam kenal..ila follow sini yer

Afne said...

klu lah sini ada giant, afne dh borong dynamo jugak hehe. kdg2 care4 bg rege 19.90 tp yg mlsnya sana ssh cari parking klu weekend.

mama_umar_maryam said...

uishh puas ati dpt borong 3 botol besar tu..kitorg wiken pon kt umh + kenduri je..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana kita pun dah beralih ker dynamo downy niah ..Wangi jer bauuuuuu